Målløst i United-duellen, Rashford scoret for England

Søndag var det landskamper for en rekke av United-spillerne, men noe målfest ble det aldri:

Irland 0–0 Wales

Første kamp ut i dag (for våre) var Wales’ Nations League-bortekamp mot Irland.

Daniel James startet for Wales, mens Dylan Levitt (som kom inn i midtukas privatlandskamp borte mot England) startet kampen på benken.

Kampen var tett og jevn, men de store sjansene uteble. Irland med Shane Long i spissen var nærmest seieren, men uavgjort var helt fair resultat. Helt på tampen ble James McClean utvist for hjemmelaget.

Daniel James utpreget seg ingenting og ble tatt av banen ti minutter før slutt. Nok en skuffende forestilling av kantspilleren som ikke virker å være i sin beste form for tiden.

Levitt fikk de siste 20 minuttene av oppgjøret, men i likhet med sin landsmann slet unggutten med å sette sitt preg på kampen.

Wales topper fortsatt Nations League-gruppen sin med syv poeng på tre kamper.

England 2– 1 Belgia

Marcus RashfordHarry Maguire og Dean Henderson ble alle sittende på benken i midtuka, men nå var de to førstnevnte tilbake i startoppstillingen til England.

Dean Henderson startet kampen på benken og ble sittende der gjennom hele oppgjøret.

Til pause sto det 1-1 etter at tidligere United-spiller Romelu Lukaku sendte gjestene i føringen fra straffemerket før Marcus Rashford var like sikker på motsatt side fem minutter før pause.

STARTET: Harry Maguire og Marcus Rashford.

Etter hvilen var det England som styrte det meste av kampen. Mason Mount satt inn 2-1 halvveis ut i omgangen etter at skuddet hans gikk via en forsvarsspiller og i mål. Marcus Rashford kunne også ha scoret ett til etter at han spilte vegg med Declan Rice, men skuddet til United-spilleren gikk over mål.

Rashford var et aktivum fremover i banen, mens Harry Maguire hadde nokså kontroll defensivt.

England er nå ett poeng foran Belgia i Nations League-gruppa.

Kroatia 2-1 Sverige

Victor Lindelöf ble spart i treningskampen mot Russland i midtuka, men mot Kroatia var midtstopperen tilbake fra start i det svenske forsvaret.

Kroatia ledet 1-0 til pause, men kampen var jevn. Etter hvilen styrte Kroatia det meste, men det var Sverige som utlignet med Marcus Berg etter en fin assist fra Emil Forsberg.

Fem minutter før slutt scoret Andrej Kramaric og sørget for seier til hjemmelaget. Victor Lindelöf skal ha spilt en godkjent kamp.

Sverige har nå tapt sine tre første kamper i Nations League-gruppespillet og må nok komme til VM i 2022 gjennom den vanlige VM-kvalifiseringen.

Bosnia-Hercegovina 0–0 Nederland

Donny van de Beek spilte hele onsdagens treningskamp for Nederland. Det endte med tap.

United sin midtbanespiller startet kveldens kamp på benken og kom heller aldri innpå. Dermed ble det en skuffende kveld for United-spilleren.

Kampen i seg selv var også ganske kjedelig og det var greit at det ble målløst. Nederland kan nå risikere å ligge tre poeng bak Italia når kvelden er omme.

MØTER BOSNIA-HERCEGOVINA: Donny van de Beek og Nederland.

Frankrike 0-0 Portugal

Paul Pogba og Bruno Fernandes startet for henholdsvis Frankrike og Portugal. Anthony Martial ble plassert på benken fra start, men kom inn det siste kvarteret av kampen.

Begge lag sto med seks poeng etter to kamper, og søndagens 0-0-kamp sørget for at lagene fortsatt følger hverandre tett.

Til pause sto det 0-0. Paul Pogba var aktiv og viste mye energi, men pasningene var veldig dårlige. Bruno Fernandes var ganske anonym i førsteomgang, men fikk vist frem dødballfoten ved et par anledninger, og det ene frisparket kunne ha funnet veien til nettmaskene om Cristiano Ronaldo hadde fått hodet på ballen.

Etter pause hadde Portugal ballen i nettet, men scoringen til Pepe ble korrekt avblåst for offside. Ingen av United-spillerne imponerte nevneverdig, men det var det egentlig ingen på banen som gjorde. Rett og slett en kjedelig fotballkamp med lite målsjanser.

Anthony Martial ble aldri ordentlig involvert etter at han kom inn for Olivier Giroud.

UNITED-DUELL: Paul Pogba mot Bruno Fernandes.

Skottland 1-0 Slovakia

I midtuka vant Skottland mot Israel etter straffekonkurranse, og Scott McTominay klarte seg bra i skottenes stoppertrio – scoret på straffespark, gjorde han også!

I dag startet han nok en gang som midtstopper.

Til pause sto det 0-0 og Scott McTominay var i likhet med resten av Skottland-laget ganske grå før hvilen.

Lyndon Dykes scoret kampens eneste mål ti minutter ut i andreomgang. Ryan Fraser slo inn fra høyresiden og i boksen var Dykes stor og sterk, og sendte skottene i føringen.

McTominay var med på å holde nullen og det må kunne sies å være godkjent.

Skottland leder Nations League-gruppen sin med sju poeng på tre kamper.