– Jeg fikk aldri en forklaring

Derbys Tom Lawrence om hvorfor han forlot United.

Husker du Tom Lawrence?

Vel, du bør egentlig det. Han startet for United i Premier League-kampen mot Hull våren 2014, da Ryan Giggs var manager. Da han ble byttet ut etter 70 gode minutter var det så mot spillende manager Ryan Giggs.

Det ble legendens 963. og siste kamp for United.

Før det hadde Lawrence spilt for United i 12 år, på lag med blant annet Jesse Lingard og Paul Pogba, som han møter fredag kveld – hvis ikke en hofteskade setter Lawrence på sidelinjen.

– Jeg fikk sjokk da Ryan fortalte meg at jeg skulle spille mot Hull. Det var en av karrierens mest stolte øyeblikk, sier Lawrence i et intervju med The Times.

23-åringen snakker fortsatt om United i ”vi”-form, og har vært tilbake på Old Trafford som supporter etter at han ble solgt.

Fredag blir imidlertid første gang han returnerer som spiller etter at han ble solgt bare et par måneder etter debuten sin.

Slutt med Van Gaal

Lawrence hadde sagt nei til flere tilbud samme sommer fordi han ønsket å bli i United. Louis van Gaal tenkte imidlertid annerledes.

Bare et par dager etter at Lawrence skrev under på en ny treårskontrakt så ble han utelatt fra Uniteds sommerturné i en tropp som manglet mange.

– Det var da jeg skjønte at fremtiden min lå et annet sted.

– Jeg fikk aldri en forklaring på hvorfor han ikke ønsket meg. Det viser bare hvor brutal fotballen kan være. Leicester kom så på banen med et godt tilbud, og dermed dro jeg, sier han.

– Det var vanskelig å forlate barndomsklubben, men jeg har aldri angret. Jeg ville ikke bli kjent som en fyr som spilte på reservelaget. Jeg ønsket å spille ordentlig fotball.

Tom Lawrence i Derby.

Lawrence har etterpå spilt på utlån for Rotherham, Blackburn, Cardiff og Ipswich, før han er blitt fast og viktig inventar på opprykksjagende Derby i Championship denne sesongen.

Les hele intervjuet i The Times her.

Har du også lest dette?