Jones-overgangen kunne endt i retten

Blackburn antyder at Manchester United ikke har opptrådt helt forskriftsmessig.

De blåhvite gjorde sitt aller ytterste for å beholde Phil Jones på Ewood Park, men fristelsen ble for stor for unggutten – som slutter seg til United-troppen umiddelbart etter U21-mesterskapet i Danmark.

Overgangen ble bekreftet av klubbene på mandag, men gjennom beintøffe forhandlinger, der det blant annet var uenigheter om prislappen, var det helt tydelig at ikke alt hadde gått like knirkefritt for seg.

Nå anklages Sir Alex & Co sågar for å ha kontaktet Phil Jones og agenten uten Rovers’ samtykke.

– Vi har grunner til å tro at spillerens agent, og kanskje til og med spilleren, har vært i kontakt med United i to eller tre måneder før de fikk klarsignal om å gå i forhandlinger, sier Anuradha Desai, leder av Venky-gruppen, til Mail on Sunday ifølge Sky Sports.

Samtidig forteller formannen at klubben var på nippet til å gi rettens vei mot de nybakte ligamesterne. Til slutt fant de imidlertid ut at følgene av en eventuell rettsak først og fremst ville rammet Jones selv.

– Jeg var klar for å gå til kamp mot Manchester United – ja, gjennom rettslige skritt om jeg måtte. Men etter en prat med Steve Kean (Blackburn-manager, journ.anm), fant jeg ut at Phil ville til United. Dermed konkluderte vi med at personen det ville gått mest utover – grunnet søksmål og utsettelser – var nettopp Phil Jones. Det hadde ikke vært rettferdig mot ham.

Manchester United hevder på sin side at de ikke har opptrådt i strid med regelverket.

– Vi hadde de nødvendige tillatelsene til å prate med Phil Jones, forteller en talsmann til avisen.

Dét er uttalelser Jones’ agent, John Colquhoun, nikker samtykkende til: – Ja, og alle forteller meg at de er fornøyde med hvordan ting gikk for seg. Ellers har jeg ingen kommentarer, sier agenten.