Imponerende enkelt

MINE TANKER: Van Persie, Evra og straffebom. United.nos Bjarte Valen lar seg imponere av Uniteds komfortable seier over Arsenal.

Det er kun èn plass man kan begynne etter kampen mot Arsenal ,og det er å se nærmere på Robin van Persie.

– KAN VINNE LIGAEN FOR UNITED

Etter bare snaue tre minutter viste nederlenderen nøyaktig hva United har savnet de siste to sesongene og samtidig hva Arsenal har mistet. En kynisk og effektiv målscorer som mange ganger bare trenger en halvsjanse før han kaer ballen i mål.

For Manchester United kan Van Persie fort vise seg å være spilleren som skyter klubben til ligagull. For Arsenal derimot kan savnet av Van Persie bli ekstremt merkbart dersom Arsenal ikke når Champions Legaue neste sesong. Jeg tror begge deler er sannsynlig. Van Persie oser av kvalitet i alt han gjør. Løpene er smarte, avslutningene solide og forståelsen av lagkameratene er allerede veldig god. Snart blir den enda bedre.

For partnerskapet mellom Rooney og Van Persie er fremdeles bare i startgropen.

Etter kampen var det en skuffet Aresene Wenger som sa til Sky Sports at Arsenal ble felt av egne feil. Franskmannen har unektelig et poeng, men hardtarbeidende Van Persie og hans like oppofrende spisskollega Wayne Rooney slet Arsenal-forsvaret til tider i fillebiter. På forhånd var det ventet at det var på kantene at United skulle skape problemer for Arsenal, men Antonio Valencias ventede lekestue med Santos på Arsenals venstreback uteble.

I stedet viste duoen Rooney og Van Persie hvorfor de kommer til å være Premier Leagues beste spissduo denne sesongen.Hadde United vunnet denne kampen 5-1 ville det gitt et riktigere bilde av kampen.

– EVRA SLÅR TILBAKE

Patrice Evra har måttet tåle krass kritikk i en lengre periode. United-fansen etterlyser med jevne mellomrom Alexander Büttner på backen, men de to siste kampene har vist hvorfor Ferguson fremdeles foretrekker den rutinerte franskmannen fremfor den ferske hollenderen.

En overivrig Büttner lforårsaket en helt unødvendig straffe på Stamford Bridge i ligacupen. Akkurat slik urutinerte spillere gjør. Evra var kanskje Uniteds beste mot Arsenal.

Flere ganger brøt han potensielt farlige oppspill simpelthen ved å plassere seg helt korrekt. Han var villig til å komme frem og han var, sammen med forsvaret, bunnsolid. Han viste hvorfor Ferguson fremdeles stoler på ham. Rutine og ro.

Fortsetter Evra slik han spilte mot Arsenal må Büttner smøre seg med tålmodighet, men det er ingen tvil om at konkurransen har gjort Evra godt.

STRAFFEBOM IGJEN

United scorer flere mål enn noe annet Premier League-lag, men det er ikke på grunn av alle straffesparkene vi omsetter. Snarere tvert imot. De mange missene fra 11-meteren gir grunn til bekymring.

I dag var United så overlegne at seieren aldri var truet, men jeg tror Ferguson hadde gjort lurt i å velge en straffeskytter og stole på ham og da ville jeg helst sett at Van Persie fikk den tilliten.

United viser styrke ved å vinne gang på gang til tross for brente straffespark, det kommer dager der vi ikke har råd til å brenne straffespark. Van Persie sleivet mot Southampton, men viste monumental mental styrke ved å sette straffesparket mot Liverpool etter å ha måttet vente i syv minutter før han fikk skyte.

DOMMERSKRYT

Mike Dean er vanligvis ikke blant mine favoritter. Det er noe arrogant med hans stil og fremtoning, men i dag er det ingen som snakker om dommertabber. Straffesparket United fikk er tvilsomt om en skal tolke regelverket strengt, men helt greit om en skal følge den linjen som dommerstanden har lagt seg på.

Cleverley kunne blitt utvist, og Wilshere kunne blitt utvist tidligere.

Dersom dommeren kan holde alle 22 spillere på banen og samtidig være rettferdig bør han bestrebe seg på å gjøre det. Dean ga dem begge en ekstra sjanse. Det er en holdning jeg applauserer.

United valgte å bytte ut Cleverley, mens Wenger valgte å fortsette med Wilshere. Til slutt ble det en tackling for mye for Arsenal-spilleren. Det var ikke spesielt stygt, men han hadde allerede fått nok sjanser.

Kampen vil gå inn i historien som en av de mest lettdømte oppgjørene mellom United og Arsenal, men det er delvis Dean sin fortjeneste som hadde en veldig god dag på jobben.Enig eller uenig? Logg deg inn og si hva du mener