Gir Shaw en liten mulighet til å rekke kampen – tror Maguire blir ute «noen uker»

Tirsdag ettermiddag møtte Ole Gunnar Solskjær pressen før Manchester Uniteds hjemmekamp mot Villarreal.

Der var første spørsmål ikke overraskende om skadesituasjonen, og da spesifikt om Harry Maguire og Luke Shaw.

– Luke har vært inne [på Carrington] i dag, så jeg vil gi ham en sjanse til å være involvert i morgen. Han trente ikke med laget. Harry er mer eller mindre definitivt ute, det ser ikke bra ut.

– Ellers, utenom en forslått stolthet på grunn av resultatet, så skal vi være klare, smilte Solskjær.

Manchester United v Aston Villa - Premier League
MÅTTE UT MED SKADER MOT VILLA: Harry Maguire og Luke Shaw.

Nordmannen ble bedt om å spesifisere mer om Maguires skade.

– Det er ankelen hans, og det vil kanskje ta noen uker. Vi får se hvor raskt han rehabiliteres.

Maguire går dermed for andre gang på noen måneder glipp av en viktig kamp mot Villarreal, etter at han måtte stå over Europa League-finalen i mai også.

– Han håpet selvsagt å få spille mot Villarreal – han gikk jo glipp av den forrige kampen vi spilte mot dem. Men slik er fotballen, og med Aaron suspendert så må vi gjøre noen endringer, sa Solskjær.

Senere i pressekonferansen ble Solskjær spurt om United på grunn av skadeproblemene kunne gjøre som Villarreal mot Real Madrid i helga, nemlig å skifte til tre stoppere.

– En ser alltid på motstanderen, og noen ganger må en tilpasse seg. Noen ganger store tilpassinger, andre ganger er det mer justeringer. Vi ser alltid mest på oss selv, sa Solskjær.

– Jo flere skader en får i forsvaret, så må en kanskje gjøre taktiske endringer, som med formasjonen. Det kan skje, jeg har Eric, Raphaël, Victor – tre veldig gode midtstoppere jeg kan velge blant. Alex og Diogo er 100% kampklare. Forhåpentligvis kan Luke være involvert, vi er ikke sikre ennå.

Manchester United v West Ham United - Carabao Cup Third Round
KAMPKLARE: Victor Lindelöf og Eric Bailly.

– Definitivt en veldig viktig kamp

Solskjær ble spurt om hva han forventer seg fra Villarreal.

– En vil forvente det en har lært fra Villarreal de siste sesongene, og vi hadde også en finale mot dem for ikke lenge siden, som vi ikke tenker tilbake på så hjertelig. Som klubber har vi spilt mot hverandre fem ganger, og alle gangene har det blitt uavgjort – 0-0, 0-0, 0-0, 0-0 og 1-1, og så vant de dessverre straffekonkurransen.

– De er veldig velorganiserte, og har noen veldig gode individuell spillere. De r veldig gode teknisk. De kan spille seg ut bakfra, og det er vanskelig å få til press-spillet mot dem, noe jeg synes vi gjorde godt i finalen. Det er vanskelig å skape sjanser mot dem, og vi må være bedre enn i finalen. Vi må ta bedre avgjørelser, ha bedre pasninger, mer kvalitet, kanskje mer tempo, for å skape sjanser. Det var en veldig jevn finale.

Real Madrid CF v Villarreal CF - La Liga Santander
GODT LAG: Villarreal, her fra 0-0-kampen borte mot Real Madrid i helga.

Simon Stone ville høre hva Solskjær tenkte om presset som ville komme på United (med tanke på avansement) om de ikke vinner mot Villarreal, i lys av tapet mot Young Boys.

– Ja, du har selvsagt rett. Det er et gruppespill, og det er bare seks kamper. En trenger 10, kanskje 12, poeng for å gå videre sannsynligvis, og vi tapte tre poeng forrige gang. Atalanta og Villarreal spilte uavgjort, så Villarreals poeng på hjemmebane er kanskje ikke nok til at de vil si at uavgjort er godt nok for dem heller, så det er to lag som egentlig bør gå for tre poeng.

– Om en ender opp med null eller ett poeng etter to kamper, så trenger en sannsynligvis å vinne de fire siste. Så det er fortsatt ikke en kamp en må vinne, men det er definitivt en veldig viktig kamp, fastslo Solskjær.

2021-22_travel_everton_sak_1200x650

Vi kommer tilbake med mer fra pressekonferansen.