Gikk målløse av banen på et tåkete Selhurst Park

United klarte ikke å få ballen i mål på de få sjansene de skapte mot Crystal Palace.

Allerede onsdag rullet Premier League-toget videre for Ole Gunnar Solskjærs mannskap. Arenaen var Selhurst Park i London og motstanderen var Roy Hodgsons Crystal Palace.

Oppgjøret bød på muligheten for revansj på flere måter for United.

Søndagens uavgjortkamp på Stamford Bridge var den tredje ettpoengeren på fire ligakamper. Man kunne kanskje ikke kalle uavgjort mot et solid Chelsea-lag for en skuffende poengdeling, men all den tid United etter alle solemerker ble snytt for et straffespark, var det absolutt en mulighet til å ta to ekstra poeng som glapp.

Tre poeng på Selhurst Park onsdag ville nok også være viktig for å legge litt press på Manchester City, før lagene møtes til helgen.

TRENERKOLLEGER: Ole Gunnar Solskjær og Roy Hodgson slår av en prat før avspark på Selhurst Park.

I tillegg kunne de røde fra Old Trafford revansjere det forsmedelige tapet Palace påførte dem i sesongpremieren. Et United-lag nærmest uten sesongoppkjøring klarte ikke å stoppe «ørnene» fra London, som vant 3-1.

Upresise i åpningen

Men åpningsminuttene bar ikke særlig preg av et revansjesugent United-lag. Gjestene holdt ballen i egne rekker, men en solid Palace-blokk og manglende presisjon fra de sebrastripede gjorde det vanskelig for Solskjærs menn å spille seg ut.

Unøyaktighetene fortsatte, og det kunne vise seg å straffe seg for United. Harry Maguire mistet ballen på egen banehalvdel, og Andros Townsend kunne legge inn fra høyre. Kantspilleren fant Christian Benteke, som rev seg løs i feltet, før han klinte til på volley. Heldigvis for keepervikar Dean Henderson gikk ballen himmelhøyt over mål.

UPRESISE: Eric Bailly var del av en bakre firer som slet med presisjonen i åpningen av kampen.

De upresise pasningene ga seg ikke umiddelbart, og flere ganger kom Palace på det som så ut til å bli farlige brudd, uten at vertene klarte å benytte seg mulighetene.

Til slutt yppet også United seg offensivt, etter drøye tolv minutter. Ballen endte opp på venstresiden til Luke Shaw, som fant Bruno Fernandes på kanten av Palace-feltet. Portugiseren la tilbake til Nemanja Matic, som klinte til på første berøring. Ballen rikosjetterte av foten til Kouyaté, og så ut til å lande helt oppi krysset, men Vicente Guaita gjorde en meget kvalifisert redning.

Også den påfølgende corneren ble farlig, da Harry Maguire headet i Palace-blokka. Ballen landet hos Edinson Cavani, men uruguayaneren skjøt over fra fem meter.

Med andre ord så det ut til at United virkelig hadde våknet etter en treg start, men like etter viste Matic at det fortsatt var litt gruff igjen. Han spilte ballen rett til Townsend i eget forsvar. Kanten løp seg inn i farlig posisjon, men ble til slutt stoppet.

Da kunne United prøve seg på ny, og igjen var Shaw involvert fra sin back. Engelskmannen kom seg fri og fant Marcus Rashford foran vertenes mål. Angriperen fyrte av fra rundt 12 meter, men ballen snek seg utenfor stolpen til Guaita.

KUNNE SENDT UNITED I FØRINGEN: Men Marcus Rashford bommet på førsteomgangs største sjanse.

Omgangen ebbet ut målløst

Etter dette festet bortelaget virkelig grepet om kampen og innlegge florerte fra venstresiden til United, uten at forsøkene til verken Bruno Fernadnes eller Shaw endte i nettkjenning.

Mason Greenwood fikk en mulighet etter et gjenlegg fra mentor Edinson Cavani, men avslutningen endte i blokka.

Palace kjempet seg inn igjen i kampen, men heller ikke de blå- og røde klarte å utnytte sitt ballinnehav.

Ikke før det 43. minutt skulle vi få det som liknet en ny farlighet i London. Aaron Wan-Bissaka fikk ballen ute til høyre på sin gamle hjemmebane, og slo knallhardt inn mellom Guaita og Palaces forsvarsfirer. Bare en god inngripen av Joel Ward hindret Edinson Cavani i å få ballen alene på bakre stolpe.

MÅLLØS: Joel Ward fratok Edinson Cavani en god mulighet på tampen av den første omgangen. Dermed måtte han og lagkameratene gå til pause uten nettkjenning.

Samtlige av Uniteds sjanser de første 45 minuttene kom i løpet av en timinuttersperiode, mens alle Palaces muligheter kom etter feil fra gjestene. Da ingen av lagene klarte å utnytte sjansene, ebbet omgangen ut med 0-0.

Idéløst

Også i den andre omgangen var det vertene som kom best ut.

Christian Benteke rev seg fri fra sin oppasser, Eric Bailly, før han kastet seg rundt i et forsøk på en akrobatisk avslutning. Heldigvis klarte ikke kraftspissen å kopiere målet sitt fra tiden som Liverpool-spiller, da han scoret et fint trøstemål i Anthony Martials debut, på Old Trafford.

Deretter var det Jordan Ayew som fikk muligheten, da han skjøt fra skrått hold, men skuddet skapte ingen problemer for Dean Henderson.

United-laget brukte enda lenger tid på å våkne etter hvilen, og med halvtimen igjen på uret var det igjen vertene som kom til en mulighet. Etter en dødballsituasjon landet ballen hos Townsend, som dro til på helspretten. Ballen snek seg utenfor, men denne gangen så det ikke ut til at Henderson hadde full kontroll.

STOPP: Lagene nullifiserte hverandre på et tåkete Selhurst Park.

Det virket rett og slett som om de hvitkledde United-spillerne slet med å se hverandre på et tåkete Selhurst Park, og midtveis gjennom andre periode så Palace til stadighet farligere ut på sine kontringer, i forhold til bortelagets noe omstendelige angrepsspill.

Sluttspurten uteble

Da angrepsspillet stagnerte for United-spillerne, tydde Solskjær til innbytterbenken, og Scott McTominay ble nordmannens første kort.

Det kunne fort ha gitt umiddelbar betaling, ettersom skotten gjorde en god bevegelse inn i Palace-boksen. Eric Bailly fant midtbanemotoren med pasningen, og skotten rev seg fri, men touchene ble litt vel unøyaktige fra innbytteren.

Neste trekk ble formspiller Daniel James, som også fikk sin mulighet nærmest med en gang. Waliseren brukte farten til å rive seg fri på høyresiden, før han fant Fernandes på 16 meter. Portugiserens mottak ble for dårlig til å følge opp med skudd, men han fikk likevel sendt ballen videre.

Shaw fikk etter hvert lagt inn i boksen, der han fant James. Dessverre klarte ikke fartsfantomet å sette headingen på mål.

Pendelen begynte å svinge Uniteds vei, og to minutter senere kom neste sjanse for de hvitkledde. Bruno Fernandes spilte opp Mason Greenwood, som dro seg over på venstrebeinet, før han fyrte av. Fra 16 meter gikk avslutningen centimetere over krysset til Guaita, som nok ikke ville fått fingertuppene på den, dersom den hadde gått under tverrliggeren.

Med to minutter igjen av ordinær tid forsøkte Wan-Bissaka et innlegg, og backen var nære ved å finne Rashford, som hadde akkurat for kort sveis til å få noe på ballen. Luke Shaw fulgte opp med et skudd som føk langt utenfor.

REDDET ETT POENG: Dean Henderson var stor på tampen mot Palace.

I stedet var det Palace som kunne ha stukket av med alle poengene, da forsvarslinja sviktet totalt. Patrick van Aanholt snek seg inn bak Wan-Bissaka, og var plutselig alene med Henderson, som gjorde en vanvittig god og vanvittig viktig redning.

Med det ebbet kampen ut med 0-0. United må nok heve seg med vesentlig mange hakk før helgens Manchester-derby.