– Jeg har sett at folk avskriver David. Det er fullstendig feil

Ole Gunnar Solskjær synes det er urettferdig å avskrive David de Gea for fremtiden i Manchester United.

– Du vet, David har vært her i ti år, og han har vært helt briljant for oss. Han har slått til med redning etter redning, sesong etter sesong, på det høyeste nivået, siteres Solskjær på.

Dean Henderson har spilt 16 kamper for United denne sesongen, og det har blitt snakket om at 24-åringen potensielt kan være klar til å ta over for De Gea. Ole Gunnar Solskjær anerkjenner at Henderson blir bedre og bedre, men mener altså at det blir helt feil å avskrive De Gea.

– Dean lærer, og blir bedre og bedre. Det finnes ikke noe sånt som en udiskutabel nummer én her. En må prestere. Jeg er ikke blind, jeg har sett i media de siste ukene at folk avskriver David. Det er fullstendig feil. David er en helt topp målvakt. 

BLIR BEDRE OG BEDRE: Dean Henderson.

Det er ventet at De Gea ikke kan spille mot West Ham, men at han vil være tilgjengelig mot AC Milan hvis Solskjær skulle velge ham der.

– Han fikk lov til å dra hjem til fødselen for sitt første barn, og Dean har kommet inn og har prestert veldig godt, og jeg er sikker på at han kommer til å spille godt igjen.

Solskjær synes ikke det er noe problem å ha flere gode keepere, og parafraserer nærmest den surrealistiske dukketeaterserien Pompel og Pilt når han snakker om keepersituasjonen i klubben.

– Jeg vil heller ha tre veldig gode keepere enn ingen – og jeg er i den veldig heldige posisjonen at jeg har to virkelige toppkeepere. Det er en fin situasjon for meg å ha, og det er en god utfordring for begge to. De vet at de må prestere. De må trene godt, og bidra for laget, og den som ikke spiller må støtte den andre fra benken. Det er en god dynamikk.