Jobben feilfritt gjennomført – United til Champions League

Det stod om topp fire. Det handlet om Champions League, og sikrede ekstrainntekter på mange titalls millioner pund.

Men for at det skulle skje så måtte United vinne eller spille uavgjort borte mot Leicester, og hvis det ikke gikk så var de avhengig av at Chelsea tapte hjemme mot Wolverhampton.

For å ta det siste med en gang: Den hjelpen fikk ikke United. Chelsea scoret to mål helt på tampen av 1. omgang, og dermed var det opp til United selv mot Leicester.

Ole Gunnar Solskjærs utvalgte, som hadde gått 13 kamper uten tap og hentet inn Leicesters gigantiske forsprang, gjorde imidlertid jobben og dermed kunne spillerne være godt fornøyde med en plass blant Europas elite neste sesong.

Samtidig blir Europa League-sluttspillet i august en ren bonus, og ikke en siste og desperat sjanse for å nå Champions League.

Dårlig nytt om Shaw

Dagen begynte imidlertid ikke optimalt for United.

Det begynte tidlig å ryktes om at Luke Shaw ikke ble klar til kampen, og da spillerne ankom King Power Stadium så var Uniteds førstevalg på venstrebacken ikke å se. Dermed fikk 19 år gamle Brandon Williams sin tredje kamp fra start og sin 17 ligakamp totalt for United denne sesongen.

ERSTATTET SHAW: Brandon Williams på vei ut av spillerbussen i Leicester.

Det ble mer nedslående nytt da Ole Gunnar Solskjær like før avspark fortalte at inneværende sesong er over for Shaw.

Tidlige presanger til hjemmelaget

Om Shaw-meldingen var nedslående så ble dessverre mesteparten av 1. omgangen heller ikke særlig lystig for United.

Og enhver nervøsitet blant oss United-supportere og Uniteds spillere ble ikke mindre av at United tre ganger var nær ved å forære hjemmelaget det første målet.

Først da Nemanja Matic serverte en stygg feilpasning bare 25 meter foran eget mål, men heldigvis skjøt Wilfried Ndidi over.

Deretter snublet nesten Harry Maguire på ballen slik at den havnet hos en Leicester-spiller, og etter 25 minutter glapp David de Gea en lompe av et skudd, men heldigvis kom Jamie Vardy for tett på ham til å nette på returen.

United på sin side var unøyaktige de få gangene de fikk sjansen til overganger, og hadde lenge lite flyt i det offensive.

Marcus Rashford fant riktignok Mason Greenwood flott i bakrom etter bare 11 minutter, men sistnevntes heading fra 12-13 meter ble aldri farlig.

Bedre mot slutten

De siste minuttene av omgangen ble det litt bedre.

Først fant Paul Pogba nevnte Rashford i bakrom etter at pasningen spratt over Leicester-forsvareren, men selv om Rashford fintet bort oppasseren så fikk han aldri kontroll før han dunket ballen svakt utenfor.

Da hadde Pogba allerede også funnet Bruno Fernandes i bakrom, men selv om portugiseren satte ballen i mål etter en drøy halvtime så ble det korrekt avblåst for offside.

ANNULLERT: Bruno Fernandes satte ballen forbi Kasper Schmeichel to ganger søndag, men bare den ene ble tellende. Her den annullerte scoringen.

På overtid av omgangen kom det så to kjappe muligheter.

Først kombinerte Pogba, Bruno Fernandes og Martial flott, men sistnevntes skudd smalt i en Leicester-spiller og ut. På den påfølgende corneren fikk Rashford plass på bakre stolpe, men hans kanon av et skudd ble blokkert til sikkerhet.

Man satt likevel med følelsen av at det var et noe nervøst United som dessverre liknet mer på det laget som har slitt de siste kampene enn det som herjet for bare noen uker siden.

Chelsea ledet da 2-0 mot Wolverhampton, så utgangspunktet før de siste 45 var greit nok: United måtte vinne eller få med seg poeng.

Og det måtte de gjøre da himmelen åpnet seg og regnet høljet ned over King Power Stadium.

Utnyttet stygg Leicester-feil

Nemanja Matic begynte 2. omgangen med å spille fri Anthony Martial, men franskmannen ble taklet samtidig med at han kastet seg inn i feltet.

Like etter forsøkte Greenwood det samme, å finne Martial, men i stedet for å havne hos Martial så endte ballen i klypene til Kasper Schmeichel.

United hadde brukbar kontroll bakover innledningsvis i 2. omgangen, men etter et kvarter headet Jamie Vardy et frispark i bue mot bakre stolpe og ballen spratt av krysstverrliggeren.

United slapp med skrekken.

Ni minutter senere skulle imidlertid avgjørelsen falle: Leicesters Choudry gjorde en stygg pasningsfeil på egen halvdel, Fernandes oppfattet situasjonen, spilte Martial kjapt fri og han ble klippet ned bakfra av tidligere United-spiller Jonny Evans inne i Leicesters felt.

En soleklar straffe selv om VAR uforståelig nok trengte et par minutter på å forstå det. Dermed Uniteds 14. straffe for sesongen, noe som er Premier League-rekord.

Fra straffemerket var Bruno Fernandes som alltid sikker. Han sendte Schmeichel feil vei og United et langt, langt skritt på vei mot Champions League-plassen.

SOLEKLAR STRAFFE: Evans meide ned Martial på vei gjennom.
SIKKER: Bruno Fernandes med straffen.
FORNØYD: Bruno Fernandes etter målet.

Dermed trengte Leicester to mål, noe som selvsagt påvirket resten av kampen.

Leicester fikk et par sjanser etter ikke altfor overbevisende United-spill, men med 1-0 i sekken var Champions League-plassen aldri truet de siste 20 minuttene.

På overtid fikk Evans så et fortjent rødt kort etter en grisetakling av innbytter Scott McTominay, og på overtid av overtiden, da Uniteds innbytterbenk allerede feiret seieren, så stjal Jesse Lingard ballen fra Schmeichel og fastsatte sluttresultatet til 2-0.

Hyggelig for Lingard som har slitt lenge nå.

Kan gå til Europa League med ro

Dermed den viktige seieren som United trengte, og selv om formen har vært merkbart dårligere de siste kampene så var Solskjærs utvalgte det eneste laget som gikk ubeseiret gjennom ligaen etter oppstarten.

Det er imponerende, uansett hvordan du forsøker å analysere det hele.

Nå blir det en liten pause for spillerne, før det trolig blir et meget reservepreget United-lag som tar med seg 5-0 til returkampen mot LASK Linz i Europa League 5. august.

Deretter venter kvartfinale 10. august og mulig semifinale 17. august og forhåpentligvis Europa League-finale 21. august.

For at det skal skje så må imidlertid gutta få litt hvile.

Selv om United er klare for Champions League er det nemlig ingen tvil om at det var tomt på tanken de siste ukene.

Samtidig, hvem bryr seg egentlig om det på en sånn dag og etter så nye positivt fra denne United-gjengen den siste drøye måneden.