– Jeg var ikke Moyes’ type

Men nå ser Wilfried Zaha fremover.

Skal han bli i United så må han forberede seg på å være ren spiss. Det sa Louis van Gaal om Wilfried Zaha før Inter-kampen.

Zaha fikk så 45 minutter hvor han viste flere gode glimt. Så spørs det hva som skjer.

Van Gaal sa etter kampen at «konkurransen er hard på spissplass. Vi får se hva som skjer», men 21-åringen er selv innstilt på å kjempe for spilletid i United-drakta.

– Handlet ikke om holdninger

Zaha har ikke fått mange sjansene til å vise seg frem i United.
Zaha har ikke fått mange sjansene til å vise seg frem i United.

– For å være ærlig, hvis du ikke er managerens type så er det lite du får gjort, sa Zaha om David Moyes, da han møtte pressen etter Inter-kampen.

– Det var ingenting jeg kunne gjøre, og det handlet definitivt ikke om holdningene min. Manageren hadde sin måte å spille fotball på, og jeg passet rett og slett ikke inn i det. Det var også enormt med press på ham så jeg klager egentlig ikke noe særlig på det han gjorde. Jeg kunne fått flere sjanser, men det var et stort press på ham da han kom til United.

– Mindre løping også

Nå handler det imidlertid om fremtiden – en fremtid Zaha håper blir i United.

– Jeg er vant til å være en ving, men hvis manageren ønsker at jeg skal tilpasse meg til en ny rolle så gjør jeg det. Jeg gjør det også uten å klage. For å være ærlig så er det også mindre løping i den rollen enn i en kantrolle, så jeg gjør det gjerne. Jeg vet ikke om jeg passer som spiss, men det finner vi ut av, sier han videre.

Journalistene som intervjuet Zaha påpekte deretter at han scoret to mål for Crystal Palace mot Brighton i en ren spissrolle i play off-semifinalen i 2013, men det legger Zaha lite vekt på.

– I den kampen endte jeg liksom bare opp i den rollen, sa han.

– Men i United er det så mange kvalitetsspillere at du må ta vare på sjansene dine. Det kommer til å gå opp og ned, men jeg skal forsøke å ta vare på sjansene mine. Den nest siste sesongen min, da jeg var i Palace, var en bra sesong. Den forrige var dårlig. Nå starter jeg på nytt. Manageren har sagt at hvis jeg jobber hardt så vil jeg få sjansen. Derfor vil jeg bare jobbe hardt og se hvordan denne sesongen ender.