Kan United reise seg?

Lørdag ettermiddag får United sjansen til å bevise at onsdagens forestilling mot Burnley ikke bare var en arbeidsulykke, men en pinlig engangsforeteelse. Da venter det nok et lokaloppgjør på den regjerende mester.

Fra Turf Moor via hardt tiltrengte treningsøkter på Carrington, tar Sir Alex og mannskapet hans turen til Wigan, hvor Antonio Valencias gamle lagkamerater tar imot på DW Stadium. Nei da, de blå og hvitstripede har ikke byttet lekegrind, men de har byttet navn på arenaen som siden innvielsen i 1999 har vært kjent som JJB. Navneavtalen med JJB Sports utløp tidligere i sommer, og ble fra 1. august erstattet av en splitter ny langtidsavtale med DW Sports Fitness.

Managerskifte

Men navneendringen er ikke det eneste som har skjedd Wigan Athletic i sommer. 17. juni ble den 36 år gamle spanjolen Roberto Martinez ansatt som ny manager etter ex-Red Steve Bruce, som et par uker tidligere var blitt bekreftet som ny sjef i Sunderland.

Martinez, som selv spilte 172+43 obligatoriske kamper for Wigan mellom 1995 og 2001, ble i 2008 kåret til Årets manager i League One av sine kolleger i League Managers Association. Det skjedde etter at han hadde ledet Swansea til opprykk i sin første sesong ved roret.

Noe av det første Martinez måtte gjøre etter sommerens tiltredelse var å si farvel til Wigans viktigste og mest kjente spiller, Luis Antonio Valencia. Til gjengjeld fikk han anslagsvis £18 millioner – ny klubbrekord – i retur.

Om kanskje ikke alt, så har han i hvert fall brukt noe av denne summen på å hente inn en hel skokk med spillere, men samtidig har han også kvittet seg med enda flere:

INN

Fra

Beløp

UT

Til

Beløp

Jason Scotland

Swansea

£2.0 mill.

Antonio Valencia

Manchester U.

£18 mill.

Jordi Gomez

Espanyol

£1.7 mill.

Lee Cattermole

Sunderland

£6.0 mill.

James McCarthy

Hamilton A.

£1.5 mill.

Daniel Barrie

Hyde

Gratis

Antonio Amaya

Rayo Vallecano

Ukjent

Aidan Kirkbride

Hyde

Gratis

Roman Golobart

Las Palmas

«

Lewis Montrose

Wycombe

Gratis

Abian Serrano

«

«

Henri Camara

Kontr.kans.

Hendry Thomas

Dep. Olimpia

«

Lewis Field

«

Scott Sinclair

Chelsea

Lån

Matt Hampson

«

Craig Mahon

«

Andrew Pearson

«

Antoine Sibierski

«

Blandet sesongstart

Roberto Martinez’ delvis nykomponerte mannskap fikk en kanonstart på den nye sesongen. 2-0-seieren over Aston Villa i Birmingham var ikke bare et sterkt og overraskende resultat, det var også første gang siden opprykket i 2005 at Wigan sikret seg tre poeng i ligaåpningen. Desto større ble overraskelsen da laget bare tre dager senere gikk hen og tapte 1-0 mot nyopprykkede Wolverhampton hjemme på DW. Wigan har derfor mye å rette opp foran eget publikum, og kan – etter Burnleys suksess på onsdag – ha skaffet seg akkurat den inspirasjonen som er nødvendig for å klare nettopp det.

Skadesituasjonen

Kantspiller Charles N’Zogbia regnes som 50-50 etter å ha skadet ankelen i sesongåpningen. Han var riktignok tilbake på plass da Wigan tok imot Wolverhampton på tirsdag kveld, men han er ikke på noen måte kvitt problemet. En som helt sikkert ikke blir med mot United, er den kneskadde franske midtbanemannen Olivier Kapo. Han er ennå noen uker unna.

Preliminær tropp

Kirkland, Melchiot, Figueroa, Edman, Boyce, Bramble, Thomas, Scharner, Brown, N’Zogbia, Koumas, Watson, Cho, Gomez, Sinclair, Scotland, King, McCarthy, Rodallega, Pollitt.

Mye å bevise

Uten å overbevise vant United som kjent åpningskampen mot Birmingham sist søndag. Det var første gang siden 2006 klubben tok full pott i sesongpremieren, og vi tok oss selv i å drømme om ytterligere seks poeng før sesongens første virkelige storoppgjør – mot Arsenal på Old Trafford i slutten av måneden. Med forestående lokaloppgjør mot Burnley og Wigan mente vi å ha gode grunner til slik optimisme.

Men så gikk det aldeles galt allerede i andre hinder. Vi snublet over en mine på Turf Moor, og det mot en klubb som ikke hadde spilt toppseriefotball siden Gary Neville satt i barnevogn! Lørdag ettermiddag er tiden inne til å bevise at miséren mot Burnley bare var et arbeidsuhell og ingenting annet.

Skadesituasjonen

Det er en oppgave laget må mestre uten Rio Ferdinand. Fredagens dårlige nyhet fra Carrington er nemlig den at lårskaden sitter dypere enn de første rapportene tydet på.

Dagens gode nyhet derimot, er meldingen om at Rios stopperkollega Nemanja Vidic er klar igjen. Serberens inntreden kommer utvilsomt beleilig i et midtforsvar som avslørte sine begrensninger i midtuken. På den annen side må vi ikke glemme at Vidic har vært skadet gjennom hele sesongoppkjøringen, og ikke en gang deltok på sommerens Asia-turné. Heller ikke har han vært i kampsituasjon siden en viss deprimerende maikveld i skyggen av Colosseum.

Sir Alex tror likevel at Årets Spiller vil være i stand til å gjøre jobben mot Wigan-angriperne.

– Han har trent (med førstelaget) i ti dager nå, så jeg tror han er klar, sa han blant annet, foran Sky Sports-kameraene under fredagens pressekonferanse på Carrington.

Preliminær tropp

Foster, Kuszczak, O’Shea, Neville, Brown, Evans, Vidic, Evra, Fabio, Valencia, Park, Fletcher, Anderson, Giggs, Scholes, Carrick, Gibson, Nani, Rooney, Berbatov, Owen, Macheda, Welbeck.

Jakter på nr. 100

Wayne Rooney har truffet nettmaskene 99 ganger siden han kom fra Everton for fem år siden, og håper å se 100-tallet før lørdagens kamp er over.

Uniteds bortemøter med Wigan i Premier League

Sesong

Res.

Målscorere

2008/09

2-1

Tevez, Carrick

2007/08

2-0

Ronaldo (str.), Giggs

2006/07

3-1

Vidic, Saha, Solskjær

2005/06

2-1

Ronaldo, Chimbonda (selvmål)

Fullstendig ligastatistikk mot Wigan

Kamper

Hjemme

Borte

Totalt

Spilt

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

8

4

0

0

12-1

4

0

0

9-3

8

0

0

21-4

Dommeren

38 år gamle Howard Webb fra South Yorkshire har fått ansvaret for å holde de to lagene i ørene. Til tross for sin relative ungdom er den tidligere politimannen en av Premier Leagues mest erfarne og velansette dommere. Når det er sagt, må det også nevnes at han forrige sesong benyttet anledningen til å sende Nemanja Vidic til tidlig dusj mot Liverpool på Anfield, og deretter fulgte opp ved å tildele Cristiano Ronaldo samme skjebne i bortemøtet mot Manchester City.

Scoringsvarsling

Wigan mot United vises på Canal+ Sport 1 fra klokken 16:00, men om du ikke skulle ha anledning til å følge oppgjøret kan du alternativt melde deg på vårt scoringsvarsel.

Send da meldingen UNITED til 2252, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis og sluttresultat. Tjenesten, som koster kun kr. 1,- per melding, er dessverre bare tilgjengelig for norske mobilabonnenter.

A: OLD TRAFFORD – B: DW STADIUM

<iframe width=»425″ height=»350″ frameborder=»0″ scrolling=»no» marginheight=»0″ marginwidth=»0″ src=»http://maps.google.no/maps?f=d&amp;source=s_d&amp;saddr=United+Road,+Urmston,+Trafford+M17+1,+Storbritannia&amp;daddr=21%2BLoire%2BDrive,%2BWigan,%2BWN5%2B0UH,%2BUnited%2BKingdom&amp;hl=no&amp;mra=ls&amp;sll=53.462708,-2.276573&amp;sspn=0.014716,0.045276&amp;ie=UTF8&amp;t=p&amp;ll=53.496216,-2.524109&amp;spn=0.571858,1.167297&amp;z=9&amp;output=embed»></iframe><br /><small><a href=»http://maps.google.no/maps?f=d&amp;source=embed&amp;saddr=United+Road,+Urmston,+Trafford+M17+1,+Storbritannia&amp;daddr=21%2BLoire%2BDrive,%2BWigan,%2BWN5%2B0UH,%2BUnited%2BKingdom&amp;hl=no&amp;mra=ls&amp;sll=53.462708,-2.276573&amp;sspn=0.014716,0.045276&amp;ie=UTF8&amp;t=p&amp;ll=53.496216,-2.524109&amp;spn=0.571858,1.167297&amp;z=9″ style=»color:#0000FF;text-align:left»>Vis større kart</a></small>