– Skal få inn sultne spillere som vil jobbe hardt

Daniel James’ første intervju som United-spiller.

Daniel James er endelig bekreftet 100% til Manchester United, og han har gitt sitt første intervju til klubbens egne kanaler – og på klubbens app kan en se intervjuet.

Det er i alle fall ingen tvil om at det hele er stort for nyesigneringen.

– Det er surrealistisk å være en del av denne enorme klubben. Jeg tror alle som barn vokser opp med å si at en ønsker å spille for Manchester United, og her sitter jeg i dag. Jeg trodde ikke en gang at jeg kom til å spille mot dem, for å ikke å snakke om å spille for dem. Jeg kan knapt vente med å komme i gang.

– Vi har en enormt stor supporterskare her, og å være en del av det er helt utrolig. Å spille i Premier League kommer til å være en stor test for meg, og det er en test jeg føler jeg er klar for.

Det har vært en rask opptur for James – som bare hadde spilt én seniorkamp (som han for øvrig scoret i) før 2018/19-sesongen startet.

– Jeg trodde ikke jeg kom til å få mye førstelagsfotball, så jeg gikk inn på kontoret [til Swansea-manager Graham Potter] for å si at jeg ønsket å gå på lån, og ble fortalt at jeg kom til å være en del av noe – og da går du ut av kontoret og lurer på om det er sant, og å få flere muligheter denne sesongen har vært fantastisk. Det har vært noen fantastisk de siste seks månedene å få så mange kamper for Swansea, og selvsagt også å få Wales-debuten min.

James ble videre bedt om å beskrive seg selv som spiller.

– Jeg er en ganske direkte spiller. Jeg liker ikke å kun få ballen i beina for å drible – jeg liker også å få ballen inn i bakrom. Jeg er en ganske hurtig spiller. 

– Jeg mener det å være allsidig er viktig, spesielt i disse dager. Det er viktig at flere spillere kan spille i ulike posisjoner. Jeg har spilt på venstresiden, på høyresiden og på topp, og jeg har likt meg i alle posisjonene. Jeg synes det er viktig å ikke bare være i stand til å spille i én posisjon, og å like seg i bare én. Å like seg i alle tre gir meg flere sjanser til å komme meg inn på laget.

På landslaget spiller James under Ryan Giggs – som i skrivende stund har 963 flere United-kamper enn James.

– Ryan har selvsagt en stor del av æren for at jeg er her nå. Han ga meg muligheten i Slovakia-kampen [i mars, da James ble matchvinner med kampens eneste mål], og å score i løpet av de første minuttene var helt fantastisk for meg. Den tilliten han har vist meg – han har sett meg flere ganger for Swansea, og har naturligvis nevnt meg her [til United], og jeg må takke ham for det.

James har også noe til felles med Giggs, annet enn hvilket landslag han spiller for – en enorm hurtighet.

Best kjent har kanskje James’ mål mot Brentford blitt (vi anbefaler å sjekke ut det målet), da han løp så fort over hele banen at det nesten så ut som om motspillerne stod stille – han viste rett og slett et tempo hadde passet bedre inn på en Formel 1-bane enn på en fotballbane.

Se målet under – aller helst med lyd:

– Jeg forventet ikke å få så mye rom foran meg etter et frispark. Jeg tror alle vanligvis har en spiller på midtbanelinjen, men med en gang ballen traff meg, og jeg hadde det rommet å løpe inn i, så var det bare en ting som var i tankene mine, og det var å komme meg så fort jeg kunne til det andre målet. Så snart jeg kom dit, så handlet det bare om å beholde roen, og heldigvis gjorde jeg det.

Nå får han en manager som definitivt var flink til å beholde roen fremfor mål.

– Jeg har snakket med ham etter at jeg kom hit, og jeg synes ambisjonene de har for klubben er fantastiske, og at en de neste årene skal få inn spillere som er sultne og vil jobbe hardt, og jeg er nok en av de spillerne som er klare til å jobbe hardt. Jeg gleder meg.

James besøkte faktisk Old Trafford sist sesong – i april da United møtte Barcelona.

– Jeg var faktisk på United-Barcelona-kampen i Champions League, og atmosfæren var utrolig. Da jeg dro dit så hadde jeg aldri forventet at jeg snart kom til å spille på den banen. Det er noe jeg virkelig ser frem til.

Nå gleder han seg først til pre-season, men før det så gleder han seg til terminlista kommer ut (torsdag 13. juni) – og beskriver det igjen som surrealistisk at han nå skal spille mot disse lagene. Samtidig har han jo allerede fått prøvd seg – i vår spilte han nemlig en god kamp da Swansea tapte knepent mot Manchester City.

– Jeg fikk en smak av det sist sesong i FA-cupen da jeg spilte mot noen av de beste spillerne i verden, og det er hva jeg nå skal gjøre hver uke. Jeg ønsker å komme opp på nivået [til de beste spillerne].

– Dette er en mulighet jeg ser veldig frem til. Jeg ønsker å være en del av det å bringe United tilbake der de ønsker å være.