– Jeg er her for å vinne, og Gary er klar over det

Tirsdag ettermiddag møtte Ole Gunnar Solskjær pressen før Manchester Uniteds hjemmekamp mot Villarreal.

Der oppdaterte han om skadesituasjonen, og spørsmål om laguttak generelt ble også et tema – og noen av Gary Nevilles siste kommentarer.

Først sa TV 2s reporter at Neville har etterlyst en tydeligere spillestil, og han ville gjerne ha en kommentar fra Solskjær til dette.

– Jeg har ikke lest det, eller hørt det, men selvsagt jobber en med spillestilen, og spillemønster, spill både med og uten ball.

– I Aston Villa-kampen så brøt vi opp spillet veldig godt defensivt. Vi angrep kanskje for raskt – vi ønsker et hurtig angrepsspill, både Gary Neville og alle andre som har vært assosiert med Manchester United vet at vi ønsker å holde tempoet oppe, og angripe raskt når vi kan. Kanskje vi gjorde det for raskt, undret Solskjær.

Han reagerte på hvor lite effektiv spilletid (altså tid hvor ballen er i spill) det var mot Aston Villa.

– Hvis en ser på statistikken, så tror jeg ikke at jeg har sett noen kamp med mindre effektiv spilletid. Det var 45 minutter vi fikk av dommeren. Det er noe av det laveste jeg har sett, vanligvis er en oppe i 55-60.

– Kanskje det var fordi vi avsluttet angrepene for tidlig, og det var det samme med Villa. Så mer kontroll, men hvis en roer det ned for mye, så møter en kanskje en lav blokk igjen. Vi vet at Villarreal definitivt vil forsvare seg godt, og vil være vanskelige å spille mot, så vi trenger å spille hurtig. Gary vet hva DNA-et er her i klubben, og hva vi prøver å gjøre.

Manchester United Training and Press Conference

ESPNs Rob Dawson unnskyldte seg for at han også tok opp Neville i sitt spørsmål, men forsvarte seg med at Neville har hatt mye å si, og før Dawson fullførte spørsmålet ble han avbrutt av Solskjær, som svarte med godt humør:

– Han har alltid mye å si, Gary, jeg er vant til Gary! Han har alltid sagt mye, også da jeg satt ved siden av ham i garderoben! Så bare skyt i vei!

Neville-kommentaren Dawson ville ha svar på handlet om at Solskjær må vinne et trofé enten denne eller neste sesong med tanke på den støtten han har fått på overgangsmarkedet, og at det legger press på Solskjær.

garyrr

– Det presset er et privilegium. For å jobbe i dette miljøet, må en omfavne det presset. Om han sier at vi trenger å vinne et trofé denne eller neste sesong, på grunn av støtten jeg har fått i overgangsmarkedet, så må jeg si at ja, jeg har blitt støttet.

– Vi har helt klart blitt bedre, og forventningene har økt med signeringene og bedre prestasjoner. Jeg er her for å vinne, ikke tenk to ganger på det og Gary er klar over det. Jeg snakker selvsagt med han også, og jeg vet at her i denne klubben er vi forpliktet til å vinne, og til å gjøre det med en bestemt måte å spille på. Noen ganger er det risikofullt, og en taper en kamp eller to.

– Vi kommer oss dit etter hvert. Forhåpentligvis, når vi kommer til rundt april og mai, så er vi med å utfordrer om de troféene vi ønsker å se tilbake på Old Trafford.

VIL HA FLERE SLIKE SCENER: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United med ligatroféet.

Forsvarte McTominay/Fred-duoen

Samuel Luckhurst fra lokalavisa snakket om den gode statistikken Scott McTominay og Fred har sammen, men påpekte at mange fans virker irriterte når de to starter sammen. 

– For det første når det gjelder statistikken med dem to sammen, så har vi hatt mange gode resultater. De var veldig viktige sammen for måten vi brøt opp spillet på mot Villa – energi og vilje.

– Jeg liker å ha dem begge, det er to som jeg kan stole på at alltid vil gi alt de har.

At noen supporter ikke liker å se de to starte, var ikke Solskjær opptatt av.

– Fansen vil alltid ha meninger om ethvert laguttak, smilte Solskjær – som visstnok har en midtbanspillet øverst på ønskelista for neste sommer.

MIDTBANEDUO: Fred og Scott McTominay.