– Marcus er perfekt

The Times med et strålende intervju med Nicky Butt.

 

Marcus Rashford var akkurat det United trengte da det meste så helsvart ut forrige sesong.

Han ser heller ikke dårligere ut denne sesongen, og matchvinner-målet mot Hull ble fulgt opp av tre scoringer da det engelske U21-landslaget slo Norge 6-1 denne uka.

Nicky Butt, sjef for Uniteds akademi, holder ikke igjen da han snakker om 18-åringen.

– Han ser deg rett i øya

– Man kunne ikke treffe bedre på en spiller man ønsket å ha i denne klubben, eller hvilken som helst annen stor klubb, enn Marcus.

Soccerex - Manchester– Han parkerer fortsatt foran hovedbygningen, ikke på baksiden som de andre førstelagsspillerne. Han kommer inn, ser deg rett i øyene, snakker med deg, lytter, stiller spørsmål. Han sitter ved siden av kompisene sine, han spiser middag med dem når han kan, selv om han selvsagt må spise sammen med førstelaget av og til også. Han er en fyr som hvis du ga ha ham åtte millioner pund så ville han ikke tatt av. Han kommer også til å få sjanser i førstelaget, fordi han er så god som han er, sier Butt i et stort intervju med Henry Winter i The Times.

Les også: Rashford inn, Martial ut mot City?

Alle vet hvor sterkt integrert bruken av egenproduserte spillere er for United og klubbens historie. Butt var selv en av dem som gikk den veien, men med Mourinhos inntog som manager har det vært spekulert i at akademi-spillerne vil ofres.

Butt derimot ser annerledes på det.

– Vi må vinne først

– Mourinho sa til meg: «Jeg kjenner ikke disse gutta. Jeg har sett dem i en og annen reservelagskamp, men jeg kommer til å lytte til deg og jeg kommer til å jobbe tett med deg». Det var glimrende.

– Men hvis jeg er ærlig, hvis jeg hadde vært manager så ville jeg ikke kastet unggutta utpå med en gang. United må først og fremst begynne å vinne igjen.

– Vi trenger Ibrahimovic, Pogba, Mkhitaryan, Bailly og Carrick, spillere som vet hvordan det er å vinne. De må hjelpe oss til å vinne igjen. Manageren er en av tidenes beste. Han må få oss tilbake på vinnersporet før han begynner med unggutter. Unggutter som kommer inn på et lag som sliter kan dø….

Butt snakker også om at sommerens salg var greie nok, siden gutta ikke holdt United-nivået, men at han fortsatt drømmer om å se Januzaj lykkes i United-trøya igjen.

Han forteller også om at United hentet inn en fyr fra et sirkus for å lære spillerne å falle uten å skade seg, og at spillerne påminnes hver 6. uke om hva de kan og hva de ikke burde drive med på sosiale medier. Han slakter U23-ligaen, de nye reglene som krever at spillere i akademier MÅ få spille 50 prosent av tiden, hvis ikke kan klubben bli saksøkt av foreldrene og mye mye mer. Han snakker også om Jose Mourinho. Supporterklubben anbefaler at du tar deg tid til å lese hele intervjuet.

Les hele det glimrende intervjuet i The Times her.