– José Mourinho er en fantastisk mann

På lørdag leder han Uniteds motstander på Old Trafford, men hvordan kan man ikke like Claudio Ranieri?

Han vant det mest overraskende seriegullet i Premier League-historien, Claudio Ranieri.

Den sjarmerende italienske ringreven tok Leicester hele veien i 2015/16-sesongen, en sesong som aldri vil bli glemt hos hverken The Foxes eller noen andre fotballsupportere for den saks skyld. 

Gleden ble dog kortvarig for Ranieri, som allerede sesongen etter ble sparket etter en rekke dårlige resultater. Nå er den eksentriske herremannen tilbake i Premier League, og på lørdag er det han som leder et Fulham-lag på jakt etter poeng på Old Trafford.

– José Mourinho er en fantastisk mann, og veldig høflig. Han var den første til å sende meg en tekstmelding da jeg ble ansatt av Fulham, han skrev bare «velkommen tilbake», forklarte Ranieri på torsdag.

– Han er en venn. Jeg har kjent han i lang tid – både fra tiden i Chelsea og Italia. Hele veien har han vært veldig god med meg.

Fulham ligger plassert helt i bånn av Premier League, 12 poeng bak Manchester United som i dag okkuperer 8. plassen på tabellen. 

SJOKK: Claudio Ranieri ledet Leicester til seriegull.

Vi må altså regne med å være favoritter før avspark, i en kamp vi selvfølgelig skal ha tre poeng i. Det har dog ikke vist seg å være en selvfølge mot noen av de antatt dårligere lagene vi har møtt så langt, og Ranieri mener at laget hans har en ørliten mulighet til å komme fra Old Trafford med poeng på lørdag.  

– Han er rett og slett en stor mann og manager, og han er veldig viktig for fotballen.

–  Jeg mener at Manchester United bare blir bedre. For oss blir dette en vanskelig test, vi må levere en perfekt kamp. Manchester United er et av de beste lagene i Premier League, og de har gjort en kjempejobb i Champions League så langt. 

– Det er et fantastisk lag, et fantastisk lag. Vi vil selvfølgelig gjøre vårt beste, vi vet det blir vanskelig, men ingenting er umulig. Alle trenere har et ønske om å vinne kamper, men vi har stor respekt for Manchester United.

«Tinkerman» påpeker også at han har gode minner fra Old Trafford og minner alle på at hans første kamp i Premier League kom på Drømmenes Teater som Chelsea-sjef, i et oppgjør som til slutt endte 3-3.

United – Fulham har avspark klokken 16.00 på lørdag – og vi skal selvfølgelig dekke kampen her på united.no!