– Jeg hadde fått nok

Michael Carrick om å avslutte spillerkarrieren.

I disse dager er det ett år siden Michael Carrick la fotballskoene på hylla.

Han angrer ikke på at han la opp.

– Jeg var klar til å avslutte spillerkarrieren – jeg hadde fått nok. Heldigvis kunne jeg avslutte da jeg var klar for det. Det er ikke så mange som kommer i den situasjonen hvor de kan bestemme det selv, og heldigvis var jeg klar. De siste par årene visste jeg det bare. Jeg var ikke på det nivået jeg ønsket å være på, forklarer han til ManUtd.com.

Mourinho tok umiddelbart Carrick inn i trenerteamet, og Solskjær valgte å beholde sin gamle lagkamerat der da han tok over.

– Jeg hadde gjort det samme veldig lenge, og det var på tide [å avslutte]. Jeg hadde alltid tenkt at jeg ville ha litt tid borte fra fotballen for ungene og familiens del, men det var ikke snakk om at jeg ville forlate denne klubben når muligheten dukket opp. Jeg er veldig glad for at jeg tok den avgjørelsen slik at jeg er her.

– Det er en stor utfordring [å være trener], og veldig annerledes enn å spille, men jeg har virkelig likt det. Det har selvsagt vært både oppturer og nedturer i løpet av sesongen, men jeg liker meg veldig for øyeblikket, og ser frem til det som kommer, sier Carrick, som videre spøkte med at ManUtd.com-journalisten burde spørre kona hans om hvorvidt han jobber hardere enn noen gang, siden han er så lite hjemme.

Intervjuet ble gjennomført på Uniteds prisgalla, rett etter at Mason Greenwood og Tahith Chong hadde mottatt sine priser.

– Det interessante er, når du lytter til Chongy og Mason som snakker om å starte karrieren deres, om å jobbe hardt og å lære på veien, at det på en måte er meg nå i dette nye kapittelet. Bare fordi jeg har spilt så lenge, og oppnådd noen ting i dette spillet, så er det en helt ny erfaring når du går inn i en ny jobb og en ny rolle. Jeg smilte litt da jeg lyttet til gutta, for det er meg nå, bare noen år senere.