– Ikke noe langsiktig fokus

Rene Meulensteen er kritisk til Citys kjøpspolitikk, og er spent på å se hvordan de lyseblå takler presset denne sesongen.

Manchester City har forholdt seg relativt passive på overgangsfronten denne sommeren, noe som står i sterk kontrast til de siste årenes overgangsvinduer. Til tross for at satsingen de siste årene ledet til Premier League-tittelen forrige sesong, er ikke United-trener Rene Meulensteen enige i strategien de lyseblå har benyttet seg av.

– City har en litt annerledes strategi, sier Meulensteen til Red News ifølge The Mirror. – De velger de raske løsningene.

– Jeg kjenner eierne. Jeg har vært i Midtøsten selv, jeg vet litt om mentaliteten araberne har, og den handler om å bruke penger, bruke penger og bruke penger, helt til man får det som man ønsker.

– Det er ingen fokus på det langsiktige. Hvis du ser på stallen så ser du at alle spillerne er etablerte spillere i midten av 20-åra.

– De får det tøft

Nederlandske Meulensteen har vært i United stort sett siden 2001, og rundt førstelaget siden januar 2007. Han vet av erfaring hvor tøft det kan være å forsvare en ligatittel.

– Vi vet, bedre enn noen annen klubb, hvordan det er å vinne ligaen og deretter starte på igjen. Det er tøft, det er vanskelig, motivasjonen er annerledes, og presset de (Manchester City, journ.anm.) må takle er helt klart annerledes enn tidligere. De kommer også til å bli sett på på en annen måte.

– Man kommer en gang i blant inn i en periode hvor spillet ikke fungerer, noe som kan være svært vanskelig, men det viktigste er at man ikke blir altfor bekymret.

– Vi ser på hva vi står for, hva vi ønsker, og jeg er sikker på at så lenge manageren er her kommer vi aldri til å bevege oss for langt unna prinsippene og verdiene vi står for, sier Meulensteen.