Kampen som plutselig ble viktig

PREVIEW Kun tre dager etter et av de mer dramatiske oppgjørene de to lagene imellom, møtes United og Chelsea til dyst igjen.

Støvet har knapt lagt seg på Stamford Bridge etter bataljen på søndag, men allerede onsdag kveld avlegger United likefullt nok en visitt til London SW6. De siste dagene har vært preget av kontroverser, og dessverre har en fantastisk kamp havnet i skyggen av tvilsomme dommeravgjørelser og alvorlige anklager.

Søndagens dommer Mark Clattenburg, har benektet Chelseas anklager om rasistisk ordbruk mot noen av deres spillere, men en politietterforskning er likefullt og naturlig nok på trappene i kjølvannet av London-klubbens anmeldelse.

Med dette som bakteppe blir en kamp som i utgangspunktet ikke betyr allverden, en form for omkamp. I så måte kommer alles oppmerksomhet til å være rettet mot Vest-London onsdag kveld.

Ligacupen har vært, og er, en arena hvor managere gjerne slipper utpå ungguttene og de som ikke har fått så mye spilletid. Til akkurat dette oppgjøret er det imidlertid ikke like sikkert at det blir sånn. Men, dersom vi får se den yngre garde i aksjon, kommer neppe de heller til å legge noe imellom. Det er lenge siden det har stått like mye prestisje på spill og vært så mye kvalitet involvert, i en fjerderundekamp i Ligacupen – eller Capital One Cup, som fra denne sesongen av er det offisielle navnet på turneringen.

Chelsea:

Søndagens tap var det første i Premier League for Roberto Di Matteos gutter denne sesongen. Likefullt leder de nå Premier League med kun ett fattig poeng. Men ikke nok med det; tapet for United var londonernes andre på rad, ettersom også Shaktar ble for sterke i Champions League i forrige uke.

Tross viktigheten av å komme tilbake med en seier, er det nok naturlig for Di Matteo å spare de aller største stjernene i dette oppgjøret. Uansett er både John Terry, Fernando Torres og Branislav Ivanovic suspendert. Sjansene bør derfor være gode for at spillere som Victor Moses, Cesar Azpilicueta, Marko Marin, Oriol Romeu, Ryan Bertrand og Dean Sturridge får muligheten fra start.

Manchester United:

Med seieren på søndag – i sesongens kanskje vanskeligste bortekamp, er United helt oppe i nakken på Chelsea i Premier League. Dette var samtidig lagets første ligaseier på Stamford Bridge på over ti år. Med dette i tankene returnerer Sir Alex’ mannskap til Sørvest-London onsdag kveld. Det store spørsmålet er hvilket lag han kommer til å stille med.

Joshua King ble skadet i reservenes 4-2-tap mot Tottenham i helgen, så vi vil neppe få muligheten til å se han i aksjon. Kampen kommer også for tidlig for Chris Smalling og Phil Jones.Det er likevel nok ungt blod å velge i, og både Michael Keane, Scott Wooton, Alexander Büttner og Nick Powell kan få sjansen. I tillegg hevder en spillesugen Nani at han er i sitt livs form. En mostander så god som Chelsea og en atmosfære som på Stamford Bridge vil uansett kunne bli en fantastisk erfaring for morgendagens stjerner.

Sir Alex vil nok likevel være interessert i å opprettholde momentet. På de siste 12 kampene er 3-2-tapet for Tottenham den eneste som ikke har endt med seier. Dette er en trend den gamle skotten ønsker å opprettholde. Derfor plukker han nok laget sitt med det i bakhodet.

Dommeren:

Mannen som har fått det lite misunnelsesverdige oppdraget å skulle virke som brannslukker mellom de to lagene, er Lee Mason. Sir Alex Ferguson kom med følgende melding og et smil, da han ble spurt om han hadde noen beskjed til onsdagens fløyteblåser. – Lykke til!Mason har vært involvert i kontroverser omkring United tidligere. I desember 2010 godkjente han et Birmingham-mål som skulle vært avblåst for hands i forkant, mens han i april i år ga Ashley Young straffe etter i beste fall middelmådig skuespill av United-vingen. Det som i alle fall er sikkert er at Mason ikke kan gjøre mange feil på Stamford Bridge. I så fall vil han føye seg inn i rekken av dommere som i den senere tid har stjålet alle overskrifter.

Tidligere ligacupmøter mellom United og Chelsea *)

Sesong

Runde

H/B

Res.

Målscorere

2004/05

SF 2

H

1-2

Giggs

SF 1

B

0-0

2002/03

5

H

1-0

Forlan

1970/71

4

H

2-1

Best, Charlton

*) United nevnt først

LIVE-OPPDATERING / SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende UNITED STOPP til 2242.