– Jeg føler meg hjemme i Manchester

David de Gea har snart vært ti år i Manchester United. Det er spanjolen stolt av, og bare 23 spillere har flere kamper for klubben.

Dean Henderson ønsker seg keeperplassen i Manchester United, og kanskje vil de neste få årene gi David de Gea hans tøffeste kamp om plassen i Manchester United siden den vanskelige startfasen.

De Geas intervju med Inside United tyder uansett på at spanjolen på ingen måte er klar til å forlate United helt ennå, for han føler seg hjemme i Manchester.

I 2021 runder han ti år i United, og kan få en testimonialkamp for klubben.

– Jeg er fortsatt den samme personen i dag, men jeg er mye mer moden nå, svarte De Gea da han ble spurt om hvordan personligheten hans var da han kom til United i 2011.

2011: David de Gea og en Sir Alex Ferguson i sommerskjorta etter at spanjolen hadde signert for United.

Det kan jo ikke bare ha vært enkelt: Han tok over keeperplassen etter en av tidenes beste keepere i Edwin van der Sar, og han var bare 20 år gammel – ganske nøyaktig halvparten så ung som nederlenderen.

– Jeg kom til en enorm klubb, det var et annerledes språk og en annerledes kultur. Alt var nytt, og jeg modnet helt klart en del som person, og jeg har vokst mye som spiller. Jeg er virkelig takknemlig for alle disse årene jeg har vært her, og hva kan jeg si? Det har vært utrolig!

– Det er vidunderlig å være her, og jeg føler meg hjemme i Manchester, for å være ærlig.

HAR DET FINT I MANCHESTER: David de Gea, her sammen med sin gode venn Juan Mata.

Stolt av å ha vært i United i så mange år

De Gea ble kanskje verdens beste keeper en periode hvor United har slitt sportslig men har også opplevd tøffe perioder hvor det har blitt for mange keepertabber.

– Jeg tror en lærer fra sine feil, en begynner å bli mer moden, og livet gir deg vanskelige situasjoner. Og selvsagt lærer en fra de ulike situasjonene, spesielt de vanskelige periodene. Jeg tror det er slik livet er, er det ikke?

– Jeg har lært mange ting, det er vanskelig å velge ut bare én ting. En lærer at det kan være tøffe tider, vanskelige perioder. Det er mange folk som vil slakte deg. Du får det fra alle kanter, men det handler om å tro på seg selv, om å ha selvtillit i det du kan gjøre for å holde deg gående og gi 100% prosent i hver treningsøkt, hver kamp, og vite at livet går videre. Du må møte opp hver dag for å bli bedre, og være lykkelig, som er det viktigste. Jeg er åpenbart den samme personen [som jeg var], men med mer erfaring.

Bare 23 spillere har flere kamper for United – han er den eneste fra andre land enn Storbritannia/Irland som har mer enn 400 kamper for United.

– Årene har gått fort. Det har vært gode tider og dårlige tider, men det går bra med meg nå. Jeg er veldig tilfreds med alt jeg har, og alt jeg har oppnådd, og jeg ser frem til fremtiden, som forhåpentligvis blir på mange flere år [i United, går vi ut fra at han mener pga konteksten, red.anm.]. Å være i en klubb som dette – og på dette nivået – i så mange år er ikke enkelt, så jeg er stolt av det, og «bring on some more!».

DE GEA: Det har ikke bare vært enkelt for De Gea i United. I utviklingsperioden i starten fikk han mye kritikk, og United-keeperen har også blitt kritisert en del de siste årene.

PS. Ryan Giggs, Bobby Charlton, Paul Scholes, Bill Foulkes, Gary Neville, Wayne Rooney, Alex Stepney, Tony Dunne, Denis Irwin, Joe Spence, Arthur Albiston, Roy Keane, Brian McClair, George Best, Mark Hughes, Michael Carrick, Bryan Robson, Martin Buchan, Rio Ferdinand, Jack Silcock, Gary Pallister, Jack Rowley og Sammy McIlroy er de spillerne (i den rekkefølgen) som har spilt flere kamper for United enn De Gea. I tillegg har Steve Bruce spilt like mange som spanjolen (414 kamper).