U21: Snudde til seier

LIVE: Straffespark, rødt kort og selvmål snudde kampen, og United gikk til topps på U21-tabellen.

Uniteds U21-lag kjemper med Sunderland om U21-tittelen, og møtte mandag kveld en av Sunderlands nordøst-kolleger: Middlesbrough. Boro er langt nede på tabellen, og har ikke vunnet på lenge, så United var klare favoritter.

Spillere som Adnan Januzaj, Andreas Pereira og Paddy McNair startet kampen for United, som også hadde mange andre med nylig førstelagserfaring i troppen.

United begynte kampen godt, og satte ballen i mål etter få minutter da Joe Rothwell avsluttet et flott angrep, men assistentdommeren vinket for offside. Rothwell var aldri i nærheten av å være i offside, så det var en pussig avgjørelse, men det stod altså 0-0 siden United ble snytt for det målet.

Det var også resultatet til pause, etter en omgang United var knepent best i, men i den andre var det et helt annet Boro-lag som kom på banen. Det var helt fortjent da Boro gikk opp i ledelsen i det 57. minutt, og det så ikke ut til å bli enklere for United da Januzaj gikk av banen som planlagt etter en time.

Med 20 minutter igjen snudde alt: James Weir ble lagt i bakken, og Boro-kapteinen Burn ble utvist. Straffespark, og det satte Andreas Pereira kaldt midt i mål.

Med rundt ti minutter igjen bidro Weir igjen sterkt for United, da han ble spilt gjennom av Rothwell, og slo farlig inn fremfor feltet, der Boros McGinley var uheldig og satte ballen i eget mål under press fra Scott McTominay.

Det ble 2-1 til United i Hartlepool. I tillegg tapte Sunderland hjemme mot Leicester, så United er nå to poeng fremfor Sunderland, og har i tillegg én kamp til gode på de svarte kattungene.

Kveldens nedtur var at Donald Love ble skadet og måtte ut. Det så ut til å være en liten strekk, så det blir kanskje noen uker på sidelinjen for spilleren som for noen uker siden debuterte på førstelaget.

Middlesbrough 1-2 (0-0) United

U21 Premier League
Victoria Park, 29. feb. 2016 kl. 20.00

57. min.: 1-0 Cooke
71. min.: 1-1 A. Pereira (str.)
82. min.: 1-2 McGinley (s.m.)

United: Joel Pereira; Donald Love (Sadiq El Fitouri, 28.), RoShaun Williams, Paddy McNair, Joe Riley (Tyrrell Warren, 46.); Reagan Poole, Devonte Redmond; Joe Rothwell, Andreas Pereira, James Weir; Adnan Januzaj (Scott McTominay, 60.).
Uben.innb.: Dean Henderson, Demetri Mitchell.

LIVE

SLUTT.

91: United ser ut til å ha full kontroll her.

84: Weir med en dårlig avslutning etter fint angrep av Rothwell, Pereira og Weir.

81: MÅL! United leder 2-1. Rothwell med fin ball gjennom til Weir, som sender den farlig inn fremfor feltet, og under press fra McTominay sendes den inn i eget nett av en Boro-spiller! Målet kom for øvrig idet undertegnede skrev at at det ikke så ut som om United hadde noe vinnermål i seg.

77: Frisparkinnlegg fra Andreas Pereira, og Regan Poole er plutselig veldig alene fremfor mål, men klarer ikke å sette den innenfor stengene. Var uansett i offside.

76: Joel Pereira glipper på en del crosser nå, men som kommentatorene påpeker: Det blåser voldsomt i Hartlepool i kveld.

73: Boro får frispark, og får skutt, men den går utenfor. Joel Pereira hadde kontroll.

71: MÅL! Andreas Pereira utligner. Setter straffen midt i mål.

70: Oi! Straffespark til United, og rødt kort til Boro-kaptein Burn for taklingen på Weir.

67: Oisann. Jakupovic skyter himmelhøyt over. Ballen forsvant ut av stadion, og kanskje også ut av byen.

66: El Fitouri feller en Boro-spiller i farlig skuddposisjon. Får gult kort. Noen mener han burde hatt rødt.

65: Joel Pereira og RoShaun Williams kommuniserer ikke så veldig godt akkurat nå.

61: Januzaj bra glimtvis, men alt i alt ingen stor kveld for belgieren. Bytte var for øvrig, som med Riley, planlagt. Ingen skade, altså. Det må nesten presiseres i disse tider!

60: BYTTE: Scott McTominay erstatter Adnan Januzaj. Går rett inn på topp, der han har vikariert i det siste.

59: Joel Pereira glipper corneren, men United får halvklarert, før det kommer en avslutning som går både over og utenfor. Nå må United heve seg, har vært ganske skuffende etter pausen.

58: Høyt innlegg som Joel Pereira tilsynelatende feilberegner litt, men han får slått den ut til corner.

57: MÅl! Boro i ledelsen. James Weir og McNair lures, og Joel Pereira får bare blokkert slik at ballen lander hos en Boro-spiller som setter ballen i mål.

54: Kan se ut som om James Weir er venstre vingback nå. Vil nok i så fall være offensiv (noe som forklarer hvorfor det ikke har vært så lett å se hvor han spiller!).

53: Boro med noen flere halvfarligheter i etterkant av det dårlige tilbakespillet, men keeper Joel Pereira henger godt med.

51: Oi, der kunne det gått galt. RoShaun Williams med en dårlig tilbakepasning mot Joel Pereira, og Boro-angriperen får tak i ballen fremfor keeperen, men heldigvis er innbytter Warren der og rydder opp.

48: Ser ut som om Warren har gått inn på stopperplass sammen med Williams, mens McNair har gått ut mot venstre. Litt usikker egentlig på rollefordelingen nå. Kanskje det har vært et formasjonsskifte? Ser egentlig mest ut som en bakre treer, mens El Fitouri ser ut som en vingback, men på venstresiden er det vanskelig å se noen vingback, så kanskje det er slik det så ut først, at McNair ligger i en slags venstrebackrolle.

47: Januzaj kommer seg til avslutning, men den går i nettveggen.

46: Andre omgang er i gang. United har gjort et bytte: Joe Riley går ut (bekreftet at det ikke var noen skade, men at det har med kampen onsdagen å gjøre). Inn har Tyrell Warren kommet til sin fjerde U21-kamp. 17 år gammel Manchester-gutt.

PAUSE. Middlesbrough 0-0. Manchester United.

44: Ohh! Nære på. James Weir med bra løp med ball inn i boksen, og så legger han den ut til Andreas Pereira, som fyrer av med høyre fra god posisjon. Går utenfor.

40: Ingen av lagene som får til all verden nå. Jakupovic prøvde nettopp å runde RoShaun Williams, men det er neimen ikke enkelt. Williams’ fysikk gjorde det til et ganske uoverkommelig prosjekt.

34: Ikke lurt å ha på seg draktnummer 2 i dag, tydeligvis, siden Boros høyreback fikk en trøkk i en duell med James Weir. Men ser ut til at han skal gjøre et forsøk på å fortsette.

31: Pereiras corner er god, mot Poole og McNair, men det er en Boro-spiller som er sist på den før den går ut til ny corner. Neste corner går ut til utspark.

31: Januzaj hopper over, og Pereira tar frisparket. Går via muren (som har flyttet på seg før den hadde lov, vel?) og går ut til corner.

30: Januzaj blir lagt i bakken i god frisparkposisjon. Januzaj og Pereira har nok begge lyst til å ta det frisparket…

28: BYTTE: El Fitouri erstatter Love. Det var visst det gode offensive løpet hans for noen minutter siden som førte til en skade. En strekk, eller noe slikt. Synd nå som han er nokså nær førstelaget.

28: Pereira og Riley med bra spill nå på venstresiden. Gode offensive initiativ fra både Love og Riley hittil, de fleste fra sistnevnte.

26: Januzaj slår en god pasning gjennom til Andreas Pereira, men skuddet hans blir slått ut til corner av en god Boro-keeper. Pereiras corner treffer hodet til en spiller med Boro-drakt på seg.

25: Redmond får stusset corneren videre, og det blir farlig, men keeper plukker. God corner av Januzaj!

24: Godt offensivt løp fremover av Love, men Boro får blokkert innlegget, og det blir corner.

23: Bra pasning fremover på høyresiden fra Poole, og Januzaj har en god førstetouch, men klarer ikke helt å følge opp med forsøket sitt på å passere en motspiller. Får en dårlig touch som gjør at det blir utspark fra keeper.

20: Boro-formspiller Jakupovic fyrer av, men Joel Pereira redder. Klarer ikke å holde den, men snapper returen før en motspiller tar den.

18: Sjanse for Rothwell igjen, men denne gangen kan vi ikke skylde på linjemannen. Innlegg fra James Weir, og Rothwell fyrer av på volley. Bra forsøk, men går utenfor.

14: Boro har sett farligere ut de siste minuttene. Vinner en corner nå etter at en Boro-spiller får løpe litt for enkelt inn fra vår høyreside. Har for øvrig vært noen situasjoner der dommer kunne gitt hjemmelaget straffespark. Ville kanskje vært noe strengt, men spesielt den ene situasjonen så ut som om fint kunne vært straffe.

11: Pereira mister kontrollen på ballen mens han prøver å finne rom til å skyte. Ballen ender etter hvert litt lenger bak hos Joe Riley, som prøver å skyte fra distanse. Aldri farlig.

9: Adnan Januzaj kombinerer fint med lagkameratene her, og har noen fine flikker, osv. Forhåpentligvis kan han bygge selvtillit samtidig som han skaffer seg kamptrening her.

7: Pereira blir spilt gjennom av Januzaj, og men avslutningen går langt over.

4: Boro går i angrep, og et innlegg går gjennom hele feltet uten at noen kommer på den. Skummelt innlegg.

3: Mål annullert! Fint United-angrep. James Weir får ballen ute til venstre, finner Joe Rothwell i feltet, og han sender ballen i mål på direkten. Annulleringen er helt feil. Definitivt ingen offside, så United ble snytt her.

3: Boro kommer til innlegg i etterkant av et frispark, men Devonte Redmond header unna.

2: Donald Love, en av mange som har vært med førstelaget i det siste, med en god første involvering.

1: Kampen er i gang. Pereira og Januzaj sparker den i gang.

0: Spillerne er på vei ut på gressmatta. Kampen spilles på Victoria Park, Hartlepool Uniteds vakre hjemmestadion.

0: Det er en drøy halvtime til kampstart, og et sterkt United-mannskap er favoritter borte mot Middlesborough som ligger på 10. plass (av 12) på tabellen.