Ny EM-tittel til De Gea

David de Gea er Europamester for U21-landslaget for andré gang i en finale hvor United-aktuelle Thiago ble hattrick-konge.

Tirsdag kveld møttes Spania og Italia til en såkalt «drømmefinale» i Jerusalem, med De Gea på plass mellom de spanske stengene. Etter en svært underholdende finale ble til slutt Spania kronet som Europas beste U21-landslag for andre gang på rad.

David de Gea med EM-trofeet.

Finaleseieren betød at De Gea satte to landslagsrekorder i U21-sammenheng. I tillegg til å tangere rekorden for flest U21-landskamper (27 kamper),

var han også med på et Spania som er det første laget til å gjennom turneringen uten tap. De tangerte også England, Italia og Nederland som også har vunnet U21-EM to ganger på rad.

Spania åpnet kampen best og scoret allerede etter åtte minutter ved et flott angrep som ble avsluttet av en fin heading av Thiago Alcantara. Italia kvitterte imdlertid umiddelbart ved Ciro Immobile som på ytterst frekt og freidig vis sørget for utlikning med en utsøkt lobb over David de Gea.

De Gea hadde før finalen mot Italia ikke sluppet inn et eneste mål for Spania. Aldri før hadde et lag gått gjennom turneringen uten å slippe inn mål, men slik ble det altså heller ikke denne gangen.

Til tross for utlikningen klarte Spania å holde på spillet sitt og scoret ytterligere to ganger før pause, blant annet på et straffespark. United-aktuelle Thiago stod for begge målene og må dermed kunne sies å være finalens åpenbare matchvinner med sine tre mål.

Etter pause fikk Spania nok et straffespark som stjerneskuddet Isco satte i mål, før Fabio Borini til slutt fastslatte sluttresultatet til 2-4.

Til tross for to innslupne mål hadde ikke David de Gea altfor mye å gjøre takket være et ballbesittende Spania-lag. Det var lite United-keeperen kunne gjøre med de italienske scoringene, og De Gea vartet også opp med en svært god redning med beinet på et langskudd i første omgang.

Les kampens høydepunkter nedenfor!

Italia – Spania 2-4

0-1 (8 min) Best ut kom Spania som i kjent stil trillet mye ball i åpningsminuttene, og allerede etter åtte minutter tok de mørkerøde ledelsen på sin første sjanse. Alvaro Morata la inn fra venstre og i feltet kom en umarkert United-aktuell Thiago stormende og headet enkelt Spania i ledelsen.

1-1 ( 10 min) Italia svarer umiddelbart, også de på sin første sjanse i kampen. Ciro Immobile tar ned en langpasning på fremragende vis og befinner seg med ett alene med De Gea. United-keeperen er allerede på vei ut, men Immobile er lur og frekk og lobber ballen over en utrusende De Gea.

1-2 (31 min) Spania har hatt overtaket hele kampen og går i ledelsen et kvarter før pause. Koke slår en flott ball mot Thiago som nok en gang befinner seg i scoringsposisjon innenfor italienerenes 16-meter. Svakt forsvarsspill gjør at 22-åringen uhindret kan ta ned ballen på brystet og smelle løs innom keeper Bardi og i mål.

1-3 (37 min) Tello felles av Donati etter å ha skjært inn fra sin venstrekant og Spania får straffe. Thiago banker ballen midt i mål og har scoret hattrick på 37 minutter i U21-finalen!

PAUSE Spania ble belønnet for høyt ballinnehav allerede fra begynnelsen, men Italia kvitterte umiddelbart med en klassescoring. Spanjolene lot seg imidlertid ikke påvirke av utlikningen og holdt presset omgangen ut som til slutt resulterte i ytterligere to scoringer signert hattrick-helt Thiago. De Gea ble overlistet av en lur lobb på 1-1, men vartet opp med en klasseredning med beinet på et langskudd etter 25 minutter. Kan Italia slå tilbake?

1-4 (66 min) Montoya stormer inn i Italias 16-meter og utfører en perfekt Cruyff-vending som gjør at italienske Regini feier ned høyrebacken. Denne gang er det Isco som får æren av å pynte på til 4-1 og game over for Italia.

2-4 (80 min) Italia reduserer! Fabio Borini smeller til på direkten fra 18 meter og plasserer ballen til venstre for De Gea som ikke når det knallharde skuddet. Reprisene viser at ballen får en liten retningsforandring på veien mot mål som ikke gjør jobben noe enklere for United-keeperen.