Kampen begge må vinne

Et av Solskjærs viktigste kort er tilbake på hånden, og Guardiola mistet en stjernespiller i helgen. Her er alt du trenger å vite før det uhyre viktige derbyet som skal ta plass på Old Trafford på onsdag.

Manchester United v Manchester City
Stadion: Old Trafford
Avspark: 21:00 (skandinavisk tid) onsdag 24. april.
Dommer: Andre Marriner
Her kan du se kampen på TV: TV2 Sport Premium (Norge), Viasat Sport Premium (Sverige) og TV3+ (Danmark)


På onsdag kveld skal drømmenes teater bade i flomlys når Manchester City tar den korte turen til Old Trafford. 

Det er bare fire kamper igjen å spille, og begge Manchester-klubbene trenger sårt disse tre poengne.

Manchester United kjemper om en plass i topp fire, hvor Champions League-spill i den kommende sesongen er premien. Med 64 poeng ligger United på sjetteplass bak Arsenal (66 p.), Chelsea (67 p. en kamp mer spilt), og Tottenham (67 p.), som også kjemper om de samme plassene.

Det er fryktelig jevnt, og Manchester United bør vinne for å nå sitt mål.

I skiktet over på tabellen knives det om ligatittelen mellom Manchester City og Liverpool. De lyseblå ligger på sølvplass med 86 poeng, to mindre enn Jürgen Klopps gutter, men har til gjengjeld en kamp til gode.

Det er fryktelig jevnt, og Manchester City bør vinne for å nå sitt mål.

RØDT MOT BLÅTT: På onsdag braker det løs på Old Trafford når David Silva og Manchester City kommer på besøk. 

Manchester United

Venstreback Luke Shaw pådro seg sesongens tiende gule kort mot Wolves for noen uker siden, og måtte stå over kampene mot West Ham og Everton. Nå er han tilbake og kan gi mer tempo til venstresiden.

Et tydelig bevis på at han har vært en av våre beste menn denne sesongen er at han topper lesernes spillerbørs (6,62), og ligger på andreplass på redaksjonens (6,55).

Phil Jones måtte tas av banen mot Everton grunnet en skade og er usikker til oppgjøret. Men med Shaws inntog vil trolig Victor Lindelöfs høyreback-karriere ta en velfortjent pause.

Les også: Mine tanker etter Everton (+) – hvor ansvarlig redaktør Dag Langerød gir sin mening om svenskens prestasjon på høyrebacken, samt gjør et forsøk på å spå laget som starter mot City.

De andre på skadelisten er Antonio Valencia, Eric Bailly og Ander Herrera. Spanjolen er imidlertid ventet å gjennomføre en medisinsk sjekk før kampen, for å se om han blir klar. 

At Manchester United ikke leverte godt nok på Goodison Park er ukens underdrivelse. Men Ole Gunnar Solskjær retter blikket mot neste utfordring.

– Nå handler det om onsdagens kamp og jeg er sikker på at vi vil reise oss. Vi har ikke straffet spillerne med harde økter, men har gjort det klart at vi tror på dem. Spillerne vet at de har skuffet seg selv og hverandre. Det er også min oppgave å få dem til å spille bedre enn dette, sa Solskjær ydmykt på pressekonferansen før kampen.

Les den i sin helhet her.

Kampen spilles på Old Trafford, hvor United ikke har tapt på sine siste 14 Premier League-kamper. Det er jo positivt, men på den andre siden er de røde djevlene, sammen med Fulham, det laget som har holdt nullen færrest ganger på eget gress (2).

TILBAKE FOR SOLSKJÆR: Stabile Luke Shaw er tilbake fra karantene og starter sannsynligvis mot City. 

Manchester City

Onsdagens gjester sikter seg inn på sin ellevte strake seier i Premier League. Det er et tog som ruller fort og som kan bli vanskelig å stoppe. 

Den eneste spilleren av betydning som mangler for de lyseblå er midtbanestjernen Kevin De Bruyne. Han ble skadet under lørdagens kamp mot Tottenham.

Belgieren har vært en del skadet denne sesongen, og står med 18 kamper, to mål og to målgivende i ligaen.

På de siste ti ligakampene har City scoret i snitt 2,5 mål pr. kamp, som er et helt mål mer pr. kamp enn det United har klart i samme periode. 

MÅLFARLIG GJENG: Manchester City har scoret flere mål enn noen andre i Premier League denne sesongen. 87 totalt. 

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær har høstet en del kritikk i det siste, og manager-kollega på andre siden av byen, Pep Guardiola, har gitt sin støtte til Solskjær før kampen:

– I vår verden, i vår posisjon er jeg nær Solskjær. Jeg skjønner utmerket godt hans posisjon. Vi føler oss ofte alene og det er derfor jeg forstår situasjonen hans veldig godt. Det skjer med alle managere over hele verden, det er realiteten. Jeg både skjønner og støtter ham, sier Guardiola før onsdagens storkamp på Old Trafford.

Om Pep Guardiolas lag vinner på onsdag, blir han den første Premier League-manageren som vinner sine første tre kamper på Old Trafford.

Det er bare å krysse fingrene for at det ikke skjer. 

Dommeren

Andre Marriner skal bære fløyten og håndheve regelboken i 90 minutter pluss tillegg på Old Trafford på onsdag.

48-åringen har dømt 30 kamper denne sesongen. På de kampene har han delt ut 76 gule, og tre røde.

Det er nok ikke utenkelig at Marriner flagrer litt med kortene på onsdag, da det som regel blir hett i Manchester-derbyet.

KAN KOKE I TOPPEN: Selv sympatiske spillere som Juan Mata og Raheem Sterling kan havne i tottene på hverandre i et Manchester-derby!