Herjet med verdensmesterne

KARAKTERBOK: 3. september 2014 var Ángel Di María verdens beste fotballspiller, og Marcos Rojo meget god.

TYSKLAND – ARGENTINA 2-4:

Treningskamp i Düsseldorf, Tyskland
20min: 0-1 Agüero (Di Maria) 40.min: 0-2 Lamela (Di Maria), 47.min: 0-3 Fernandez (Di Maria),  50.min: 0-4 Di Maria,  52.min: 1-4 Schürrle, 78.min: 2-4 Götze

United-spiller: Ángel Di María, Argentina

Innflytelse på kampen: Enorm. Så mye at hårene mine faktisk stod rett ut i en 20-sekunders periode etter 4-0.I fraværet av Lionel Messi var United-spilleren den som skapte de avgjørende sjansene.  Messi ble kåret til VMs beste, men Di Maria var egentlig alt det her som Messi ikke var i de tøffeste kampene der. Spilte mest som høyre ving, med en fri offensiv rolle. terning6Nydelig assist med utsiden av venstrefoten til 1-0 og med innsiden av samme fot til 2-0 og også med innsiden av foten til 3-0 på frispark. 4-0 chippet han over keeper etter et nydelig løp inn i feltet fra høyrekanten. Det er bare én ting å si: 59,7 millioner pund var et røverkjøp. Bruker vi ham rett har vi en av verdens aller, aller beste spillere, og det i hans beste år. Nyt. Bare nyt. PS. Byttet ut etter 86 minutter.

 Samspill:  Det var ikke samspillet som var i fokus, men han mister jo nesten aldri ballen og kan gjøre alt med den selv.terning6 Det betyr at han finner medspillere, men han er så uforutsigbar og offensiv og frekk i valgene at han skaper en masse nesten på egen hånd, også uten at medspillerne nødvendigvis må involveres.

Defensive bidrag:  Lite. Han stod i posisjon høyt oppe på høyrekanten, men vi klarte ikke å se et eneste helhjertet defensivt løp. Det vil si, han ga alt i en duell ni minutter før full tid, og fikk gult kort for å ha dratt i trøya til en motspiller, da.  terning2Selv ikke da tyskernes back, Dortmunds Durm, av og til gikk på løp bak ryggen hans 1. omgang virket han veldig interessert. Men – og dette er viktig – hvem bryr seg – når han er så farlig som han er offensivt.

Bevegelse:  Veldig, veldig bra, spesielt med ball eller når Argentina hadde ball. terning6Forsøkte alltid å finne rom eller komme i posisjoner på banen hvor han kom i en-mot-en-situasjoner. Det klarte han ofte, og dermed ble det også farlig. Slappet litt mer av helt på tampen av kampen.

Får plusspoeng for:  Å være Argentinas Messi når Barcelona-spilleren ikke var med.

Får minus for: Han løp ballen ut over sidelinjen en gang…, men nei da, skal ikke tøyse, egentlig ingenting. En fryd å se en spiller som kan skape noe helt på egen hånd, og gjør det igjen og igjen og igjen.

Stjernefaktor: Ikke i faktene sine, men ja, som fotballspiller. Det var flere fine mål, men det var han som var banens gigant.

Verdt å merke seg: Tyskerne droppet å feire VM-trofeet med å vise det frem til tilskuerne, siden kampen var en reprise av VM-finalen mot nettopp Argentina. Storsinnet.

Helhetsinntrykk:terning6 Er at landslagspausen fortsatt er irriterende. Jeg vil se ham mot Q.P.R. på Old Trafford allerede nå.

United-spiller: Marcos Rojo, Argentina

Innflytelse på kampen: Meget solid. Var venstreback, og hvis han noen gang får den rollen i United så vær klar over en ting – vi får en meget, meget offensiv back. Er nesten så man kan kalle ham ving, han var i alle fall det da Argentina hadde ball. terning4Var også ganske så trygg på sin side, og virket ikke preget av noen uker uten kamper. Er imidlertid så offensiv, at man nesten må forvente at han bommer noen ganger også i løpet av en lang sesong  – uten at han gjorde det i denne kampen.

 Samspill:  terning5Flink til å kombinere med de andre på sin side, både med korte og litt lengre pasninger, og trygg i pasningsspillet – akkurat det United har manglet hittil i sesongen. Bring on the arbeidstillatelse.

Defensive bidrag:  terning4Solid nok. Argentina fremstod som en god enhet. Jo, tyskerne skapte en del sjanser, men Argentina er flinke til å dekke opp for hverandre når noen går i angrep. Folk tar rett og slett ansvar over hele banen, og dermed kom Rojo alltid godt fra det.

Bevegelse:  terning6Stor. Stikker ut på kant eller fremover så fort sjansen er der. Stikker videre ut på kant eller fremover hver gang han sender fra seg ballen. Alle valg var egentlig positive – spesielt frem til midten av 2. omgang. Det var en fryd å se – og måtte han bare få tillatelse til det samme hos oss.

Får plusspoeng for:  Å være herlig offensiv.

Får minus for: Bommet på en heading etter et frispark som ga tyskerne en stor sjanse.

Stjernefaktor: Nei. Sier sitt når tv-kommentatoren ikke helt har kontroll på hvem han egentlig var utpå der, selv om han burde klart det. Rojo spilte tross alt i sko som vel var selvlysende rødrosagusjete….(eller noe sånt)

Verdt å merke seg: De skoa jeg akkurat nevnte. Rødrosamattegusjete (greiere med gamle svarte Adidas med de hvite stripene), og at han ble meid ned av Toni Kroos i 2. omgang. Kroos skulle nok ønske han var i United nå han også…(kanskje…)

Helhetsinntrykk: terning5Meget solid. Viste hvor offensiv han er. Har god fysikk, bra nok tempo og gode pasningsferdigheter.

Selve kampen:

En merkelig kamp.

Tyskland var vel til en viss grad best før pause, men likevel lå de et par minutter etter hvilen under med fire, og hvis du har lest over så skjønner du hvorfor.

Angel Di Maria var nemlig på banen.

To nydelige assist til Citys Agüero og Tottenhams Lamela før pause, så et pent frispark etter hvilen før han kronet kvelden med en deilig chip like etter. Tyskerne reduserte to ganger, men hvis man er Argentina-fan kan man ikke gjøre annet enn å undre på hvordan VM-finalen hadde endt hvis han hadde vært på banen.

Hva nå:

Heldigvis for United-fans så var det Argentinas eneste kamp nå i landslagspausen. Gi gutta 1-2 dagers fri nå, så kan de drilles tilbake på feltet på Carrington. Så får vi kickstarte sesongen med seier mot QPR neste helg.