– Jeg setter aldri meg selv foran laget

Det aller meste dreide seg om skaden til Marcus Rashford på del 2 av pressekonferansen før Burnley-kampen.

United toppscorer måtte som kjent ut med en ryggskade i forrige ukes FA-cupoppgjør mot Wolverhampton.

Han mistet kampen mot Liverpool, og er antakeligvis ute i mellom to og tre måneder.

LES OGSÅ: Slik skadet Rashford seg

I etterkant har Ole Gunnar Solskjær fått kritikk fra ulike kanter for å ha risikert en halvskadet Rashford i Wolves-kampen.

Tidligere Arsenal-spiss, Ian Wright, er kanskje den som har vært hardest i kritikken. Mandag snakket han til radioprogrammet Monday Night Club på BBC.

Der sa han blant annet følgene, her gjengitt i Telegraph:

– Solskjær er under press for å få United tilbake dit de skal, og han tenkte på seg selv før spilleren her. Solskjær satt seg selv foran Marcus Rashford sin helse. Nå er en av deres viktigste spillere ute, og det må stå på managerens regning, uttalte Wright.

På pressekonferansen ble Solskjær konfrontert med Wright sine uttalelser.

– Nei, jeg setter aldri meg selv foran laget. Jeg setter alltid laget og klubben foran alt annet, åpnet nordmannen.

– Akkurat som vi har diskutert før med angående Marcus, så har han hatt små ubehag med ryggen siden Burnley-kampen. Vi tok skanninger, og det var ikke noe skade der. Han hadde plager, ja. Jeg ville hvile ham, men han var fast bestemt på at vi kunne bruke ham i minst en halvtime hvis det trengtes, fortsatte Solskjær.

UTE: Marcus Rashford er ute av spill en god stund med en ryggskade.

– Det er bare en av disse uheldige situasjonene. Det er mange ting som Ian Wright eller andre ikke vet om. Det medisinske apparatet her, det er veldig, veldig bra.

– Angrer du på at du tok den risikoen?

– Jeg satt han på benken og håpet at vi kunne gjøre nok til at vi ikke trengte å bruke ham. Vi ville gå videre i FA-cupen, vi vil vinne den. Marcus var klar på at han ville inn og vinne kampen for oss, hvis vi trengte det, sa Solskjær.

– Det er slik man gjør når man spiller for United. Hver gang du spiller setter du kroppen din på spill. Det er noe man er stolt av å gjøre når man er United-spiller, fordi når du er på banen så er det bare den ene kampen som er i hodet ditt og som du vil prøve å vinne.

– Han er deres toppscorer. Hvordan skal du løse det resten av sesongen?

– Godt spørsmål. Million-dollar-spørsmålet vårt, fordi Marcus har vært fantastisk. Men noen må steppe opp. Hvis vi finner noe på overgangsmarkedet, så hadde det vært én løsning. Men den beste løsningen er at spillerne stepper, sørger for at de er klare og tar sjansen.

Videre dreide det seg mer om hvordan Solskjær skal løse denne knipen laget hans har kommet opp i, og et spørsmål var om han burde sett dette komme da han valgte å kvitte seg med Romelu Lukaku og Alexis Sanchez i sommer, uten å erstatte dem.

IKKE ERSTATTET: Verken Alexis Sanchez eller Romelu Lukaku har blitt erstattet etter at de dro i sommer.

– Som jeg har sagt så mange ganger før, så fant vi ikke den riktige spilleren til den riktige prisen. Så klart visste vi at vi var svekket fremover da Romelu og Alexis dro, men Anthony, Marcus og Mason hadde ikke gjort det så bra som de har gjort, hvis de ikke hadde fått sjansen.

– Ser dere etter noen mer erfarne spillere på overgangsmarkedet nå?

– Vi ser på forskjellige scenarioer. Hvis det er avtaler vi gjør, så vil vi oppdatere dere på det. Marcus er ute noen måneder, og det vil påvirke laget fordi vi allerede er tynt besatt. De vet det, men gjør også at dem får sjansen.