– Jeg har tilgitt dem, nå vil jeg hjelpe andre

Den tidligere United-spilleren Luke Chadwick forklarte for noen uker siden hvordan han ble hetset for utseendet sitt og at det påvirket den mentale helsen hans. 

– Som ung fotballspiller ble jeg veldig påvirket av hetsen jeg fikk for utseendet mitt. Det at jeg følte meg flau stoppet meg fra å snakke om hvordan jeg følte meg, forklarte Chadwick.

– Har fått en enorm støtte

– Selv om det innimellom er ukomfortabelt, så er det viktig at vi snakker om følelsene våre for å komme oss gjennom tøffe tider, forklarte Chadwick.

Etter at Chadwick valgte å være åpen og ærlig om problemene har han fått en rekke støtteerklæringer.

Den enorme støtten han har fått har varmet den tidligere United-spilleren. 

– Kanskje kan vi alle kan være litt snillere med hverandre. Det har vært en vanskelig tid for alle med denne pandemien, og vi har alle blitt berørt av den. Om noe godt skal komme ut av den så er det kanskje at folk vil snakke mer positivt om, og til, hverandre, sier han til Daily Mail.

Chadwick ble blant annet mobbet for utseendet sitt i det populære BBC-programmet «They Think It’s All Over». Det gjorde at han ofte holdt seg innendørs for å unngå andre mennesker.

Lineker ba om unnskyldning

Chadwick sier han har tilgitt dem som mobbet og at han nå vil bruke tiden på å hjelpe andre.

Nick Hancock og Gary Lineker var to av de sentrale aktørene i BBC-programmet, og de har begge bedt om unnskyldning for den hetsen som Chadwick ble utsatt for. 

– Jeg kan ikke si at jeg var ekstremt ulykkelig på den tiden eller at jeg led av depresjon, men når jeg ser tilbake på den tiden, og det er ganske trist, kan jeg se at min mentale helse ble påvirket, og jeg ser det klarere nå som jeg kan gå over detaljene på ny, sier han.

– Jeg kom fra en liten landsby i nærheten av Cambridge og plutselig spilte jeg for Manchester United. Så var det utseendet mitt folk kommenterte. Jeg husker jeg fikk en tekstmelding en dag der noen fortalte at TV-programmet hadde gjort narr av meg. Det var tøft for jeg søkte aldri berømmelsen. Jeg prøvde å stenge det ute, men det var vanskelig, påpeker Chadwick.