– Jeg synes synd på unggutta

I det såkalte kampdagsintervjuet med Ole Gunnar Solskjær ble nordmannen spurt om det vil være godt å ha alle fokusert på United de neste månedene, siden det ikke skal spilles landslagsfotball igjen før i mars.

– Ja, jeg vil gjerne si det. Nå har vi en sjanse til å skape momentum, og spillernes fokus er på klubben, rollene og ansvarsområdene her. Det er selvsagt fantastisk for dem å dra avgårde for å spille med landslagene, men nå er det en annen mentalitet. Det føles nesten som om sesongen skal starte nå siden vi har tid sammen [fremover]. 

Det var både oppturer og nedturer i løpet av landslagsperioden, og aller mest kunne kanskje Scott McTominay smile etter at han scoret i straffekonkurransen som sendte Skottland til EM.

– Ja, det var briljant. En straffekonkurranse med alle nervene der… men Scott satte et godt straffespark. For enhver landslagsspiller er det enormt stort å spille for landet ditt i et stort mesterskap.

JUBELSCENER: Scott McTominay og Skottland kvalifiserte seg til EM neste sommer, hvor de blant annet skal møte England.

– Vi hadde mange positive ting fra denne landslagspausen, føler jeg. Vi fikk mål fra Harry, Donny, Edi – Dan James scoret et fantastisk mål. Dean Henderson fikk sin [landslags]debut, noe som er flott for ham, for oss som klubb og for akademiet. Paul og Anthony og Spania med De Gea har kvalifisert seg for Nations League-finalespillet. Så det har vært en god periode, og de som har vært her har trent veldig hardt, og selvsagt har vi hatt noen dager fri også. Det har vært to gode uker, og nå er vi klare til å kjøre på.

Perioden har vært annerledes på Carrington enn tidligere på grunn av pandemirestriksjonene som gjør at spillerne fra ulike «bobler» ikke kan trene med hverandre.

– Landslagspausene pleide å gi en muligheter til unggutta til å komme inn for å trene med oss. Kanskje vi ville gitt to eller tre et lite drypp i et par dager, og så ville et par andre ha kommet inn. Men nå, med reglene og restriksjonene, så kan en ikke gjøre det. Vi kunne kanskje spilt en kamp mot dem, men det er så langt reglementet vil la oss gå: vi kan ikke blande lag. Jeg synes synd på unggutta siden det er så mange unggutter vi normalt ville tatt inn og gitt et lite glimt og en liten følelse av førstelagsmiljøet. Det vil dog komme tilbake, forhåpentligvis heller før enn senere.

IKKE NOE PROBLEM FOR GREENWOOD: For etablerte A-lagsspillere er ikke de nye restriksjonene et problem, men for unggutta i akademiet er det færre sjanser til å trene med A-laget nå.

United har 12 kamper igjen i 2020 før nyttår, og Solskjær ble videre spurt om en må være ekstra forsiktig når det gjelder å hvile spillere.

– Du må prøve å bruke sunn fornuft. Det er en merkelig sesong, og et merkelig år, og det har vært vanskelig for alle. Vi som fotballspillere er heldige, vi kan komme og møte kollegaene våre, og spille fotball ute – vel, jeg spiller ikke, men de kan i det minste det. Vi må likevel passe på dem, spesielt med en sesong som er kortere med flere kamper. Spillervelferd må stå sentralt i tankegangen for oss som managere og mennesker. Selvsagt vil det være spillere som blir skuffet over at de ikke spiller i en kamp fordi de ønsker å spille hver kamp. Men vi tar avgjørelsene om når de skal droppes og hviles, og vi ser på når det er mulig fordi det ikke alltid er mulig.

Solskjær er en av flere managere som har snakket om at det ville vært et bra grep å kunne gjennomføre fem bytter (slik som i sommer), siden en da ville hatt muligheten til å ta flere ut ved behov. Solskjær tror at det ved en avstemmning nå ville blitt en endring.

– Vel, vi hadde et managermøte her om dagen, og det store flertallet vet hvorfor vi bør ha fem innbyttere. Det er ikke mange nå som ville stemt imot det. Hvis vi hadde hatt en liten manageravstemming for oss selv, og det var en avstemming nå, så ville det blitt fem innbyttere. Vi som managere prøver å passe på spillerne, og forhåpentligvis kan myndighetene få dette til å skje.

Lørdag kveld kommer WBA på besøk, og United er på papiret klare favoritter.

– Papir avgjør aldri fotballkamper, en må gjøre seg fortjent til å vinne. Vi har forberedt oss godt med de som har vært her, og de fleste andre har kommet tilbake i godt slag, så forhåpentligvis er vi klare til å starte kampen godt.

Les hele intervjuet her.

VIL HA MULIGHETEN TIL Å GJØRE FEM BYTTER: Ole Gunnar Solskjær, her idet han byttet Edinson Cavani inn mot Chelsea.