Jubelbrølet som nådde England

Bayern Münchens avansement i Champions League er gode nyheter for Manchester United og engelske lag.

Det var ikke bare i Tyskland man jublet over at Bayern München tok seg videre i Champions League på bekostning av italienske Juventus.

I England var det også flere klubbdirektører og trenere som trolig pustet lettet ut etter Bayerns comeback.

Thomas Müllers sene utligning, og Bayerns påfølgende to mål, sørger nemlig for at England er garantert å beholde kvoten på fire lag i Champions League også i 2017/18-sesongen.

Nå er Lazio den eneste italienske klubben som er igjen i en av de to europacupene (Europa League) og selv om Lazio skulle gå til topps i turneringen vil de ikke kunne ta igjen England på Uefas ranking.

adidas-avtale kan bety kutt

train21
STORSPILL: David de Geas innsats mot Liverpool på Anfield gjør at United fremdeles har en sjanse til å avansere i Europa League.

For engelske lag, og da særlig United, er det gode nyheter. Dersom United ikke skulle kvalifisere seg til Champions League to år på rad innebærer utstyravtalen med adidas at den årlige summen på 75 millioner pund vil bli kuttet med 30 prosent den andre sesongen United ikke deltar i den fornemste europacupen.

For sesongen 2018/19 kan det imidlertid bli tøft for England å holde unna for Italia om ikke de engelske klubbene skjerper seg betraktelig i Europa.

Det er de fem siste sesongene som teller når Uefa utarbeider sin ranking og når Chelseas Champions League-triumf fra 2012 forsvinner ut, mister England så mange poeng at det per dags dato ligger an til å bli tilnærmet dødt løp mellom England og Italia i kampen om den tredje og siste plassen som gir fire lag i Champions League.

Men samtidig som Lazio er den eneste italienske klubben som er igjen i en av de to europacupene, har England fremdeles med Manchester City i Champions League og Tottenham, Liverpool og Manchester United i Europa League.

Gigantmøte i kveld

Tottenham har imidlertid en knalltøff oppgave i kveld med å snu 0-3 fra det første oppgjøret mot Borussia Dortmund og enten Liverpool eller United vil ryke ut av Europa League i kveld.

Kampen mellom de to gigantene i engelsk fotball starter klokken 21.05 norsk tid og du kan selvsagt følge den med vår livedekning.