– Ingen gjentakelse

Allerede før torsdagens Champions League-trekning, lover Michael Carrick helt andre boller enn dem som ble servert i fjorårets turnering.

Etter den tilsvarende trekningen for et år siden, og det var klart at United havnet i selskap med Benfica, Basel og fullstendig ukjente Otelul Galati, rådet det en allmenn oppfatning om at Sir Alex & co. var kommet svineheldig fra lotteriet. Likefullt; tre og en halv måned senere ble laget sendt hodestups ut av turneringen etter miserabel innsats gjennom høsten.

I et intervju gjengitt av Daily Mail lover en selvsikker Carrick at noe tilsvarende ikke kommer på tale denne gangen.

– I fjor sviktet vi oss selv som lag, men nå kommer vi ikke til å slippe ballen av syne. Ikke i det hele tatt. Tvert imot har vi ambisjoner om å komme oss til utslagsfasen for å kjempe om troféet.

– Må vinne hjemme

Nøkkelen, mener Carrick, ligger i å vinne kampene på Old Trafford. I fjor ble det bare én gevinst på eget gress, da svake Otelul fra Romania ble beseiret 2-0 i en alt annet enn overbevisende forestilling, mens Benfica (2-2) og Basel (3-3) begge knep med seg poeng. I sistnevnte kamp gikk rødtrøyene attpå til til pause med en tilsynelatende trygge 2-0, bare for å surre bort seieren i 2. omgang.

– Ja, hjemmeformen vår var skuffende, medgir Carrick, som mener at han vet hvordan trenden fra i fjor kan snus:

– Om vi skal ha muligheter til å avansere, er vi nødt til å legge fundamentet på hjemmebane. Gjennom årene har vi klart nettopp det, og nå akter vi å gjøre det igjen. Vi ønsker nemlig ikke noen gjentakelse av det som skjedde forrige gang, sier han innbitt.

Trekning ca. klokken 18.00

Både Eurosport og Viasat Fotball overfører direkte når trekningen til høstens gruppespill går av stabelen i Monaco sent torsdag ettermiddag. For å være sikker på at du ikke går glipp av noe, bør tv-apparatet sveives igang allerede før sendestart klokken 17.45.

Her på united.no vil vi selvsagt også følge trekningen nøye, med fortløpende oppdateringer via CoveritLive.

Seedingen til gruppespillet

For oversikt over hvem United kan/ikke kan risikere å møte, bør du lese Slik blir Mesterliga-trekningen.