Nedtur for Blind og Van Persie

KARAKTERBOK: Les vår vurdering av de to United-spillerne mot Italia.

ITALIA – NEDERLAND 2-0:

Treningskamp i Bari, Italia
3.min: 1-0 Immobile, 10.min: 2-0 De Rossi (straffe)

United-spiller: Daley Blind, Nederland

dl3Innflytelse på kampen: Liten. Kampen var i realitet avgjort før han hadde vært borti ballen to ganger. Da ledet Italia 2-0, og nederlenderne måtte spille de siste 80 minuttene med 10 mann.

Spilte venstreback de første 65 minuttene, og etter å ha studert Marcos Rojo for Argentina onsdag kveld, er det lett å si at de to virker som natt og dag. Noe handler kanskje om trygghet i systemet og at man ser at kampplanen fungerer, noe den aldri gjorde for Nederland, men der Rojo HVER ENESTE GANG valgte offensive løsninger, var Blinds svar nesten uansett å vende hjemover med pasning til midtstopper eller keeper.

terning2Fikk sjansen som sentral midtbanespiller de siste 25 minuttene, og gjorde en grei jobb der. Det vil si. Man så lite til ham, en pasningsfeil på egen halvdel, men Nederland hadde i alle fall fin kontroll med ti mann i hele den perioden, og bevegelsesmønsteret hans sentralt i banen virket å være godt og smart. Tre minutter på overtid, etter et godt pasningstrekk, var eneste gang han var i nærheten av motstanderens straffefelt, men skuddforsøket ble blokkert.

Samspill: Greit nok. Han virker trygg nok med ball. terning2Han ser ikke ut til å la seg stresse, men likevel var det en periode tre ballmist på egen halvdel på to minutter. Pasningene fremover i banen klarte lagkameratene aldri å få kontroll over.

Offensive bidrag:  Ikke mange. Som sagt, med ball vendte han som oftest hjemover til midtstopper eller keeper. Var et par perioder i 1. omgang da Nederland fikk litt ballinnehav på Italias halvdel, og viste da at han tør å stå høyt i rom for å vinne ballen tilbake gunstig, men kom bare til en innleggssjanse før pause.terning2 Det innlegget gikk hardt gjennom hele feltet. Han utfordret en motstander en eneste gang med et dribleforsøk, men mislyktes.

Bevegelse:  Greit. Er med både opp og ned, men for å sammenlikne med Rojo igjen. terning3Der Rojo mer eksploderer og angriper med stort tempo, er det mer joggetempo over Blind.

Får plusspoeng for:  At han ikke så ut til å la seg stresse av en dårlig kamp, et dårlig resultat og umulige rammebetingelser da Nederland endte med 10 mann.

Får minus for:  Ble for halvveis. Både i tempo og innsats.

Stjernefaktor:  Nei. Kan ikke si det. Uspekektakulær i det meste han foretok seg.

Verdt å merke seg: Nederland spilte sin første kamp under sin nye manager, Guus Hiddink.

Helhetsinntrykk: Svakt som back, da til terningkast 1. Greit som midtbanespiller, men basert på denne venstreback-innsatsen vil jeg foretrekke Rojo eller Shaw 100 av 100 ganger i United, men roen, pasningssikkerheten og den generelle intelligensen kan sikkert gjøre en viktig rolle sentralt på midtbanen. terning2Denne kampen endrer ikke noe på den troen.

United-spiller: Robin van Persie, Nederland

Netherlands Training & Press Conference - 2014 FIFA World Cup BrazilInnflytelse på kampen: Null før pause. En sjanse etter pause. Enslig spiss uten positive involveringer i de 10 minuttene det var 11 mot 11. Så enslig spiss helt uten støtte i så godt som hele resten av kampen. Heller ingen god dag på banen som oppspillspunkt, og med tanke på hva han har prestert i serien i sine to første kamper der denne sesongen så må det kraftig forbedring til hvis han skal få spille fast denne sesongen.

terning1Fikk riktignok Nederlands eneste store sjanse noen minutter etter pause, men alene med keeper litt skrått skjøt han utenfor, i en posisjon han har scoret mye i tidligere i karrieren. Byttet ut etter 80 minutter.

Samspill: Lite. Det vil si, han ble spilt opp på en del ganger, men altfor ofte klarte han ikke å få kontroll over den. terning1Førstetouchet ødela, eller han klarte ikke å holde unna motspilleren som markerte ham tett.

Defensive bidrag: terning10,5….det eneste var å dekke på første stolpe ved cornere imot.

Bevegelse: Ok, men intet mer, selv om man kan forstå at det varterning3 frustrerende å jogge rundt alene på topp mens Nederland var en mann mindre.

Får plusspoeng for: Ingenting.

Får minus for: Hvor er touchen og det lille ekstra? La oss håpe han har det gjemt et sted og at det ikke er borte for godt.

Stjernefaktor:  Ikke i noe annet enn at navnet fortsatt klinger som bare det.

Verdt å merke seg: Etter tre sesonger på rad med scoringer i tellende kamper i august, står Robin van Persie fortsatt uten scoring denne sesongen.

Helhetsinntrykk: terning2Meget svakt, men under det som ble umulige rammebetingelser og derfor blir det urettferdig å gi bunnkarakter. Likevel. Man forventer at han klarer å ta imot, vende opp eller gi fra seg ballen uten at han alltid mister den og så kan vi bare håpe at han blir skarpere foran kassa.

Selve kampen:

Italia med ny trener, Antonio Conte, mot Nederland med ny trener, Guus Hiddink, og det var førstnevnte som kan være mest fornøyd.

Italia tok seieren etter to tidlige mål, og Nederland ble redusert til ti mann etter rødt kort på Bruno Martins Indi før straffen og 2-0. Med 80 minutter med en mann mer på banen ble hjemmelaget egentlig aldri utfordret. De vant sjansestatistikken 6-1, mens Nederland må heve seg før bortekampen mot Tsjekkia neste uke.

Hva nå:

Landslagspausen er ikke over for Blind og Van Persie. Nå skal de videre til bortekamp mot Tsjekkia i EM-kvalifiseringen.