– De Gea var som et strå som svaiet i vinden

Anders Lindegaard forteller om tiden i United og øyeblikket som gjorde at David de Gea aldri så seg tilbake.

Den danske sisteskansen ga David de Gea hard konkurranse om keeperplassen i starten av spanjolens United-karriere.

I 2011/2012 sesongen byttet de to keeperne på å spille fra start en god stund, da De Gea slet litt med å tilpasse seg den tøffe engelske spillestilen.

Lindegaard kom til United noen måneder før David de Gea, og i et intervju med Evening Standard forteller Lindegaard om den første tiden i klubben.

– Jeg signerte i januarvinduet i 2010/2011-sesongen. Det var seks måneder før Edwin (van Der Sar) ga seg, og de fortalte at de kom til å signere et stort navn når han skulle gi seg, forteller Lindegaard.

– Sir Alex viste meg en liste over keepere som de var på jakt etter. Jeg husker ikke hvem som var på den lista, bortsett fra David.

4 ÅR: Anders Lindegaard var i United fra 2011-2015.

Dansken legger ikke skjul på at han håpet United skulle velge den unge spanjolen, fordi han trodde at De Gea ville slite med det fysiske spillet i Premier League.

– Han var ung og spinkel, så jeg tenkte at han kom til å få det vanskelig. Og jeg fikk rett, sier Lindegaard.

– Han var i en vanskelig situasjon allerede fra den første kampen. Han hadde ikke med seg så mye annet enn en stor overgangssum på seg. Presset på han var enormt, mens jeg bare kunne vente på sjansen min. Og jeg tok den, sier han og legger til:

– Det høres ekstremt kynisk ut, og fotball er kynisk. Jeg ønsket aldri at David skulle mislykkes, men jeg håpet jo alltid på min egen framtid.

Litt over halvveis ut i sesongen fikk Lindegaard ødelagt sesongen, etter en ankelskade under trening. Det var også rett etter den skaden at vendepunktet kom for David de Gea.

– Jeg husker godt vendepunktet for han. Den første kampen han spilte etter at jeg ble skadet var mot Chelsea. I sluttminuttene fikk Chelsea frispark og Juan Mata skjøt frisparket mot krysset. David reddet det og kampen endte 3-3.

UNG: Anders Lindegaard husker godt en ung og spinkel David de Gea som kom til United i 2011.

– David sjanset på det hjørnet og han lyktes. Hadde han ikke gjort det, ville pressen vært på han med en gang. Isteden ble han en sensasjon etter det øyeblikket, sier Lindegaard.

Etter hvert ble David de Gea det soleklare førstevalget til Sir Alex Ferguson og de andre managerne etterpå. Det er ikke dansken overrasket over.

– Han har vært verdensklasse siden han kom til England. Han hadde egentlig ikke noen store svakheter, bortsett fra størrelsen hans. Han var tynn. Som et strå som vaiet i vinden. Men han brukte ikke så lang tid på å bli større.

Resten av intervjuet kan altså leses her.