– Jeg tror ikke det handler om selvtillit

Ole Gunnar Solskjær synes ikke verken United eller Wolves gjorde seg fortjent til å vinne lørdag.

Det var ikke en superfornøyd Ole Gunnar Solskjær som møtte pressen på pressekonferansen etter Wolves-kampen, naturlig nok. Han mente at verken United eller Wolves gjorde nok for å fortjene å vinne.

– Vi dominerte kampen igjen mot dem, med 65% ballinnehav. Dessverre skaper vi ikke så mange store sjanser. Vi mangler litt den siste gnisten, noe som er naturlig når vi nå har spilt 18 kamper på de siste to månedene, sa Solskjær.

Han ville ikke klage på spillerne etter alt de har måtte løpt disse månedene, hvor United også har hatt skadeproblemer å stri med. Han var heller ikke akkurat overrasket over at kampen ikke ble spesielt åpen, med tanke på hvor godt disse to lagene kjenner hverandre akkurat nå.

Solskjær snakket om Bruno Fernandes og posisjonsendringene i TV-intervjuene etter kampen, og på pressekonferansen var Solskjær igjen innom det temaet da han ble spurt om debutanten, og om hvordan han tok ansvar.

– Vi ønsker at han skal kunne uttrykke seg på banen, og å få med seg lagkameratene. Det var noe av det første jeg sa til ham: vær deg selv, du må ikke forandre deg som type.

KLARTE SEG OK I DEBUTEN: Bruno Fernandes.

– I førsteomgang hadde vi aldri noe bevegelse foran ham. Alle ville ha ballen i føttene, ingen truet i bakrom, så vi bare spilte med den utenfor boksen deres, og når de fikk ballen så kontret de, og når vi vant ballen igjen så var det det samme igjen. Så vi endret litt til andreomgangen. Jeg synes vi skapte flere sjanser, men jeg synes ikke noen av lagene fortjente å vinne, egentlig.

Da Solskjær ble stilt et spørsmål der det handlet om selvtillit, så var nordmannen fast bestemt på at United ikke sliter med selvtilliten.

– Jeg tror ikke det handler om selvtillit. Nei! Vi har nettopp slått Tranmere 6-0 i FA-cupen, vi har slått Manchester City for tre dager siden – energi. Wolverhampton hadde ti dager til å forberede seg på denne kampen, vi har hatt to kamper. Den ene på en gjørmete bane på Prenton Park, og så spilte vi mot City. Emosjonell energi, og alle de ressursene vi måtte bruke i de kampene. Det er ikke selvtillit, det handler litt om energi også.

– Pausen vil bli brukt for å få opp energien igjen, og så vil været være godt, og så vil vi jobbe litt med avslutninger, bevegelser og spillemønstre. Vi har noen nye spillere, og vi får tilbake noen spillere snart, så vi ser frem til de siste månedene av sesongen.

ENERGI, IKKE SELVTILLIT: Ole Gunnar Solskjær tror ikke Uniteds problemer handler om selvtillit.

Martial ble isolert

Anthony Martial har fått kritikk etter de to siste kampene, og er nok den som har blitt hardest rammet av Marcus Rashfords skade (utenom Rashford selv).

Mot Wolverhampton slet han igjen, og gikk målløs av banen.

– Det er ikke bare hans jobb. Han var isolert, jeg syntes synd i ham i førsteomgangen, det kom ingen løp bakfra og inn i bakrom. De løpene kom i andreomgangen. Dan strakk dem ut, plutselig var det rom for Juan, Andreas, Mason da han kom på, og Anthony i mellom.

– Det er hardt når en ikke har de løpene inn i bakrom, og av en eller annen grunn fikk vi ikke de i førsteomgangen. I andreomgangen var det bedre, og vi kom nærmere å vinne kampen.