– José har all rett til å være frustrert

Wes Brown har full forståelse for United-managerens situasjon.

I et intervju med 888sport.com sier den tidligere United-forsvareren hva han mener om det mange har oppfattet som «en sur og klagende» manager. 

– José har vært veldig frustrert over spillerne han har hatt til disposisjon. På grunn av VM manglet han mange i USA og, som vi så på tv, var han ikke fornøyd med det. Men kanskje var det bare hans måte å prøve å få noen overganger på plass, sier Brown.

– Alle klubber har behov for forsterkninger, og jeg er sikker på at José Mourinho vil forsøke å få det til, om det så går helt til siste dag. Jeg er også sikker på at han vil klare det. Managere ønsker nye fjes og José er ikke annerledes enn andre. Nøyaktig hvem han er ute etter vet vi ikke, selv om noen navn flyr rundt omkring i luften.

En av disse er Harry Maguire, og ifølge Brown har Leicester-stopperen alt som skal til for å lykkes på Old Trafford.

– Maguire har vist at han kan spille [på øverste nivå]. Han er en type Manchester United trenger. Han kjenner Premier League og hva det dreier seg om .

– Nå snakker ikke jeg overgangssummer, for om en spiller vil styrke laget da er overgangssummen som den er. Det eneste som opptar meg er om spilleren er god nok, og det er han [Maguire] så avgjort.

Frykter for Smalling

Enten det blir Maguire, Alderweireld eller Mina: med utsikter til en ny stopper på plass før overgangsvinduet stenger om en knapp uke, sier Brown at han frykter for fremtiden til Chris Smalling:

– For to sesonger siden var han Uniteds beste forsvarsspiller. Så gjorde José Mourinho noen endringer, og siden da har ikke Smalling spilt så mye. Han kan ha hatt noen ord med manageren allerede for å forhøre seg om fremtiden, og hvis José da har sagt at det ikke blir så mye spilletid, vil det være i Chris’ egen interesse å dra videre for å få spille førstelagsfotball. Hvis svaret derimot har vært et annet, da vil det fortsatt være kamp om plassene.

CHRIS SMALLING: «Should I stay or should I go?»

Om Martial:

– Jeg liker Anthony Martial. Han er et stort talent, og han er ung. Men han har ikke fått spille så mye. Kanskje han og manageren ikke kommer helt overens, eller kanskje gjør han ikke som manageren vil. Når alt kommer til alt er det det en fotballspiller må gjøre; han er nødt til å lytte til manageren. Sett fra utsikten ser det ikke bra ut, så kanskje han er på vei bort.

– Når noen skal ha barn, da vil du helst at manageren din sier: «Ja, du kan dra [hjem til fødselen]». Hvis det var meg så ville jeg ha gjort det, men jeg ville også ha dratt tilbake igjen med det samme, sier Brown, og legger dermed dårlig skjul på at han ikke helt har forståelse for at Martial ble værende hjemme i Paris i over en uke før han i dag [fredag] skal ha meldt seg tilbake i trening på Aon Training Centre.

ANTHONY MARTIAL

– De unge må bli mer tykkhudet

José Mourinho har også måttet tåle mye kritikk for måten han omtalte troppens yngste under den nå avsluttede USA-turen.

Blant annet ga han på en pressekonferanse uttrykk for at de ennå ikke er klare for å bli tatt opp i førstelagstroppen, og derfor måtte dra tilbake for å fortsette fotballen på U18-nivå.

Wes Browns reaksjon? Han synes at de unge spillerne rett og slett må svelge stoltheten og utvikle tykkere hud slik at de lærer seg å tåle slike utsagn. Hvis ikke, mener han at de vil mislykkes i å nå sine mål.

– Jeg ville bare ha stått på videre og gjort mitt beste. Det er også alt de kan gjøre. Selv ble jeg kastet uti det som ung gutt, og uansett hvor mye negativt som kom ut av det feide jeg det bare til side og fortsatte.

UNITEDS FREMTID – her representert ved Angel Gomes, Mason Greenwood, Tahith Chong og Josh Bohui. De må fortsette sin utvikling på U18-laget.