King debuterte for Norge

OPPDATERT LØRDAG: Mens Anders Lindegaard måtte ta til takke med benksliting mot Tsjekkia.

Fredag kveld er ikke mindre enn ti United-spillere i aksjon rundt omkring i verden for sine respektive landslag.

17.00: Russland – Nord-Irland 2-0 (Jonny Evans)

Jonny Evans var del av et nordirsk forsvar som tidvis hadde store problemer med den russiske angrepsrekka. Dzagoev, Fayzulin og Kerzhakov skapte alle gjentatte problemer for Evans og de andre. Fayzulin scoret det første målet etter en fantastisk pasning fra Kerzhakov som åpnet det nordirske forsvaret. Shirokov la på til 2-0 fra straffemerket. Fabio Capello vant dermed også sin første obligatoriske kamp som trener for Russland.

20.30: Nederland – Tyrkia 2-0 (Robin van Persie)

Etter å ha blitt utelatt fra troppen som tapte mot Belgia sist, var Robin van Persie igjen inne i varmen i kveld. Det tok ganske nøyaktig 16 minutter før han viste seg tilliten verdig, og sendte Nederland i ledelsen med en utsøkt heading på corner. Van Persie fortsatte å være farlig kampen igjennom, men ble stående med det ene målet. Rett før slutt la Luciano Narsingh på til 2-0 til «Oranje».

20.30: Finland – Frankrike 0-1 (Patrice Evra)

Patrice Evra startet for Frankrike, og fikk hele kampen på venstrebacken i kveld hvor han viste gode takter offensivt. Diaby scoret kampens eneste mål etter 20 minutter, men Finland kom sterkt utover i andre omgang. Til slutt kan Frankrike kun takke en heldig og god Hugo Lloris for at de slapp unna med tre poeng.

20.45: Moldova – England 0-5 (Carrick, Cleverley, Welbeck)

Av de tre United-spillerne, var det bare Cleverley som startet for England i kveld og han fikk mye skryt for godt pasningsspill og fine kombinasjoner. I tillegg skaffet han straffen som Lampard satte til 0-1. Ikke verst i hans første start i en obligatorisk match. Carrick kom inn i pausen for Gerrard, mens Welbeck erstattet Defoe etter 68 minutter. Et effektivt England så seg aldri tilbake etter en tidlig ledelse, og ga seg ikke før det stod 0-5 i protokollen.

20.45: Island – Norge 2-0 (Joshua King)

På tross av at den gjennomsnittlige nordmann hadde sett Joshua King starte på venstrekanten, valgte Drillo Daniel Braathen fra start. King kom derimot inn for Moa på stillingen 1-0 til Island i det 66. minutt. Han fikk et mål hårfint annullert for offside og kom til to andre store sjanser, uten at han klarte å notere seg for scoring. Allikevel en positiv debut og et meget friskt pust på en ellers svart kveld for Norge.

20.45: Luxembourg – Portugal 1-2 (Nani)

Nani spilte 81 minutter for Portugal, før han ble byttet ut til fordel for Rúben Micael. Portugal gjorde jobben med scoringer av Ronaldo og Postiga, uten at Nani utmerket seg spesielt.

Antonio Valencias Equador spilte hjemme mot Bolivia klokken 23, og klokken 04 i natt gjestet Mexico og Javier Hernandez Costa Rica. Hvordan det gikk i disse kampene kan du lese her.

Lørdag 20.15: Danmark – Tsjekkia 0-0 (Anders Lindegaard)

Det ble ingen minneverdig kveld for Anders Lindegaard. Stephan Andersen ble foretrukket på keeperplass hos danskene, og Lindegaard måtte se hele kampen fra benken. Andersen gjorde også jobben og holdt nullen mot Tsjekkia i en kjedelig kamp.

Her kan du se hele oversikten over landskamper med United-spillere frem til og med neste onsdag.