– Joshua King blir United-spiller

Nordmannen Joshua King blir Manchester United-spiller fra 9. januar. Det bekrefter spillerens agent Jim Solbakken overfor united.no.

Spisstalentet var på et treningsopphold i Manchester i april. For en tid siden ble han tilbudt kontrakt med United. Sammen med familien sin har han nå kommet frem til en beslutning.

– Joshua har bestemt seg for hva han vil. Han flytter til Manchester etter nyttår, og moren hans blir med over. Mens Joshua skal spille for United, skal moren starte opp studier i England, forteller 15-åringens agent Jim Solbakken til united.no.

Dermed blir han den sjette nordmannen som ikler seg Uniteds røde trøye, etter Ole Gunnar Solskjær, Ronny Johnsen, Erik Nevland, Henning Berg og Magnus Wolff Eikrem.

God utvikling

King, som i likhet med John Carew har gambisk far og norsk mor, var i år tiltenkt en rolle på Vålerengas guttelag. Men progresjonen hans har vært så god at han har imponert på juniornivå for Oslo-klubben. I tillegg har han spilt flere kamper for Norges G15-landslag. Tidligere denne uken scoret han Norges to trøstemål i 4-2-tapet mot Tyrkia.

Nå skal han bli United-spiller. Men i henhold til UEFAs regler må begge parter vente før overgangen blir formell.

– Det er muntlig enighet om kontrakten, og overgangen kommer til å bli gjennomført. Det eneste som gjenstår er spillerens signatur på kontrakten. Det vil bli gjort på spillerens 16-årsdag 9. januar neste år, forteller Solbakken.

Ønsker ikke å uttale seg

Verken Joshua King eller familien ønsker å uttale seg til media i forhold til overgangen. Dermed må alle henvendelser gå gjennom Solbakken og hans firma Solution. Det samme gjelder for øvrig Uniteds andre unge nordmann, romsdalingen Magnus Wolff Eikrem.

Det er ikke kjent hvor mye Manchester United må ut med for å sikre seg den talentfulle nordmannen. Sikkert er det i hvert fall at Vålerenga må dele pengene de får med Kings moderklubb Romsås. Klubbene har krav på utdanningskompensasjon. I tillegg spekuleres det i om United legger noen ekstra pund på bordet for å sikre seg spilleren.

Eksplosiv og rask

Vålerengas spillerutvikler Andrea Loberto er blant de som kjenner King best. Til united.no beskriver han spillerens kvaliteter.

– Han er veldig atletisk. Fysikken kan beskrives som eksplosiv, det vil si at han er rask, særlig på de første fem meterne. Han er dyktig en-mot-en, og har gode finter. Allerede som 15-åring er han godt utviklet, og er over 1.80 meter høy. Joshua har treningsvilje, og er en vinnertype. Det er kanskje han beste egenskap, sier Loberto.

King kan spille både som spiss og ving. Han er høyrebent, og en sterk hodespiller. Ifølge Loberto er Joshua King tiltenkt en rolle på Uniteds U18-lag.