– Jeg skjønner at jeg ikke er helt «normal»

Tim Iversen, også kjent som Unitedtim, drømmer om å leve av United-lidenskapen sin.

– Da jeg var yngre var drømmen min den samme som hundre millioner andre – å spille for United. Det gikk skeis, så mitt kall her på jorden er nå å følge United verden over. Drømmen er å drive med dette på fulltid, og det skal jeg.

Det sier Tim Iversen til united.no.

Mange vil allerede være kjent med Unitedtim, som han kaller seg, via bloggen hans eller Unitedtims sider på Facebook eller Instagram, og Supporterklubben har også samarbeidet med ham de siste månedene.

Det betyr blant annet at du som leser united.no, via nettsiden og også i våre sosiale medier, vil se noen av Unitedtims mange intervjuer med vanlige United-supportere eller tidligere United-spillere.

Bloggen har faktisk også vært helt oppe på 14. plass på blogg.nos toppliste, 3.300 følger Unitedtim på Facebook og på Instagram følges han av cirka 12.000.

Meget respektable tall i norsk målestokk.

 

Han er blitt en kjent person i det norske United-landskapet på grunn av sin ekstreme lidenskap og er ikke redd for å si hva han mener om andre supportere eller Uniteds kamper.

– Det viktigste er å være dønn ærlig, men også å skrive med respekt, sier han.

– Det aller verste jeg ser er folk som mobber eller trakasserer klubben, manageren eller spillerne. Da blir jeg forbannet, men også flau på deres vegne.

– For å si det rett ut. Jeg er møkk lei folk som har holdt med klubben lenge og mener at de vet best eller elsker klubben mer. Kjærlighet handler ikke om tid. Det handler om å være rett for hverandre på alle måter. Mobbing er heller aldri ok. Uansett.

Klare meninger, altså.

Brukte 19 timer for 30 sekunder

Men mest av alt handler Tim Iversen om lidenskap – ekte lidenskap for Manchester United, en lidenskap som for en del utenforstående sikkert kan bli karakterisert som galskap.

– Om det er mange som sier jeg er gal? Vel, svaret på det må være et rungende ja, sier han og gliser.

Det er ikke vanskelig å forstå, og mens vi prater erkjenner også Tim at det han forteller nok ikke er helt normalt.

Uansett om man karakteriserer seg selv som en liten, normal eller stor United-supporter så er det nemlig ikke alle som på sparket ville kjørt i 19 timer, Skjetten-Bergen tur-retur, for å få 30 sekunder med Paul Scholes – 30 sekunder han heller ikke kunne vite at han fikk før han dro.

– Når jeg fortalte det til «muttern» så sa hun bare: «Håper det var et hyggelig møte». For henne var dette bare en vanlig ting.

Det sier mye.

 

Det er heller ikke alle som i leiligheten fortsatt har laminert, brunt gress fra Old Trafford i 1994.

– Guiden sa ikke rør, men jeg gjorde det motsatte, mest på instinkt. Jeg la gresset i en brødpose da vi kom tilbake til leiligheten vi bodde i, og hadde posen med meg i lomma på flyet hjem. Aldri i verden om jeg turte å legge det halvbrune gresset i kofferten.

– Tenk om den forsvant på veien.

EN LITEN BIT AV OLD TRAFFORD: Gresset, tatt fra Old Trafford i 1994.

Det er heller ikke alle som ville droppet barnedåper eller nesten også sin egen brors bryllup bare for å få med seg så mye som mulig av en United-kamp.

– Jeg var forlover, men United møtte jo City. Jeg måtte få med meg så mye jeg kunne før jeg til slutt måtte løpe. Jeg glemte riktignok gaven, men ville jeg gjort det igjen? Uten tvil. 100 av 100 ganger!

Og selv om det finnes andre som har feiret United-spilleres bursdager, så er det ikke alle som har laget Eric Cantona av en vaskekost.

– Det var da jeg var yngre. Jeg hang en drakt på vaskekosten og en Cantona-maske på toppen. Den ble satt ut på terrassen 24. mai hvert år for å feire bursdagen hans.

Det er nok også ganske så få nordmenn som leter og leter og leter etter en 67 år gammel mann fra Montenegro, som nå vel bor i Slovenia, fordi han var innom United for 40 år siden.

– Nikola Jovanovic, ja. Ikke enkelt, men jeg tror faktisk jeg har funnet ham nå, selv om det jo ikke bare er fire stykker med det etternavnet.

– Husk at han er den første utenlandske spilleren som kom til United, sier Iversen drømmende.

– Surrealistiske prater

Hva er det som driver deg?

– Det må være responsen jeg har fått, og alle de herlige menneskene jeg har blitt kjent med. United-fansen består av mange flotte mennesker.

– Samtidig har jeg også fått intervjue mange tidligere United-spillere. Det er veldig spesielt, og tro meg – jeg elsker alt med United så mye at jeg må gå noen runder med meg selv før disse intervjuene, sier han.

– Ta Jesper Blomqvist for eksempel. Jeg møtte ham på hans restaurant i Lidingö, og etter intervjuet ble vi så sittende å prate om private og personlige ting. Dette er spillere jeg har sett spille da jeg var ung og så sitter jeg og prater helt vanlig med dem. Det er helt surrealistisk.

 

Er det noen du drømmer om å få intervjue?

– Ja, Eric Cantona og Sir Alex Ferguson. Jeg har truffet begge, men det å kunne sitte ansikt til ansikt for en prat med disse to udødelige menneskene ville vært episk.

– Madammen blir litt sliten

Bloggen er allerede blitt så populær at Tim tjener noen penger på sin store lidenskap. Riktignok ikke nok til å kutte ut sin normale jobb, men nok til å drømme om at han en dag kanskje kan leve av United på heltid.

Det trengs kanskje også, siden det blir mange turer til United-kamper, intervjuavtaler og andre United-arrangement.

– Jeg prøver å reise på kamp eller et arrangement én gang i måneden, i alle fall. Mine abstinenser med United er vel som en som røyker 80 om dagen – og som så ikke får røyket på en uke.

– Drømmen er å se alt, alle kamper hjemme og borte i en hel sesong. Men for at det skal skje så må jeg nok enten få en telefon fra Norsk Tipping eller så må jeg bli singel så jeg kan selge alt jeg eier, humrer han.

Apropos singel.

Hva sier hans utvalgte, Lena, til alt dette?

– Hun er ekstremt støttende, men det er klart hun blir litt sliten i blant, for eksempel når jeg skal snakke om Dimitar Berbatov midt på natta.

– Hun blir heller ikke så imponert da jeg bruker 10.000 kroner for å reise Skjetten-Manchester tur-retur via Nederland på 30 timer fordi jeg bare må se United-Southampton.

– United vant imidlertid den kampen 3-2 så det var verdt det, og så har jeg, til mitt forsvar, etter hvert meget god kunnskap om shoppingmulighetene dit vi reiser, gliser han.

Treffer du Tim Iversen er det komplett umulig ikke å bli smittet av hans enorme lidenskap for United. Han snakker med stor entusiasme og meningers mot. Han er ikke redd for å si det han mener – eller skrive det.

Det betyr også at han har fått kjenne på baksiden ved det å faktisk ta en plass i det offentlige United-rom.

– Jeg har fått hatpost og trusler på messenger, men kunne ikke brydd meg mindre.

– Det at noen faktisk tar seg tid til å printe ut et bilde av meg, klippe det til og sette det på en naken mann som har sex med en annen dame, for så å sende det til meg i posten – det er bare morsomt. Snakk om å ha lite å gjøre…. Haters will always hate, sier han.

– Vi er topp to etter sommeren

I skrivende stund ligger United på 8. plass på tabellen, med seks poeng opp til 4. plass og bare 11 poeng til nedrykksplass.

Tim mener likevel at fremtiden er lys.

– Solskjær skal ha ros for troen på sitt prosjekt og han virker også å ha tillit fra styret, noe som ikke er hverdagskost.

– Legg til at han har gjort fire fantastiske kjøp, noe som også er uvanlig. Vi er nå i et generasjonsskifte, og da må man først ha på plass de spillerne som trengs før trofeene kommer. Vi har prøvd flere ulike managere nå, men Solskjærs visjon ser ut til å passe klubben og da er man på rett spor i mine øyne.

– Jeg er sikker på at United, etter førstkommende sommer, vil være i topp to i mange år fremover.

Forhåpentligvis kommer fremgangen om ikke altfor lenge.

For mens andre bekymrer seg for terror, jordskjelv eller andre klimakatastrofer, så har Tim Iversen én bekymring som er større enn alle andre.

– Det er at når jeg forlater denne jorden så kan jeg ikke følge United mer. Kall det sært, surt eller galskap, men hvem vil slippe noen man elsker, sier han til united.no.

Følg Unitedtim her:
På bloggen hans: unitedtim.blogg.no
På Facebook: www.facebook.com/unitedtim
På Instagram: www.instagram.com/unitedtim