Marerittstart i begge omgangene ødela for United

Manchester United trengte bare ett poeng for å beholde initiativet i kampen om en Champions League-plass, men slik gikk det ikke.

United har aldri klart å unngå tap i bortekamper mot de tre store – Chelsea, City og Arsenal – og det kan føre til at de tre lagene forblir de tre store litt til.

Arsenal-scoringer tidlig i hver av omgangene ga Arsenal en 2-0-seier, og selv en Arsenal-utvisning etter litt over en time gjorde lite for å forandre kampen.

Dermed er United nå bare tre poeng foran Arsenal – og Arsenal har én kamp mindre, bedre målforskjell, og har et ganske behagelig kampprogram igjen. Med andre ord er nå alt i Arsenals hender i jakten på tredjeplassen. Se tabellen her.

Alt i alt så ble nok savnet etter spillere som Leah Galton, Alessia Russo og Tobin Heath for stort for United.

Marerittstart på kampen

Det kunne ikke ha startet stort verre. Like før det var spilt to minutter, så lå ballen i nettet bak Mary Earps.

Arsenal fikk gå altfor enkelt gjennom United-forsvaret, og Jill Roord skjøt ballen via Millie Turner og inn i United-nettet.

En marerittstart for Manchester United, rett og slett, og Casey Stoney var nok neppe fornøyd med at United var så lite påskrudd rett etter kampstart.

I minuttene etter sjokkåpningen var United best, med noen gode sjanser for Christen Press, men United var ikke like effektive som The Gunners.

BATLLE: Ona Batlle i kamp om ballen med Beth Mead.

Gode sjanser til utligning

Lauren James hadde  Uniteds største sjanse den første halvtimen, men heller ikke hun var god nok i avslutningsøyeblikket. Hun fikk ballen ikke langt fra Arsenals mål, og hadde plutselig rom til å fyre av, og det er vel ikke mange vi heller skulle likt få den sjansen enn James, men denne gangen traff hun ikke godt nok.

James skapte uansett mye trøbbel for Arsenal i førsteomgangen. Gang på gang måtte de ty til ulovlige midler for å stoppe henne, og det var ikke få ganger dommer måtte blåse frispark for James.

Det stod uansett 0-0 til pause etter en omgang hvor United hadde vært best, og hatt korte perioder med brukbare sjanser.

SKAPTE TRØBBEL I FØRSTEOMGANGEN: Lauren James.

Ny marerittstart

Andreomgang startet dessverre som den første: med at Arsenal fikk komme seg til skuddmuligheter. Miedema og Mead kom seg begge til brukbare sjanser i de første minuttene.

Etter rundt fem minutter av andreomgangen fikk hjemmelaget hjørnespark, og United gjorde ikke en god nok markeringsjobb i feltet, og Lotte Wubben-Moy fikk stange inn 2-0.

Dermed stod det 2-0.

Arsenal var rett og slett ganske klart best, og United fikk til lite i åpningsfasen av andreomgangen.

Utvisning for Arsenal, men ingen mål likevel

I det 62. minutt gjorde Casey Stoney sitt første bytte: Jess Sigsworth kom inn for Lauren James, som ikke var god i starten av andreomgangen, og som kanskje ikke hadde en hel kamp i seg uansett.

Like etter byttet fikk Beth Mead sitt andre gule kort for Arsenal, og dermed var det plutselig litt håp for United.

Dessverre fortsatte Uniteds vanskelige andreomgang. Arsenal-forsvaret var i fullstendig balanse, og United skapte bare unntaksvis sjanser på slutten.

Ballen havnet i mål på et tidspunkt, men Ella Toone ble vinket av for offside, og gleden varte i bare noen tideler.

Nå må United håpe på hjelp fra andre lag.

ANNULLERT: Linjedommer vinket for offside.

Arsenal 2–0 (1-0) Manchester United

Women’s Super League
Meadow Park, Borehamwood

Mål: 1-0 Millie Turner (sm. 2.), 2-0 Lotte Wubben-Moy (51.).

Manchester United: Mary Earps – Martha Harris, Amy Turner, Millie Turner, Ona Batlle – Katie Zelem (C), Jackie Groenen (Hayley Ladd, 82.), Lucy Staniforth – Ella Toone, Christen Press, Lauren James (Jess Sigsworth, 62.).
Ubenyttede innbyttere: Fran Bentley, Tara Bourne, Kirsty Smith, Maria Thorisdottir, Kirsty Hanson, Carrie Jones, Jane Ross.

(Her kommer liveoppdateringer om de viktigste hendelsene fra kampen – mål, bytter, røde kort, de største sjansene.)

1: Kampen er i gang på Meadow Park!

2: MÅL! Arsenal tar ledelsen. De får gå altfor lett gjennom, og Jill Roord skyter ballen via Millie Turner og i mål. Marerittstart. Edit: Målet har blitt vurdert offisielt som et Millie Turner-selvmål, ser det ut til.

5: Christen Press blir servert av Lauren James, og får faktisk en god sjanse der etter å ha vendt bort en motspiller, men skuddet er ikke godt nok. Stor United-sjanse. Vi får håpe at det betyr at United har våknet.

9: Groenen spilles gjennom av Press på høyrekanten, og Arsenal er i ubalanse. Nederlenderen slår inn i feltet til Press, som ikke treffer skikkelig med avslutningen, og som attpåtil ser ut til å skade seg i skuddøyeblikket. Ikke Uniteds dag hittil!

24: Få sjanser nå på Meadow Park, men undertegnede synes det lukter mer mål av Arsenal enn av United akkurat nå.

27: Oioi, store sjanser for United. Først skyter ikke Lauren James godt nok da hun plutselig får rom til å skyte nærmest alene med keeper, og så kort tid etterpå sender Staniforth en ball gjennom som Toone nesten får foten på. Hadde hun fått kontroll over den ballen, så ville det vært en stor sjanse for matchvinneren fra hjemmekampen mot Arsenal.

41: United leverer veldig bra her. Om vi bare kunne strøket det baklengsmålet, så ville dette sett veldig bra ut.

42: Millie Turner stiger høyest til værs i Arsenal-boksen på et frisparkinnlegg fra Lucy Staniforth, men Turners heading går rett til keeper.

44: Arsenal sliter fælt med Lauren James. Lager frispark på frispark, men det har ikke ført til gule kort ennå (McCabe på Arsenals venstreside har derimot fått gult kort, men det var altså ikke på en av utallige fellinger av James).

45+1: Det er lagt til to minutter.

PAUSE. Arsenal 1-0 Manchester United. Bra omgang av United, egentlig, men starten ødelegger veldig mye.

46: Andre omgang er i gang. Ingen endringer for United.

49: Arsenal har startet andreomgangen også best. Mead med et skudd like utenfor nå, Miedema har allerede kommet seg til skudd også. Viktig at United våkner raskt nå.

51: MÅL. Arsenal går opp i 2-0. Wubben-Moy header i mål fra et hjørnespark. Var det Zelem som glapp i markeringen der? Litt usikker, men det var i alle fall en god heading, men heller ikke godt forsvarsspill.

56: Verdt å nevne at United kom tilbake og sikret 2-2 etter å ha havnet to mål under mot City tidligere i sesongen, men da hadde vi jo ikke nesten alle de beste offensive spillerne ute med skade, må det sies. Russo, Heath og Galton er alle sårt savnet her.

57: Millie Turner forærer nesten Arsenal en kjempesjanse med en slurvete pasning, men heldigvis er ikke Arsenal presise nok, og Mary Earps er våken nok.

62: BYTTE: Jess Sigsworth inn for Lauren James. James har ikke fått til noe i den første omgangen.

63: Rødt kort på Beth Mead! For sent inn taklingen mot Staniforth, og får sitt andre gule.

69: Mye uthaling av tid fra Arsenal nå, og det er ærlig talt lite som tyder på at United kommer til å score to mål her selv mot ti Arsenal-spillere.

76: Natalie Burrell fra Barmy Army skriver på Twitter at United ville vunnet denne med Galton eller Heath tilgjengelig, og undertegnede er tilbøyelig til å være enig. Litt for mye av Uniteds spilleplan har gått tapt i mangelen på de to, og det blir litt for planløst nå. Viktig å få et mål raskt nå. To mål kan utgjøre en helt enorm forskjell både denne sesongen og i sesongene fremover (siden Champions League vil muliggjøre enda bedre signeringer).

81: Sigsworth header ballen i retning keeper, som glipper ballen inn i mål under press fra Toone, men linjedommer vinker for offside på Toone.

82: BYTTE: Hayley Ladd inn for Jackie Groenen.

85: Katie Zelem får en ganske god mulighet inne i Arsenal-boksen, men dessverre er ikke skuddet godt nok.

90+1: Det er lagt til fem minutter.