Profilert journalist: – Urettferdig å kalle Henderson arrogant

Profilert fotballskribent tar Dean Henderson i forsvar.

Henry Winter, kanskje den mest profilerte fotballskribenten i England, skriver om U21-landslaget og Dean Henderson i en kommentar i The Times, og mener at det er urettferdig å kalle Henderson arrogant.

Dette i lys av noen nylige kommentarer fra England-ledelsen om U21-landslagets mislykkede opptreden i U21-EM i sommer.

Les Reed, teknisk direktør for England, uttalte følgende:

– En trenger litt «swagger», men det trenger ikke å grense til arroganse, og jeg følte ikke at vi helt fikk til den balansen.

Reed mente også at arrogansen førte til feil på banen.

Sist uke var det Gareth Southgates tur til å uttale seg om U21-nedturen.

– Jeg likte ikke det faktum at gutta våre etter det fortsatt tenkte at de var det beste laget i turneringen.

LIKTE IKKE HENDERSON-KOMMENTARER: Gareth Southgate.

Winter går ut fra at Southgate og Reed, selv om ikke navn ble nevnt, siktet til Dean Hendersons kommentarer etter at de røk ut mot Romania.

Det mener Winter (som var en av journalistene som intervjuet Henderson etter fadesen) er svært urettferdig, og at det må settes på konto for en svært opprørt og skuffet målvakt som ville forsvare kvaliteten til eget lag etter en kamp han anerkjente var skuffende.

– Slikt skjer, noen ting går imot oss, dessverre var det det som skjedde. Er vi bedre enn Romania? Ja, det er vi. Vi har slått dem tre ganger [tidligere]. I denne ene kampen slo de oss i dag, de hadde… men du kan ikke komme med unnskyldninger. Vi vet vi er bedre enn Romania. Er vi bedre enn Frankrike? Ja, det tror jeg 100% sikkert at vi er i denne aldersgruppen. Når en ser på stallen og spillerne, så mener jeg fortsatt at vi er det beste laget i turneringen, sa Henderson etter at England røk ut, blant annet etter at han slet selv.

Henderson har aldri vært kjent for å mangle tro på egne ferdigheter, men Winter påpeker at han i tillegg til nevnte kommentar, før det hadde vært fast bestemt på at England hadde underprestert.

– Vi må score på sjansene våre. Vi vet det. Og vi kan ikke slippe inn seks mål på to kamper. Det er pinlig, egentlig. Fra en keepers perspektiv er det pinlig, og jeg må se litt på meg selv her.

– Ingen unnskyldninger. Med den spillergruppen vi har, så har vi virkelig underprestert. Det er synd, vi har sviktet oss selv, og vi har sviktet nasjonen.

Samtidig som Henderson svarte brutalt ærlig, så mener Winter at U21-landslagssjef Aidy Boothroyd (som har fått full støtte fra Les Reed) skyldte på alt mulig annet enn seg selv, og at Boothroyd ikke burde blitt så overrasket som han ble over at spørsmål ble stilt om hans fremtid som U21-trener. Dette siden han brukte en nøkkelspiller som Tammy Abraham i feil posisjon, samtidig som viktige Phil Foden ble plassert på benken i den avgjørende kampen.

Winter anerkjenner at Reed og Southgate kanskje prøver å sende ut en generell melding til alle unge spillere, men føler likevel det er urettferdig at det blir rettet mot spillere som Dean Henderson.

– Det føles som om dette rettes mot feil mann. Henderson, en ærlig proff og et stort talent, bør i større grad enn Boothroyd være en del av Englands fremtid.

FORSVARER HENDERSON: Henry Winter, her sammen med Michael Owen.

PS. Dean Henderson er nå overårig, og ikke en del av Englands U21-landslag. Det var spekulasjoner om at han ville bli kalt opp til A-landslaget denne gangen, men slik gikk det ikke.