– Ingen nye skader

Og Romelu Lukaku er tilbake i trening. José Mourinho med positiv melding, to dager før han tar spillerne med seg til nok et storoppgjør.

Denne gang venter Premier Leagues regjerende mestere Manchester City på motsatt side av byen, og det til historiens 177. Manchester-derby, det 159. i ligasammenheng.

Det blir utvilsomt enda en monumental oppgave for Mourinhos mannskap, som stikk i strid med alle odds kom seg hjem fra onsdagens bortemøte med Juventus med en god porsjon selvtillit og 2-1-seier i reisevesken.

Laurbær er imidlertid ikke til å hvile på. De visner fort og bør være kastet på fyllingen i god tid før dommer Anthony Taylor plasserer fløyten mellom fortennene og blåser igang prestisjeoppgjøret på Etihad. Det skjer for øvrig søndag ettermiddag klokken 17.30.

Overfor MUTV før fredagens pressekonferanse, opplyste manageren at spillerne hans kom fra oppgjøret i Torino uten skader. Det betyr at også Alexis Sánchez, som fikk seg en lårhøne, bør være klar for søndagens kamp.


Her følger utdrag fra pressekonferansen:

– Lukaku trente i formiddag. Hvis resultatet av det viser seg å være positivt, får han en ny økt i morgen. Om det går bra, vil han være aktuell for kampen, men akkurat nå kan jeg bare si at han trener med laget, sa Mourinho, og bekreftet deretter det han sa til MUTV tidligere.

På spørsmål om dette blir en spesiell kamp, sett på bakgrunn av hvordan det gikk på Etihad forrige sesong [snudde 0-2 til 3-2-seier]:

– Jeg tror ikke dette blir noe spesielt på grunn av det som skjedde da. Det er spesielt fordi det er et Manchester-derby, noe som innebærer det det gjør.

Dere spilte jevnt mot Chelsea og Juventus. Kan dere gjøre det samme mot City?

– Vi skal i hvert fall forsøke. Jeg kan ikke si at vi vil lykkes, men vi har spilt kamper mot to veldig gode lag i Chelsea og Juventus og gjort det bra. Og selv om vi ikke fikk klare resultater med oss, var innstillingen vår veldig god. Nå må vi forsøke å få til det samme mot et veldig sterkt Manchester City.

Om årsaken til at laget denne sesongen har gjort det til en vane å komme tilbake etter først å ha blitt liggende under, lød svaret som følger:

– Vi kan jo se det på en annen måte – hvorfor vi bestandig slipper inn mål først. Det positive er at det er lett å føle at laget aldri gir opp. Spillerne finner alltid en måte å kjempe seg tilbake og klarer av og til å endre utfallet. Andre ganger klarer de det ikke.

– Uansett har vi et lag som har den riktige innstillingen til å kjempe seg tilbake, men slikt er ikke mulig hver eneste gang. Dersom vi fortsetter å slippe inn mål, vil det komme en dag da vi ikke klarer oss, og det er vi nødt til å innse. Vi må derfor bli mer kompakte og sørge for å få en god start på kampene våre.

– Det fikk vi mot Juventus. Vi startet bra og hadde full kontroll i de første 15 til 20 minuttene før vi slapp inn et mål etter 60 og noe.

Om utsiktene til å kutte Citys forsprang til seks poeng:

– Men hvis vi spiller uavgjort vil det være 9 poeng og med tap 12, så jeg tror ikke vi bør se det på den måten, innvendte Mourinho.

– Vi må utelukkende konsentrere oss om selve kampen, for den blir vanskelig nok i seg selv. Derfor velger jeg å se isolert på dette oppgjøret, en vanskelig kamp mot en vanskelig motstander, sa han, og minnet om at også City ser det på samme måte.

Avslutningsvis måtte manageren også svare på om han er den eneste som klarer å komme seg under huden på Pep Guardiola, noe katalanerens uttalelse i forkant av klubbenes forrige møte kunne tyde på.

Den gang fant Guardiola det verdt å hevde at han var blitt tilbudt kjøp av Paul Pogba.

Til det lød svaret fra Mourinho:

– Det ante jeg ingenting om det før kampen, så har derfor ingen følelse av det, nei.

Resten av pressekonferansen har sperrefrist til sent lørdag kveld.