matic3335

– Kampen ble et bevis på hvor viktig han kan være

Her er de umiddelbare vurderingene av United-spillerne mot QPR.

Tom Heaton (ut mot Grant 46)
Kom godt fra det for andre kamp på rad. Sjanseløs på scoringen – QPRs eneste sjanse før pause – men solid på andre inngripener. Også interessant at han var aktiv langt ute i feltet.

Aaron Wan-Bissaka (ut for Galbraith 61)
Det forventes mye mer. Den ene spilleren fra start som trolig er sikret en plass i ligaåpningen mot Leeds, men uten at han klarte å vise seg frem med eller uten ball. Det må også tas med at han aldri kom oppi innlegget som ga QPRs 1-1-mål, og sov litt på bakre stolpe da QPR tok ledelsen 2-1.

aaron3343

Axel Tuanzebe (ut for Fish 78)
Variabel. Bunnsolid før pause da han hadde Matic foran på midtbanen, men mer og mer usikker etter at 2-1 gikk via ham og i mål.

Teden Mengi (ut for Bernard 78)
Må ta en stor del av skylda for 1-1-utlikningen. Ja, innlegget var bra, ja, innlegget ble sluppet til, men dekket ikke farlig rom og heller ikke den ene QPR-spilleren (Austin) som var der. Ellers en mix av noe bra, men også noe mindre godt – som naturlig er for unggutten.

Brandon Williams (ut for Hugill 78)
Også for variabel. Hindret QPR fra å få til noe på sin side før pause da han spilte sammen med Matic, og skal sånn sett ha pluss for generell posisjonering, men samtidig ikke venn med ball, noe som er et klar minus. Etter pause må han ta en del av skylda for 4-1-scoringen da han for lett ble passert.

Andreas Pereira (ut for Levitt 61)
Bedre enn mot Derby (uten at det sier så veldig mye). Var veldig svak forrige uke, men en kamp på det jevne nå. En flott pasning som nesten sendte Lingard alene gjennom, men også et svakt ballmist og en merkelig svak og unødvendig tversoverpasninger – og det er de valgene som hele tiden minner oss på at Pereira virker mer som fortiden enn noe annet i denne United-troppen. Klart dårligere uten Matic ved sin side etter pause – og for lett gått av på 3-1-målet.

Nemanja Matic (ut mot Garner 46)
Har styrket sin posisjon i troppen. Var ganske god mot Derby, og selv om det var mer ujevnt med ball mot QPR så dekket han bra med rom og ryddet opp defensivt. Da han gikk ut så man hvor god og viktig han faktisk er på midtbanen,. Sånn sett ble dette et bevis på hvor viktig kvalitetene hans kan være for United, ikke minst på et så variabelt og ungt lag.

Facundo Pellistri (ut mot Mata 46)
Anonym denne gangen. Ja, målgivende til Lingards 1-0-mål, men det var egentlig det. Fikk et par sjanser til å utfordre, men uten å lykkes mot et QPR-lag som var merkbart bedre enn Derby – og også har et par uker mer trening i beina enn United-gutta har.

Jesse Lingard (ut for Shoretire 61)
Viste igjen positive nok takter. Flott scoring, herlig ro alene med keeper, nesten alene med keeper en annen gang også og spilte så Elanga alene gjennom bare for at det ble feilaktig avblåst for offside. Spiller fortsatt med den nye selvtilliten han fikk under West Ham-oppholdet, og det blir nesten mest spennende å se ham sammen med et et andre bedre United-lag i noen av de neste kampene.

lingard3443

Daniel James (ut mot Elanga 46)
Som seg selv… Så får hver og en tolke det. Et par fine rykk, men også noen ok innleggsmuligheter hvor han ikke klarte å finne medspillere.

Mason Greenwood (ut for Hannibal 61)
Klar fremgang fra Derby-kampen. God i starten, men det spesielle med Greenwood, som altså startet som spiss, er at han er tydelig bedre litt dypere i banen enn som ren spiss. Også en fantastisk gjennombruddspasning til Elanga som burde gitt United 2-1-ledelse tidlig i 2. omgang.

Lee Grant (inn for Heaton 46)
Var vel nesten ikke borti ballen før det stod 4-1 – og QPR hadde scoret på alle sine fire første sjanser, men var heller ikke så mye å sette fingeren på.

James Garner (inn for Matic 46)
Klarte ikke å vise seg frem positivt denne gangen heller.

Juan Mata (inn for Pellistri 46)
Samme som Garner.

Anthony Elanga (inn for James 46)
Kunne scoret fire, men nøyde seg med en redusering til 4-2. Virket stresset da han burde sendt United foran 2-1 ved to anledninger, men jeg velger å være positiv til en unggutt som faktisk kommer til så mange sjanser. Bra i banespillet, spesielt etter at QPR byttet ut en del spillere i andre halvdel av 2. omgang.

Shola Shoretire (inn for Greenwood 61)
Slet i starten på innhoppet, men bedre med da QPR hadde byttet alle de siste 20 minuttene.

Hannibal Mejbri (inn for Lingard 61)
Viste igjen noen glimt av kvalitet, nok til at det ville vært interessant å se ham sammen med de litt bedre spillerne.

Dylan Levitt (inn for Pereira 61)
Ok i den perioden United presset litt på mot slutten.

Ethan Galbraith (inn for Wan-Bissaka 61)
Nok en solid jobb på høyrebacken defensivt, selv om det var mot et svakere QPR-lag.

Di’Shon Bernard (inn for Mengi 78), Will Fish (inn for Tuanzebe 78), Joe Hugill (inn for Williams 78)
Spilte for kort tid til å vurderes, selv om Hugill kunne scoret alene med keeper.