– Jeg måtte bare bort fra United

(Glasgow) Rangers-klare Sean Goss forklarer bakgrunnen for at han for snart et år siden valgte å forlate Old Trafford.

Siden han mot slutten av fjorårets januarvindu tok avgjørelsen om å skrive under for Championship-klubben QPR, har den 22 år gamle midtbanespilleren etter hvert havnet på Ibrox i Glasgow. Der skal han tilbringe resten av sesongen med skotsk Premier League-fotball for Rangers.

I et intervju med skotske The Herald forteller Sean Goss blant annet om overgangen fra barndomsklubben Exeter City til Manchester United  i 2012, en overgang som ga den lille Devon-klubben 100.000 kjærkomne pund inn i klubbkassen, og snudde opp ned på livet for den da knapt 17 år gamle gutten.

– Det var enormt, forteller han, og skynder seg med å legge til at han elsket tiden han tilbrakte på Old Trafford.

– Den hjalp meg i utviklingen som fotballspiller, men også som menneske, siden jeg dro hjemmefra i så ung alder. Nå er dette erfaringer som jeg vil dra nytte av i Rangers, som også er en klubb med stor tilhengerskare, sier han.

Det var en stor og vanskelig beslutning å ta, men jeg følte at jeg måtte forlate Manchester United for å få spilletid.
- Sean Goss

Goss forteller videre at han i sin tid på Old Trafford ikke hadde så mye kontakt verken med Sir Alex Ferguson eller hans etterfølger David Moyes, rett og slett fordi han på det tidspunktet var så ung.

– Da ble det mer med Louis van Gaal, sier han.

– Men så ble jeg skadet, og da jeg kom tilbake fra den hadde Mourinho tatt over. Det var da jeg tok avgjørelsen om å flytte på meg for å få førstelagsfotball.

– Det var en stor og vanskelig beslutning å ta, men jeg følte at jeg måtte forlate Manchester United for å få spilletid, sier han, og fremhever Paul Scholes, Nicky Butt, Michael Carrick og Bastian Schweinsteiger som spesielt betydningsfulle for utviklingen av ham som spiller. De to første for å ha gitt ham alle muligheter på U19-nivå; de to andre for deres hjelpsomhet da han etter hvert ble del av førstelaget.

Den «nye Michael Carrick»

På grunn av sin spillestil og pasningsdyktighet, ble Goss lenge sammenlignet med Michael Carrick. Ja, han ble til og med ansett som veteranens mulige arvtaker på Uniteds midtbane.

Slik skulle det altså ikke gå. Med en ryggskade som holdt ham på sidelinjen i et helt år, ble det bortimot umulig å ta ytterligere steg opp og konkurrere med klubbens stjernespillere.

– De lærte meg imidlertid mye, både med hensyn til timing og min plassering ute på banen, sier Goss, og trekker spesielt frem alt han plukket opp da han var med førstelaget på sesongoppkjøring i USA i 2015. Det var en god og nyttig erfaring den lovende midtbanespilleren er takknemlig over å ha fått med seg.

Sommeren 2015: Sean Goss på USA-tur med førstelagstroppen, og fortsatt med i Uniteds fremtidsplaner.

– Frustrerende tid

Men så skjedde det noe som skulle få avgjørende betydning for Sean Goss’ United-fremtid:

– Jeg ble skadet ved juletider, forklarer han, og innrømmer at det ble spesielt tøft å se de andre spillerne samtidig løfte seg utover i andre halvdel av sesongen.

– Selv var jeg overlykkelig på deres vegne, men samtidig frustrert fordi jeg ikke var i stand til å ta del og glede meg over den samme erfaringen, forteller han.

Heller ikke den påfølgende overgangen til QPR har gått helt slik Sean Goss håpet på da han i slutten av januar i fjor valgte å forlate Old Trafford til fordel for Loftus Road.

Den gang så han for seg mye mer enn de seks opptredenene han til nå har blitt tilgodesett med. Han håper derfor på et oppsving når han nå har fått sjansen til å ta steget, om enn midlertidig, fra Vest-Londons Rangers til Glasgow-utgaven, i søken etter å finne tilbake til gammel form.

– Da jeg fikk høre om denne muligheten, visste jeg at det var her jeg ville være, og nå er jeg veldig glad for å være Rangers-spiller, sier Sean Goss, som aldri fikk noen obligatoriske førstelagskamper for Manchester United. På Ibrox håper han å få mange.