Ingen garanti til Zlatan

– Zlatan kjenner meg. Han vet at jeg spiller med de som er best for laget, sier José Mourinho.

På torsdag ble det bekreftet at Zlatan Ibrahimovic igjen er United-spiller.

Svensken, som fortsatt ikke er forventet å se tilbake på banen før siste halvdel av sesongen, skrev under for ytterligere ett år.

José Mourinho bekreftet på fredagens pressekonferanse at Zlatan får tildelt en plass i Champions League-troppen, til tross for at gruppespillet kommer i tidligste laget.

– Sånn er livet

I sommer har United forsterket med Romelu Lukaku på topp, og den tidligere Everton-spissen har startet forrykende i United-drakta. Det er samtidig vanskelig å se for seg at Zlatan, selvutnevnt gud i Manchester, ser for seg en tilværelse på benkplass.

José Mourinhos filosofi er grei nok; den beste spissen får spille.

– Zlatan kjenner meg. Han vet at jeg spiller med de som er best for laget. Det har jeg gjort hele karrieren min. Så, hvis Zlatan kommer tilbake og viser at han er best, så får han spille. Hvis de andre spillerne ikke gir han muligheten (laget kan være ganske satt i januar), så er det synd, men sånn er livet, sa Mourinho ifølge The Guardian.

– Jeg prøver alltid å være ærlig med spillerne mine og med laget mitt. Jeg tar ikke alltid de rette beslutningene, men jeg prøver.

José Mourinho og Zlatan Ibrahimovic, her fra kampen mot Bournemouth forrige sesong.

Gir en ekstra dimensjon

Zlatan er forventet tilbake i januar, men det hadde neppe sjokkert mange om han er klar enda tidligere. Mourinho er klar på at det ikke er gjort av seg selv å spille seg inn på et lag halveis ut i sesongen.

Holder ikke bare med Rashford og Lukaku, mener José Mourinho.

– Zlatan kommer tilbake på et lag som er satt. Spillerne kommer til å ha en god dynamikk på det tidspunktet i sesongen. (…) La meg gi det et eksempel: Hvis vi møter Stoke og to dager senere Burton og jeg ønsker å hvile en av spissene mine, hvem spiller da mot Burton? Enten Lukaku eller Rashford, jeg har ingen andre. Så vi trenger en spiss til, og han er like rundt hjørnet. Han tilhører familien, og han liker å spille for oss.

– Han blir en ekstra spiss, han er en erfaren spiller og nok et alternativ som nr.9 eller nr.10 på banen (posisjon), men han kan også spille i tospann på topp. Det er mange kamper som skal spilles. Hvis vi går videre i Champions League og cupen(e) i England så havner vi i en posisjon hvor det ikke ville gått med bare Lukaku og Rashford.

– Vi måtte ha en spiss til, og i januar ville jeg nok banket på døren til Ed Woodward for akkurat det. Nå trenger jeg ikke det, for jeg har en av de beste i verden på vei tilbake.

José Mourinho brukte også pressekonferansen til å snakke om evolusjonen til Henrikh Mkhitaryan, og om det enorme talentet til Anthony Martial.