Wales

Derfor gjorde han byttet som irriterte James

Daniel James leverte en god prestasjon da Wales EM-åpnet mot Sveits, men ble likevel byttet ut da waliserne jaget seiersmålet. Det var ikke United-spilleren særlig fornøyd med.

James’ sure miner ble naturligvis et tema da Wales-sjef Rob Page møtte pressen etter kampen. Han forklarer at han valgte å bytte ut United-spilleren utelukkende fordi James så sliten ut.

– Det var til det beste for laget. Det kommer tre kamper i rask rekkefølge og han var død i beina. Det var på grunn av alt arbeidet han hadde lagt ned til da, sier Page til BBC, ifølge Walesonline.

Wales-treneren forteller at det er lettere å gjøre bytter når han har erstattere som Bournemouths David Brooks på benken. Uansett skal det nå være god stemning igjen i den walisiske garderoben.

– «DJ» var skuffet da han gikk av, men han har det bra der inne nå, og alt handler i grunn om laget.

Frisk James

Selve kampen endte 1-1. Breel Embolo og Kieffer Moore sto for målene i andreomgangen, etter at de første 45 minuttene endte målløst.

Kanskje ikke så overraskende var det sveitserne som styrte ballen mest i åpningsminuttene, men det var likevel waliserne som så farligst ut. Dragene fra vest i Storbritannia kontret seg flere ganger til halvfarligheter, blant annet da Uniteds hurtigtog kunne legge inn fra sin venstrekant.

Farligst ble det drøye kvarteret inn i kampen, og igjen var det James som var arkitekt.

Kantspilleren dro seg fri fra oppasser Kevin Mbabu, før han fant tidligere Viking-spiller Kieffer Moore med et utsøkt innlegg. Dessverre for vår mann i Baku klarte ikke spissen å overliste Dortmunds Yann Sommer i det sveitsiske buret.

James (1)
FRISK JAMES: Kevin Mbabu slet med å få has på Uniteds lynraske kantspiller.

Deretter var det sveitsernes tur til å få en kjempemulighet ved Premier League-duoen Xherdan Shaqiri og Fabian Schär. Liverpool-kanten fant Newcastle-stopperen med en corner, men sistnevntes lekne flikk ble mesterlig reddet av Wales-keeper Danny Ward.

Daniel James var til stadighet et uromoment for Sveits, og midtveis inn i den første omgangen la han ut på et langt raid fra egen banehalvdel. Nevnte Schär så ingen annen mulighet enn å meie ned lynvingen, som dermed skaffet Wales frispark i ypperlig frisparkposisjon. Det endte dog ikke med mål denne gangen heller, til tross for at Gareth Bale slo inn hardt og godt.

De brente sjansene kunne ha straffet seg på overtiden av den første perioden, da Breel Embolo fant Haris Seferovic alene i særdeles god posisjon inne i Wales’ straffefelt. Benfica-spissen hadde sneket seg unna Spurs’ Ben Davies, men klarte ikke å få avslutningen fra kloss hold på mål. Dermed ebbet de første 45 minuttene ut med 0-0.

Pottesur James etter byttet

Om James fremsto som kampens friskeste før pause, var det Sveits’ Breel Embolo som virket farligst etter hvilen. 24-åringen kom først alene med Ward, som gjorde en god redning. Det påfølgende hjørnesparket klarte dog waliserne ikke å holde ute, og Embolo kunne dytte ballen i mål med pannebrasken.

Angriperen tok like etter på seg rollen som servitør, men James-oppasser Mbabu klarte ikke å sette ballen i mål. Deretter fulgte en periode der Wales spilte for utlikning, uten å lykkes. James fortsatte å være frisk, blant annet da han pådro Mbabu et gult kort, men de rødkledde klarte ikke å få samspillet til å klaffe.

I alle fall ikke før litt over kvarteret før slutt. Wales slo et hjørnespark ut til Joe Morrell, som la inn til Kieffer Moore. Spissen raget høyest i feltet og stanget inn utlikningen, til ellevill jubel for lagkameratene.

Morre
UTLIKNET: For noen år siden ble Kieffer Moore veiet og funnet for lett av norske Viking. Lørdag sørget han for ett Wales-poeng med sin 1-1-scoring.

Jubel ble dog snudd gradvis til forundring, deretter irritasjon og frustrasjon for James, som rett etter målet måtte se sitt draktnummer 20 dukke opp i rød skrift på fjerdedommernes lystavle. Wales-trener Rob Page erstattet James med David Brooks, og ble belønnet av en liten reprimande av James på vei ut.

Jubelen stilnet også for resten av Wales minutter senere da innbytter Mario Gavranovic sendte Sveits opp i 2-1 fem minutter før slutt, men VAR annullerte målet for en offside. Kampens kanskje største spillere, Breel Embolo, var nære ved en ny corner i kampens siste obligatoriske spilleminutt, men denne gangen fikk Ward nektet angriperen.

Dermed ebbet det hele ut med uavgjort og ett poeng til begge lag. For James og Dylan Levitt (som måtte finne seg i å sitte på benken gjennom kampen) vil dermed mye avgjøres når waliserne møter Tyrkia på onsdag.