– Ikke skyld på José

Tidligere Mourinho-elev, Frank Lampard, mener at det er kvaliteten på spillertroppen, ikke José Mourinho, som eventuelt vil koste United ligatittelen.

Med andre ord: Om United ikke avslutter sesongen på toppen av Premier League-tabellen, så er det ikke den portugisiske managerens skyld — stadig ifølge Lampard.

United ligger i øyeblikket på andreplass på ligatabellen, men har, etter en periode med én enslig seier på fire kamper, sett Manchester City øke sitt forsprang i toppen til urovekkende åtte poeng. Samtidig har José Mourinho måttet tåle til dels massiv kritikk for sine kampplaner, spesielt foran oppgjør på bortebane.

Dersom Manchester United ikke vinner Premier League, skyldes det, etter min mening, kvaliteten på spillerne.
- Frank Lampard

Til dette hadde Lampard følgende å si til Omnisport (via FourFourTwo) i forbindelse med et sponsoroppdrag:

– Mourinho er en manager som liker å vinne, og han har sin egen måte å gjøre det på. Han gjør det annerledes enn Pep Guardiola og Antonio Conte, men det er hans måte, sa han, og la til:

– Dersom Manchester United ikke vinner Premier League, skyldes det, etter min mening, kvaliteten på spillerne.

FRANK LAMPARD: – Ikke skyld på José om United ikke vinner Premier League.

– City og Chelsea er sterkere

Den etter hvert 39 år gamle Lampard fortsatte ved å vise til den sterke troppen Pep Guardiola har samlet på Etihad, og Antonio Contes solide førsteellever på Stamford Bridge.
Begge disse klubbene står, om vi oppfatter Lampard riktig, litt bedre rustet enn rivalene fra Old Trafford:

– Manchester United er noenlunde jevnbyrdige, men alt i alt føler jeg at de to andre kanskje er litt bedre. Uansett har det ingenting med manageren å gjøre, sier Lampard, som selv vant to ligamesterskap og én FA-cup under José Mourinhos ledelse.

Han mener likevel ikke at løpet er kjørt for rødtrøyene. Tvert imot har den gamle Chelsea-kjempen en følelse av at United vil henge med hele veien:

– Det tror jeg, vi får se; men jeg tror så avgjort ikke at det vil være managerens skyld om de ikke vinner, gjentok han.