Kagawa til VM på overtid

En straffe på overtid sendte tirsdag Japan til fotball-VM.

JAPAN – AUSTRALIA 1-1:

Fansen fortvilte. Australia ledet 1-0, og for andre kamp på rad var Japan i ferd med å rote bort plassen i neste års VM.

Ett minutt på overtid ble imidlertid fortvilelse til glede.

Da pekte dommeren på straffemerket etter en hands inne i Australias felt, og Keisuke Honda utliknet sikkert til 1-1.

Dermed er Japan klare for neste sommers fotball-VM i Brasil – ett år før turneringen starter. Japanerne er også det første laget som kvalifiserer seg til turneringen. Fra før av er det kun klart at Brasil er med, siden de er arrangør.

God Kagawa

Japan hadde et overtak gjennom hele kampen, og Shinji Kagawa hadde spesielt to store muligheter til å sende laget sitt foran. I 1. omgang fikk han fra 10 meter avsluttet alene med Australias keeper, Mark Schwarzer, men Fulham-keeperen reddet mesterlig. Etter en snau time forsøkte han så å chippe Schwarzer, men ballen traff tverrliggeren før den spratt ut.

Da hjemmelaget ikke klarte å utnytte sine sjanser, skjedde det som så ofte skjer i fotball. Australias Tommy Oar forsøkte seg med et innlegg, men ballen seilet inn i bakre hjørnet bak en forfjamset japansk keeper.

Da gjenstod åtte minutter, og det så helsvart ut.

Men ett minutt på overtid kunne altså hjemmepublikumet, Kagawa og de andre juble da Keisuke Honda satte straffen som sikrer VM-plassen for Japan.

Brasil neste

Det blir imidlertid ingen ferie for Kagawa. Japan reiser nå videre til Conferedations Cup i Brasil. Der skal de møte Brasil, Italia og Chicharitos Mexico i gruppespillet. Første kamp spilles 15. juni, og går Japan hele veien vil Kagawa spille fotball frem til 30. juni – når finalen spilles.

Det betyr i så fall at han nok først slutter seg til United-troppen igjen et godt stykke ut i juli. Litt ferie trenger han, tross alt.