– Jeg glemmer det aldri

I forbindelse med ettårsdagen for Europa League-triumfen i Stockholm, deler Daley Blind noen av minnene fra den store kvelden.

Uniteds nederlandske forsvars-/midtbanespiller har vunnet tre store troféer siden overgangen fra Ajax i 2014. Han er imidlertid ikke i tvil om hvilket som henger høyest i samlingen. 

Medaljene fra FA-cupen i 2016 og Ligacupen året etter har selvsagt fått fine plasseringer i den pasningssterkes minnebok, men selv rangerer han fjorårets Europa League-triumf på Friends Arena som det største han har vært med på som United-spiller.

– Det hører en spesiell historie til hver av de tre troféene jeg har vunnet med Manchester United, men Europa League-finalen mot Ajax er så spesiell at den aldri vil bli glemt, bekrefter 28-åringen i et intervju med United Review [via ManUtd.com].

– Det var mye styr rundt det faktum at en Europa League-seier ville føre oss tilbake til Champions League, og dette lå selvsagt i bakhodet. Allikevel, og med tanke på alle kampene vi måtte gjennom for å nå finalen – det aller viktigste var hele tiden å sikre oss selve troféet.

24. mai 2017: DALEY BLIND feirer Europa League-seieren på Friends Arena.

Om finalen:

– Jeg synes vi spilte en god kamp. Vi var det beste laget og fortjente å vinne. Kanskje var scoringene av den noe heldige sorten, men vi skapte sjanser og presset dem hele tiden. Taktikken var klar: massevis av lange baller mot Marouane Fellaini, og det viste seg å være vår styrke i denne kampen. Vi spilte opp mot vårt beste, vi var veldig kompakte og vanskelig å bryte igjennom, så det var veldig fortjent.

– Fordi det var Ajax [Blinds tidligere klubb], betød nok finalen ekstra mye for meg. Etterpå pratet jeg med mange av spillerne deres. Jeg byttet trøye med Davy Klaassen, og den henger nå på veggen hjemme, sammen med medaljen. Det minner meg om en veldig spesiell kveld, for det er ikke så mange spillere som oppnår å vinne et europacuptrofé i løpet av karrieren.

Du kan lese hele saken her

Ajax 0-2 (0-1) United

Europa League-finale
Friends Arena, Stockholm
24. mai 2017

18. min.: 0-1 Pogba (Fellaini)
48. min.: 0-2 Mkhitaryan (Smalling)

United: Romero; Valencia, Smalling, Blind, Darmian; Fellaini, Herrera, Pogba; Mata (Rooney, 90.), Mkhitaryan (Lingard, 74.), Rashford (Martial, 84.)

Uben.innb.: De Gea, Fosu-Mensah, Jones, Carrick