Kan dette være løsningen mot Liverpool?

Lokalavisa lanserer formasjonsendring som en mulig løsning mot Liverpool.

Vi er i gang med uke 42 – en uke som avsluttes med en kamp mot Liverpool på Old Trafford.

Det er nok ikke en kamp alle ser frem til, for forskjellen mellom lagene er sjeldent så stor i favør Liverpool som den er nå.

United har vunnet to ligakamper denne sesongen, og scorer nesten ikke mål, mens Liverpool nesten ikke slipper til motstanderne, samtidig som de har scoret nok mål fremover til at de har vunnet samtlige åtte kamper hittil.

Hvordan i all verden skal vi sørge for at kampen ikke ender med nok en Liverpool-seier? 

Lokalavisa foreslår formasjonsskifte

En av Manchester Evening News’ skribenter lanserer et formasjonsskifte som en mulighet.

Dominic Booth mener nemlig at en formasjon med en trebackslinje bør vurderes som en løsning – selv om noen kanskje vil mene at det fremstår for defensivt.

– Det er en mulighet for United til å skifte til en formasjon med tre stoppere, en 5-2-3 eller 3-4-3, noe som ville passet styrkene og svakhetene i Solskjærs stall, skriver Booth.

Han mener Tuanzebe vil være et åpenbart valg til å komme inn og ta den tredje stopperposisjonen ved siden av Maguire og Lindelöf, og at et slikt skifte også kan gagne svensken.

LINDELÖF: Blir det spill mot Liverpool – og hvor mange stoppere får han i så fall ved sin side?

Fordeler og ulemper

Alle formasjoner har både fordeler og ulemper, og en av de potensielle ulempene i dette scenarioet, mener Booth er at verken Wan-Bissaka eller Young (til tross for sin vingbakgrunn) er naturlig offensivt anlagte backer.

Samtidig mener han at deres ansvar mot Liverpool uansett hovedsaklig vil bli defensivt.

Han ender opp med en duo på midtbanen med McTominay og formsvake Fred (som han antyder at kommer inn som en slags walkover på grunn av mangelen på gode alternativer hvis Pogba går glipp av kampen), og en angrepsrekke der James og Rashford flankerer Anthony Martial, som forhåpentligvis er klar til kampen.  Videre mener han at James og Rashford her må ta en del ansvar for å falle ned i midtbaneleddet.

Slik blir laget Booth satte opp:

Les hele begrunnelsen av forslaget her.

Det vil selvsagt være uenigheter knyttet til hvilke spillere som bør starte, uavhengig av posisjon, og også av om noen av rollene bør være av en helt annen karakter enn det Booth foreslår – men kan et slikt formasjonsskifte potensielt være lurt mot Liverpool? Bruk gjerne kommentarfeltet!