Straffescoring for Scott da EM-billetten ble sikret – Maguire-mål og Henderson-debut

Vi fulgte torsdagens landskamper.

Tre landkamper med involvering fra United-spillere ble spilt torsdag kveld. Den ene av de tre kampene var kjempeviktig, med en EM-billett på spill, mens de to andre kampene «bare» var privatlandskamper.

Før disse kampene kunne vi også potensielt fått et Eric Bailly-comeback, siden han er i Elfenbenskysten tropp til to kamper mot Madagaskar i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet, men Bailly var ikke på verken banen eller blant innbytterne i torsdagens kamp. Ivorianerne topper gruppa etter å ha vunnet 2-1, og de spiller ny kamp mot Madagaskar på tirsdag.

Nord-Irland spilte en Nations League-finalekamp mot Slovakia om en EM-billett, og reddet ekstraomganger med en sen utligning, men Slovakia avgjorde i ekstraomgangene. Ethan Galbraith var ikke med i nordirenes kamptropp i denne kampen.

Serbia 1–1 (0-0) Skottland

Skottene har ikke vært i et mesterskap siden VM 1998, da de røk ut i gruppespillet. Her hadde de sjansen på nytt, og den muligheten tok de godt vare på.

Det kunne vært en United-duell, men Nemanja Matic har sluttet på landslaget, så Scott McTominay ble eneste United-aktør. Han har etter en vanskelig start etter hvert gjort det ganske bra i rollen som høyre midtstopper i en trebackslinje, og spilte i den rollen også her.

Etter noen minutter av andreomgangen gikk skottene opp i ledelsen da Ryan Christie skjøt ballen via stolpen og inn fra 18-19 meter, og det så ut til å holde helt inn, men i det 90. minutt utlignet Serbia. Scott McTominay måtte nok ta litt av skylda siden han tilsynelatende markerte Luka Jovic på det hjørnesparket. Det var frustrerende for McTominay etter å ha spilt en god kamp både før og etter det.

Dermed ble det ekstraomganger i Beograd, og der ble det ikke mål, så da ble det straffekonkurranse.

Skottland scoret på alle sine straffespark, og det inkluderte en lav og hard straffe fra McTominay, som tok skottenes tredje straffespark. Til slutt reddet David Marshall Mitrovics straffespark, og skottene kunne juble for EM-billett. Der er de i gruppe med England, Kroatia og Tsjekkia.

GOD: Bortsett fra én markeringssvikt som kunne blitt skjebnesvanger. Det endte med jubel for McTominay & co.

Wales 0–0 (0-0) USA

Wales møttte USA i en privatlandskamp på Liberty Stadium i Swansea, og det ble en målløs affære i en kamp som ikke skal ha vært spesielt god.

Dylan Levitt startet for Wales, mens Daniel James startet på benken. Det kan vel fort bli omvendt når det skal spilles tellende kamper.

Levitt var heldig etter litt over en halvtime da et tilbakespill endte hos en motspiller, men Konrad de la Fuente klarte ikke å få til en skikkelig avslutning på grunn av en vanskelig sprett.

I det 62. minutt gjorde Wales et dobbeltbytte, og det innebar blant annet at Daniel James kom innpå. I det 80. minutt ble Levitt byttet ut.

Byttene gjorde ikke ting verken spesielt verre eller bedre, og det ebbet ut i 0-0 i Swansea.

LEVITT OG JAMES: Den ene ble byttet ut, den andre ble byttet inn.

England 3–0 (2-0) Irland

England startet denne landskampperioden med en privatlandskamp før det blir to Nations League-kamper, og det ble en enkel 3-0-seier mot Irland.

Harry Maguire, som var kaptein for anledningen, headet inn 1-0 for England etter et innlegg fra Harry Winks rett i etterkant av et hjørnespark. Senere i kampen hadde han for øvrig også en heading som gikk utenfor mål.

Jadon Sancho (etter forarbeid av Jack Grealish) og Dominic Calvert-Lewin (på straffespark) scoret Englands øvrige mål.

Etter pause kom Dean Henderson inn i Englands mål. Han hadde det svært rolig i buret i England-debuten, men gjorde noen greie redninger de få gangene Irland fikk skutt i andreomgangen.

Marcus Rashford var ikke involvert, som ventet.