– Selvtillitsknekk

REAKSJONER (Oppdatert): Mourinho tror enkelte spillere sliter med å håndtere negativitet.

Mourinho, enda litt gråere i håret enn da han entret Vicarage Road ved middagstider, hadde følgende kommentar til lagets tredje nederlag på like mange kamper – og første tap for Watford siden 1986:

– Nok en gang fikk vi en viktig avgjørelse imot oss. Den var klokkeklar, ingen diskusjon om det. Men det er sånt jeg ikke har kontroll over. Bortsett fra det gjorde vi individuelle feil, som foran det andre målet. Det var en individuell feil, for vi vet at vi må presse vingbackene og ikke la dem få fordelen av å komme en mot en inne i boksen.

Det er imidlertid ikke bare dommere og individuelle feil som forklarer Uniteds svake innsats mot Watford. Mourinho mener laget ikke presterer godt nok kollektivt, særlig i første omgang.

– Men vi spilte slett ikke bra i de første 25, 30 minuttene. Det er slikt vi bør kunne ha kontroll over, i motsetning til feil fra dommere og linjemenn, sier han.

SKADET? Anthony Martial måtte ut med skade i dagens kamp, men Mourinho sa ingenting om ham i intervjuet etterpå.
SKADET? Anthony Martial måtte ut med skade i dagens kamp, men Mourinho sier han ikke vet hvorvidt franskmannen har fått hverken hjernerystelse eller skade i foten.

Portugiseren mener imidlertid igjen å ha sett en forbedring i andre omgang, selv om United også taper den omgangen med ett mål.

– I andre omgang var vi mye bedre. Vi fikk utlikningen vi var ute etter, vi presset på, og da trodde nok de fleste at vi kom til å vinne kampen. Alt lå til rette for oss. Så gjorde Gomes en fenomenal redning, og vi hadde marginer mot oss da de scoret etter et tilfeldig angrep, stikk i strid med spillets gang.

Tåler ikke negativitet

Mourinho mener enkelte av spillerne ser ut til å trives dårlig med negativiteten som medfølger et tap med en av verdens beste klubber.

tr35
ET EKSEMPEL: Ashley Young viser den positiviteten og spillegleden Mourinho ønsker å se fra resten av laget.

– Vi startet sesongen veldig bra, og hadde gode resultater. Men jeg føler at med en gang vi tapte, noe som skaper vanskeligheter, er det noen av gutta som har problemer med å håndtere den negativiteten, sier han.

Videre ber han rett og slett laget om å ta seg sammen.

– Jeg blir alltid bekymret når vi ikke får det resultatet vi er ute etter, og vi må forbedre oss, både kollektivt og individuelt, fastslo en skuffet Mourinho.

Videre trekker portugiseren frem Ashley Young som et eksempel på slik United bør fremstå.

– Du ser Ashley Young, hans mentalitet, spilleglede og selvtillit, han brakte noe til spille vårt som de andre også burde vise, sier Mourinho.

 

Paddy Crerand, MUTV: Kampen sett under ett: Watford kunne ha ledet stort etter første omgang, mens United dominerte etter pause. De kom til sjanser, men tok dem ikke. Det ble de straffet hardt for.

Mer følger….