– Ikke frustrert i det hele tatt

Erik ten Hag konfrontert med spørsmål om Frenkie de Jong og spillerkjøp.

United-managerens prat med Sky Sports rett før Premier League-sesongen sparkes i gang inneholdt spørsmål om ambisjoner, Cristiano Ronaldo, Frenkie de Jong og spillerkjøp.

Han er tydelig både på den langsiktige målsettingen og ikke minst hvordan han skal nå den.

– Vi vet hva United står for. United står for trofeer, men nå er vi ikke der, men vi må tilbake dit. Det krever konsept, hardt arbeid og at vi står sammen. Og når vi får det til – så kommer det til å skje, sier han om hvordan han skal få United tilbake i toppen igjen.

– Kritikk er en del av fotballen, men du må håndtere det. Det skal vi også gjøre. Det eneste vi kan gjøre noe med er hvordan vi spiller. Da handler det om å være et lag, stå sammen og ha struktur fra et godt konsept. Når du gjør det og jobber hardt så gir det både laget og individet selvtillit.

– Jeg leder gruppa, men vi må gjøre dette sammen. Det starter med troen på at vi kan få det til, hardt arbeid og et klart konsept, sier han til Sky Sports.

(Saken fortsetter under videoen)

United-manageren ble naturligvis også spurt om Cristiano Ronaldo og om hvorvidt 37-åringen kan tilpasse seg den nye spillestilen.

– Det tror jeg han kan, ja. Første steg på veien dit er å komme i ordentlig form. Han har såvidt kommet i gang. Han er en fantastisk fotballspiller – det har han vist så mange ganger. Men man blir alltid bedømt ut fra hva du presterer akkurat her og nå. Så både jeg, laget og Ronaldo må bevise hva vi kan, sier Ten Hag.

Ten Hag ble også spurt om De Jong – uten at han ville svare på dette.

– Jeg kommenterer ikke spillere som ikke er under kontrakt med Manchester United, sa han om den saken.

Om overgangsmarkedet generelt, var han imidlertid litt mer snakkesalig.

– Jeg er ikke frustrert i det hele tatt. Som lag har vi allerede gjort fremskritt. Vi er mer proaktive enn vi var. I tillegg så har vi allerede signert tre spillere, og de er vi svært fornøyde med. Du kan allerede nå se at de bidrar. Helt til sist: Vi vet hva vi vil ha. Så vi holder oss til planen og jobber hardt med å skaffe oss de riktige spillerne for å få en god stall som kan vinne kamper, avslutter han.