Vil gjøre katt av franskmannen

Roy Keane vurderer å hente Louis Saha til Stadium of Light på en såkalt "pay-as-you-play"-avtale. Dette melder flere regions- og lokalaviser innenfor reviret til "De svarte kattene".

Keane skal være desperat etter å sikre seg en spiss som kan gå inn og erstatte hans betrodde målscorer Kenwyne Jones. Karibieren pådro seg en kneskade på landslagsoppdrag for Trinidad & Tobago for seks uker siden og blir ute i lengre tid.

Da er det ikke unaturlig at den tidligere United-kapteinen ifølge rapportene planlegger en henvendelse til sin gamle arbeidsplass, hvor Louis Saha sliter med å få fornyet tillit.

Nå har det naturligvis ikke gått Keane hus forbi at hans tidligere lagkamerat har en skadehistorikk som kan skremme vannet av den modigste potensielle oppkjøper. På den annen side vet han at den snart 30 år gamle franskmannen fortsatt har atskillig å tilby dersom muskler og knær skulle finne tilbake til gamle takter.

Likevel, for å sikre seg mot å kjøpe katten i sekken, håper Keane at Saha vil la seg friste av en tilbudspakke som ikke baserer seg på fast lønn, men derimot på antall opptredener.

Ingen hast

Selv har Saha ett år igjen av sin United-kontrakt, og har således ikke noen hast med å komme seg bort fra Old Trafford. Innerst inne vet han imidlertid at det sannsynligvis ikke blir flere sjanser å hente hos Sir Alex, så trolig er han åpen for alt som måtte dukke opp av tilbud utenfra.

Men, Saha er en dyr mann, så dyr at AS Roma, som luftet interesse tidligere i sommer, skal ha blitt skremt helt bort av hans lønnsforlangende. Den samme reaksjonen gjentok seg i Fulham, Sahas forrige klubb, da den ønsket å lokke ham til en retur til Craven Cottage.

Men hvem vet, kanskje Saha omsider lar seg lokke til lønnskutt når han får høre at han er ønsket av sin tidligere kaptein? Tiden vil vise.

Kilde: Shields Gazette, Northern Echo