Vant igjen – har holdt nullen i fire kamper på rad

Casey Stoneys lag revansjerte seg mot Reading.

United fikk søndag ettermiddag besøk av Reading på Leigh Sports Village. Reading er en av våre tøffeste konkurrenter i kampen om en god plassering i kvinnenes superliga. Reading hadde, som United, seks poeng, men Berkshire-laget har spilt én kamp mindre.

Casey Stoneys lag var nok svært lystne på å revansjere de to cuptapene fra fjorårssesongen, og det klarte de, etter at scoringer fra Kirsty Hanson og innbytter Jess Sigsworth sørget for en 2-0-seier for hjemmelaget.

LES OGSÅ FORHÅNDSSAKEN: Skaper flere sjanser enn alle andre i ligaen – hjelper hun United til Reading-revansj?

United gjorde én endring på laget fra forrige kamp: Lauren James kom inn for Jess Sigsworth.

United i ledelsen

Uniteds første sjanse kom etter 37 sekund, altså en ganske lik start som mot Tottenham, hvor United også suste i angrep.

Denne gangen kom Galton seg til avslutning, men Reading-keeper Grace Moloney reddet.

Samtidig virket det i innledningsfasen likevel som om Reading var av et annet kaliber enn Tottenham, og Reading kom seg også til en halvsjanse i starten av kampen.

I kampens 16. minutt kom scoringen – for hjemmelaget. Leah Galton fikk ballen fra Martha Harris på venstresiden, og slo inn. En Reading-stopper stusset ballen videre, og Kirsty Hanson på bakerste dunket ballen i mål på volley.

– Den volleyen er helt perfekt, sa Viasat 4-kommentator Roar Stokke.

FIKSET 1-0: Kirsty Hanson, her fra fjorårets ligacupkamp mot Reading.

Galton-sjanser og nesten-tabber

Rett etterpå var United nære igjen da Galton nok en gang kom seg til et livsfarlig innlegg fra venstre, men denne gangen var ikke marginene på Uniteds side.

Galton fortsatt med å skape problemer for Reading, mens United også skapte problemer for seg selv: Reading fikk nesten en kjempesjanse da Amy Turner gjorde en sjelden feil ved å slå et tilbakespill blindt, som ble plukket opp av Lisa Marie Utland, men heldigvis ble det ikke noe utligningsmål av det.

Galton kunne (eller burde) også økt til 2-0 etter å ha fått en god sjanse etter å ha fått ballen etter at Lauren James gikk i bakken i Readings straffefelt, men skuddet hennes gikk over. Sjansen kom etter en briljant pasning i bakrommet fra Hayley Ladd, som spilte en meget god førsteomgang for United.

På overtid av førsteomgangen holdt Mary Earps tilsynelatende på å glippe ballen i eget mål helt upresset, men hun smilte bare av det hele.

Samtidig kunne også United fort økt til 2-0, også det på overtid, da Katie Zelem skjøt over fra farlig hold etter forarbeid av Galton.

HADDE FLERE SJANSER: Leah Galton.

Reading tar kontroll over kampen

Fara Williams scoret hat-trick i ligacupen sist helg, og i forrige ligarunde hadde hun et hat-trick av målgivende pasninger, og tidlig i andreomgangen var hun farlig frempå med en god avslutning.

Reading startet omgangen best, og presset høyt.

United fikk litt mer kontroll over kampen etter å ha byttet Jess Sigsworth inn for Kirsty Hanson, og i det 74. minutt fikk Sigsworth Uniteds største sjanse hittil i andreomgang da United på en overgang fikk servert henne i god posisjon, men avslutningen gikk i nettveggen.

Reading beholdt uansett initiativet, og det luktet egentlig litt en utligning.

Sigsworth dobler ledelsen

Det ble flere mål, men heldigvis til United.

I det 85. minutt slo Jackie Groenen en glimrende gjennombruddspasning (fra dypt i banen) til Jess Sigsworth, som havnet i en løpsduell med en Reading-forsvaret – og vant. Alene med keeper var hun iskald.

Dermed stod det 2-0.

Det ble også sluttresultatet.

United står med det med ni poeng etter fem ligakamper, og det har nå (i alle turneringer) blitt fire seiere på rad, samtidig som en også har holdt nullen i fire kamper på rad.

Neste kamp er ligacupkampen borte mot Everton neste søndag.

LA PÅ TIL 2-0: Jess Sigsworth (bildet er fra fjorårets ligacupkamp mot Reading).

Manchester United 2–0 (1-0) Reading

FA Women’s Super League
Leigh Sports Village

Mål: 1-0 Kirsty Hanson (16.), 2-0 Jess Sigsworth (85.).

Manchester United: Mary Earps – Amy Turner, Abbie McManus, Millie Turner, Martha Harris – Hayley Ladd, Katie Zelem, Jackie Groenen (Ella Toone, 93.) – Kirsty Hanson (Jess Sigsworth, 61.), Lauren James (Jane Ross, 87.), Leah Galton.
Ubenyttede innbyttere: Aurora Mikalsen, Lotta Ökvist, Mollie Green, Lizzie Arnot.